Retro NAD

Společnost NAD Electronics slaví své založení v roce 1972 limitovanou edicí zesilovače NAD C 3050 LE Stereophonic Amplifier.

Společnost NAD Electronics slaví 50. výročí svého založení v roce 1972. Značka si tento milník připomene řadou akcí a také uvedením limitované edice integrovaného zesilovače inspirovaného vintage stylem, NAD C 3050 LE Stereophonic Amplifier.

NAD ELECTRONICS 50. VÝROČÍ
Oslavy začnou nyní v říjnu 2022 a skončí kolem veletrhu High End Mnichov 2023 v květnu příštího roku.

Během uplynulých 50 let společnost NAD Electronics vyráběla elektronické komponenty, které zahrnují zesilovače, zdrojové produkty, jako jsou gramofony, CD a kazetové přehrávače, a v poslední době také streamery a A/V receivery. Značka se v oblasti HiFi prosadila díky úspěchu integrovaného zesilovače NAD 3020, který se postupem času stal jedním z nejprodávanějších levných zesilovačů v historii.

Počátky NAD

TECHNOLOGIE ZESILOVÁNÍ
V následujících desetiletích byla značka průkopníkem mnoha technologií zesilování, včetně práce na zdokonalení zesilování třídy A/B a třídy G, digitálního a hybridního digitálního zesilování třídy D a zavedení prvních protokolů pro síťové streamování zvuku. Po celou dobu se společnost NAD Electronics zasazovala o pravdivost specifikací a vytvořila vlastní standard Full Disclosure Power, který hodnotí výkon zesilovače na základě reálných poslechových scénářů oproti laboratorním podmínkám.

"Hodnocení výkonu při jedné frekvenci, jedné úrovni hlasitosti a s použitím zjednodušené testovací zátěže je sice fajn pro předkládání dokumentace regulačním orgánům, ale ve skutečnosti hudba ovlivňuje naše emoce tím, že je složitá a dynamická," říká Greg Stidsen, technologický ředitel společnosti Lenbrook International, mateřské společnosti NAD Electronics. "Je snadné vytvořit zesilovač, který funguje dobře v úzkých podmínkách, ale my jsme milovníci hudby a navrhujeme produkty pro milovníky hudby, takže hodnotíme naše zesilovače v celém frekvenčním pásmu a dynamickém rozsahu, abychom našim zákazníkům poskytli realistické očekávání výkonu zesilovače pro veškerou hudbu, kterou si užívají. To často znamenalo, že papírové hodnoty výkonu výrobků NAD byly nižší než ty, které zveřejňovala naše konkurence, ale naše hodnocení lépe odráží plný a bohatý zvuk, který obsahují skvělé nahrávky."

MARTY BORISH A BJORN ERIK EDVARDSEN
Tento způsob navrhování výrobků vychází ze základních hodnot značky, mezi které patří poměr ceny a výkonu, jednoduchost a inovace, a byly přítomny od samého počátku u zakladatele Martyho Borishe a legendárního génia zesilovačů Bjorna Erika Edvardsena. Oba mezitím zemřeli - Borish v roce 2017 a Edvardsen v roce 2018 - ale ne dříve, než se stali mentory globálního týmu, který nyní pokračuje v Borishově práci na rozvoji trhu a Edvardsenově inovativním přístupu k vývoji technologií.

Stereofonní zesilovač NAD C 3050 LE slaví 50 let od svého vzniku

AKTIVITY K VÝROČÍ
Značka zahájí severoamerickou část svých výročních aktivit na festivalu Toronto Audio Fest o víkendu 21.-23. října 2022 a evropskou část na pařížské výstavě Audio-Video Show o víkendu 4.-6. listopadu 2022. Na těchto výstavách NAD debutuje limitovanou edicí výročního produktu, stereofonního zesilovače NAD C 3050 LE.

NAD C 3050 LE STEREOFONNÍ ZESILOVAČ
Tento integrovaný zesilovač s retro vzhledem, kterého bylo vyrobeno pouze 1972 kusů, se vrací do doby rozkvětu HiFi a obsahuje LED osvětlené levé a pravé VU metry, stejně jako dřevěnou skříň se saténovou dýhou z ořechového dřeva, která skrývá plně moderní funkce, jako je hi-res multi-room streaming, schopnost dekódovat studiové master nahrávky MQA a Dirac Room Correction prostřednictvím dodávaného modulu BluOS-D MDC2, stejně jako AirPlay 2, obousměrný aptX HD Bluetooth a HDMI eARC. Mezi další vstupy a výstupy patří gramofonový stupeň a speciální sluchátkový zesilovač. Je napájen nejnovější verzí digitálního zesilovače NAD HybridDigital s výkonem 100 wattů na kanál Full Disclosure Power a je vybaven audiofilským D/A převodníkem s vysokým rozlišením.

Doporučená maloobchodní cena zesilovače NAD C 3050 LE bude 1972 USD a každý kus bude unikátně číslován od 1 do 1972 a bude k němu přiložen certifikát pravosti.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies