Nagra přenoska

Referenční přenoska Nagra je výsledkem několikaletého intenzivního výzkumu a vývoje doplněného rozsáhlými poslechovými testy. Tato přenoska s pohyblivou cívkou bude k dispozici ve variantách 4 a 6 Ohm. Verze se 4 Ohmy je optimální pro připravovaný HD PHONO stupeň společnosti Nagra (předpokládané uvedení na trh v roce 2023).

Je navržena souběžně se systémem gramofonu/toneramu Nagra 70th Anniversary Reference a představuje ideální doprovodný komponent, který doplní dokonalou platformu pro přehrávání LP desek.

Přenoska Reference se vyznačuje řadou významných a jedinečných prvků. Zatímco tradiční snímače s pohyblivou cívkou využívají jednovrstvé tělo cívky, přenoska Nagra Reference využívá vícevrstvý snímač s dvouvrstvým tělem cívky vinutým 20 hyperčistými stříbrnými vinutími ve verzi 6 Ohm a 12 hyperčistými vinutími ve verzi 4 Ohm. Výsledkem dvojitého těla cívky je příznivé snížení impedance při minimálním snížení výkonu. Referenční verze s impedancí 6 ohmů vykazuje výkon 0,45 mV@5 cm/s. Reference 4 Ohm dosahuje výstupu 0,30 mV@5cm/s.

Tuhá rubínová konzola je spojena s vysoce pevnou titanovou konstrukcí s povrchovou úpravou DLC (diamantům podobný povlak). Tento povlak zajišťuje, že mezi tělesy dvou cívek neprochází elektrický proud. Titanová struktura použitá na rozhraní těla cívky a páky řeší tradiční zdroj rezonance a podstatně snižuje vibrace nesouvisející s hudebním signálem. Vlastní hrot stylusu je švýcarské výroby, profil Fritz Gyger S, vybraný pro svou úžasnou kombinaci získávání detailů a muzikálnosti.

Dalším důkazem obsesivní pozornosti, kterou Nagra věnuje detailům, jsou vývody konektoru přenosky. Ty použité v přenosce Reference eliminují běžně se vyskytující spojovací kloub mezi kolíkem a cívkou. V případě Reference je kolík od svého vnějšího koncového bodu až po vnitřní bod kontaktu s cívkou souvislým jediným kusem, což má za následek vítané snížení indukčnosti.

Kromě rozsáhlého zaměření na systém motoru a rozhraní drážka/stylus/konzola věnoval tým inženýrů a designérů společnosti Nagra velkou pozornost tělu přenosky Reference. Důkladný materiálový výzkum vedl tým k unikátní slitině neželezných kovů nazvané EXIUM® AM. Slitina EXIUM® AM se zrodila z výzkumu leteckých materiálů a je výsledkem spolupráce CNES (francouzské obdoby NASA), Ecole de Mines de Paris a francouzské firmy LBI. Byl vyvinut s ohledem na potřebu slitiny s velmi vysokými tlumicími vlastnostmi - což je nezbytná vlastnost pro konkrétní misi na Mars, jejímž cílem bylo měřit nepatrné seismické aktivity na rudé planetě. Inženýři společnosti Nagra zjistili, že tato slitina s vysokými tlumicími vlastnostmi je ideální pro použití v audio aplikacích, kde je eliminace nežádoucích vibrací a rezonancí extrémní prioritou.

Výsledkem je, že referenční přenoska využívá vložku EXIUM® AM na kritickém rozhraní mezi motorem a tělem přenosky. (Při prohlídce gramofonu Nagra 70th Anniversary Reference zjistíte, že talíř stolu je vybaven přesně CNC obráběným prstencem EXIUM® AM).

Použití materiálu EXIUM® AM společností Nagra je exkluzivní. Zajistili jsme si výhradní celosvětové právo na použití EXIUM® AM v audio výrobcích. Abychom vyrobili přenosku s optimální hmotností pro raménko Reference Anniversary a zároveň zachovali vysoké vnitřní tlumicí vlastnosti, používáme pro vyvážení těla přenosky slitinu superhořčíku (jedinečnou pro společnost Nagra).

Jak naznačují tyto hlavní body, společnost Nagra se zavázala být světovým lídrem v oblasti nejmodernějších produktů pro přehrávání LP desek. Těšíme se na nadcházející vydání přenosky Nagra Reference. Nemůžeme se dočkat, až si vážní milovníci vinylů na celém světě budou moci vychutnat své sbírky jako nikdy předtím.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies