CEDAR

Když se zmíníme o společnosti, která způsobila revoluci a zůstala přední značkou ve světě restaurování zvuku, potlačování šumu dialogů a vylepšování řeči, je zřejmé, že mluvíme o společnosti CEDAR Audio. Tato společnost se sídlem v Cambridge ve Velké Británii byla první, kdo vytvořil hardwarové systémy pro obnovu zvuku v reálném čase, a dělá to dodnes, i když dnes jsou více známé její softwarové nástroje. Pro situace, kdy má smysl pouze reálný čas, nyní CEDAR představuje svůj nejnovější přenosný potlačovač dialogového šumu DNS 4.

Nový CEDAR DNS 4 je nejnovější a nejpokročilejší přenosný model řady DNS. DNS je zkratka pro "potlačovač šumu dialogů" a jeho původ sahá až k aplikacím živého vysílání a nahrávání na místě, kde je velmi důležité "vyčistit" hlasy a řeč od stávajícího okolního šumu. V roce 2016 společnost CEDAR představila model DNS 2 pro potlačení dialogového šumu, který byl navržen speciálně pro lokační zvukaře a téměř okamžitě se stal nejúspěšnějším produktem v historii společnosti. Odstraňuje hluk z dopravy, klimatizace, větru, deště a obecný hluk z okolí. Pomáhá také kompenzovat nepříznivé akustické podmínky a špatné umístění mikrofonu a potlačuje nadměrný dozvuk.

Systém DNS 4 nenahrazuje žádný stávající výrobek společnosti CEDAR. Byl navržen jako doplněk k DNS 2 a DNS 8D a je ideální pro uživatele, kteří potřebují více než dva kanály DNS v přenosném, nikoliv rackovém balení. Je vhodný pro použití ve všech situacích - pro nahrávání v místě, živé vysílání a živé ozvučování na místech, jako jsou divadla, koncertní sály, konferenční prostory a místa konání bohoslužeb, i ve studiu. Díky napájecímu vstupu Hirose HR-10 a mini-XLR pro mnoho připojení nezabírá o mnoho více místa než standardní DNS 2, a přesto zdvojnásobuje počet dostupných kanálů.

DNS 4 jde ve stopách svých předchůdců oceněných cenami Emmy, Academy Award, IABM Award a Cinema Audio Society Award a používá 40bitový procesor s plovoucí desetinnou čárkou s vysokým rozlišením v konstrukci, která je rychlá a jednoduchá na používání. Algoritmus DNS nevyžaduje nic víc než zapnutí funkce Learn, která identifikuje a přizpůsobuje se šumu na pozadí, a následné nastavení požadovaného útlumu šumu.

Bez ohledu na tuto jednoduchost může tento systém zpracování hlasu v reálném čase dosahovat pozoruhodných výsledků. A co víc, přestože je přenosný a pohodlný, nabízí analogové linkové a ultra nízkošumové mikrofonní vstupy (druhý jmenovaný s volitelným fantomovým napájením 48 V), digitální vstupy AES3/AES11 a analogové i digitální výstupy. A aby se jeho flexibilita ještě zvýšila, je napájen 12 V, takže jej lze používat uprostřed terénu stejně snadno jako ve studiu nebo ve střižně.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies