ZuAudio Union 6

Union 6 - nová podlahová reprosoustava od Zu Audio, která nahradí celou řadu starších modelů: Omen Dirty Weekend, Omen 2, Omen Bookshelf, Omen Centre a Zu Cube. Dáváme také sbohem jmenovitým impedancím některých z těchto odcházejících modelů 12 a 16 ohmů - které letěly naproti průmyslovému standardu 8 a 4 - a někdy krkolomnému postupu nastavení, kdy bylo nutné vybírat basy s tou správnou mezerou mezi podlahou a reproduktorem.

Union 6 vítá připojený zesilovač nominální zátěží 8 Ohm, jeho bassreflex vychází zezadu. Zu však tvrdí, že nový model lze přesto umístit až 2″ od čelní stěny. A podobně jako u předešlého modelu Soul 6, i Union 6 staví do akustického středu supertweeter Eminence a 10″ plnorozsahový měnič ZuCX-ND-8, který zajišťuje basy až do 30 Hz, výšky až do 22 kHz a navíc "vynikající obraz, zvýšené rozlišení, transparentnost a tón". Z tiskové zprávy: "Umístění všech pohyblivých prvků kolem jediné osy vytváří mimořádně soudržnou a jednotnou vlnovou plochu."

Kromě toho nám nadprůměrně velký měnič poskytuje zvuk, který přichází na řadu při nižších hodnotách SPL než u průměrných reproduktorů, a související citlivost 99 dB znamená, že ve hře mohou zůstat i zesilovače s nízkým výkonem. S reproduktorem Zu uslyšíme nízké basy i při nižších hlasitostech.

Zpět k tiskové zprávě: "Union 6, který využívá výzkumné a vývojové práce provedené pro Definition 6, také zavádí nové technologie v rámci akustických funkcí kabinetu, což výrazně zlepšuje výkon v oblasti basů až středů oproti tomu, co jsme byli schopni implementovat v cenově dostupnějším konci našich konstrukcí v minulosti. Filtr Henthorne Disrupted Flow se skládá z širokopásmové "rozptylové desky", která v kombinaci s laděním hmotnostní zátěže a funkcí Zu Griewe optimalizuje přizpůsobení akustické impedance reproduktoru místnosti."

Union 6 se bude prodávat přímo u Zu Audio v Utahu za 2899 USD v barvě Clear Hickory nebo Satin Black. Ostatní povrchové úpravy jsou za příplatek. Do konce července se začne prodávat Union Bookshelf (1799 USD), ale ještě předtím se na webu Zu objeví Union 6 Supreme (3899 USD), a to přibližně 4. července.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies