CAD GC 1.1

Systém GC1 Ground Control od britské společnosti Computer Audio Design  (CAD) byl vytvořen za účelem redukce vysokofrekvenčního šumu na úrovni zemní roviny signálu a přináší pozoruhodné zvukové výsledky, za které si společnost od té doby vysloužila řadu ocenění po celém světě. Nyní konstruktér Scott Berry uvádí na trh vylepšenou verzi GC1.1. Jak si vede ve srovnání s ostatními? Prostě: "Stačí poslouchat."

Kromě toho, že CAD nabízí špičkový DAC + Server, také vládnou procesu snížení rušivého šumu ve vašem systému se svými produkty Ground Control, přeměňují negativní vysokoenergetické frekvence na teplo snižující hladinu hluku, což zase dělá hudbu dynamičtější. rytmičtější a poutavější.

Když si přečtete četná ocenění původního Ground Control GC1 od celosvětového tisku a zákazníků za posledních šest let, těžko si představíte, jak by se dal vylepšit. Od chvíle, kdy byl GC1 na mnichovském High End Show v roce 2016 označen za "žhavý produkt", se zdá, že z něj audiofilům nepřestávají padat čelisti. Designér Scott Berry se proto velmi těší, až se s novým modelem GC1.1 vydá "na cesty".

CAD GC 1.1

"Dopad na kvalitu zvuku je výraznější, než byste mohli předpokládat," říká Berry o výsledku řešení vysokofrekvenčního šumu tímto průkopnickým způsobem. "Umožnit zákazníkům slyšet Ground Control je naše nejlepší prodejní technika."

Proč má řešení vysokofrekvenčního šumu na úrovni signálu země tak výrazný rozdíl?
V posledním desetiletí se množství vysokofrekvenčního šumu v naší elektrické síti dramaticky zvýšilo v důsledku používání počítačů, routerů, modemů, WiFi a spínaných napájecích zdrojů atd. Současně se zvýšil i vysokofrekvenční šum, který vzniká v našich audiosystémech, a to především díky většímu používání digitálních komponent.

Berry se domnívá, že tento vysokofrekvenční šum je sice sám o sobě neslyšitelný, ale je natolik škodlivý, že mění samotnou "osobnost" zvuku.

Aby tomu přišel na kloub, rozhodl se - na rozdíl od většiny zvukových inženýrů - zaměřit na signálovou zemní rovinu, protože zjistil, že v této rovině není vše tak, jak se může zdát.

V audio systému existují dva nezávislé referenční body napětí: zem a signálová zem. Signálová zem je bod, na který jsou vztaženy všechny signály v zařízení, a je to "záporná" strana elektrického konektoru - ať už RCA, XLR, USB atd. Když tedy měříte například poměr signál/šum součástky a dělíte maximální výkon zařízení jeho minimálním výkonem, je referenčním bodem pro obě měření signálová zem. Pokud je však na zemní rovině šum, mohou být takové specifikace zavádějící.

"Většina lidí si představuje, že signálová zem je pěkná, rovná, neznečištěná věc, které říkáme 'referenční'," vysvětluje Berry. "Ve skutečnosti to ale zdaleka není pravda. Signální zem je kontaminovaná. Je plná vysokofrekvenčního šumu. Jsem přesvědčen, že snížení vysokofrekvenčního šumu na signálové zemní rovině je klíčovým faktorem pro zajištění co nejčistší zvukové platformy pro hi-fi systém."

CAD GC 1.1

Operace čištění
Účelem systému CAD Ground Control je "vyčistit" vysokofrekvenční šum ze signálové zemní roviny. Jako každý elektrický signál bude tento šum vždy hledat cestu nejmenšího odporu a proudit kolem systému a hledat místo, kde se uzemní. Ground Control mu k tomu poskytuje jednoduchou a účinnou cestu a přeměňuje šum na teplo.

Stejně jako u původního modelu GC1 jsou i metody, kterými toho nový Ground Control GC1.1 dosahuje, přísně střeženým tajemstvím, ale zahrnují velmi složitou kombinaci patentovaných materiálů, technologii převzatou z leteckého inženýrství a velmi přesnou vnitřní konfiguraci a konstrukci. Výzvou je podle Berryho skutečnost, že šum v každém systému je jiný a pracuje v různých frekvenčních pásmech. Materiály, které se v modelu GC1.1 spojily, proto musely účinně zvládnout široké frekvenční spektrum. Značná pozornost je věnována kabelům a konektorům GC, protože je nezbytné, aby cesta od signálového uzemnění do Ground Control byla tou nejjednodušší, kterou může vysokofrekvenční šum projít.

Ground Control GC1.1 lze připojit k jakémukoli audio komponentu, který má nevyužitý vstupní nebo výstupní konektor. Ať už se jedná o D/A převodník, streamer, počítač, CD přehrávač, NAS, router, gramofonový stupeň nebo předzesilovač atd. - pokud má volný vstupní nebo výstupní konektor (RCA, XLR, spade, USB nebo Ethernet), pak můžete připojit GC1.1 Ground Control.

Stejně jako jeho předchůdce je design GC1.1 elegantní, hyperminimalistický a vytvořený tak, aby diskrétně zapadl do vašeho systému. (níže model GC3)

CAD GC 3

Rozměry: 322 mm (š) x 88 mm (v) x 111 mm (h). Hmotnost: 4,65 kg.

CAD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies