Antipodes K41

Celý svět je postižen nedostatkem dodávek (nejen) čipů, a tedy i naše oblíbené odvětví: hi-fi a high-end výrobci.

Společnost Antipodes Audio se také potýká se situací, kdy cena komponentů několikanásobně vzrostla nebo jsou dodací lhůty nepředvídatelně dlouhé. To má své důsledky: Například specialista na hudební servery z Nového Zélandu se nyní u své vlajkové lodi Antipodes K50 částečně spoléhá na jiné komponenty a musel proto upravit konstrukci obvodů. Z nabídky byl dokonce vyřazen ripper CD K10, protože chybějí důležité hardwarové komponenty (zbývající zásoby jsou stále k dispozici na prodejním oddělení).

Nové modely řady Antipodes K
Novozélanďané k tomu přistupují zásadně a rozhodli se pro revizi řady K, která je sice na trhu teprve dva roky, ale nové modely jsou vybaveny komponenty, jejichž dodávky jsou zajištěny. Zvýšené pořizovací náklady vedly ke zvýšení cen pro koncového zákazníka - podle společnosti Antipodes Audio se jim však podařilo ještě více zlepšit kvalitu zvuku.

Na vrcholu produktové řady zůstává model Antipodes K50, dřívější model K40 je nyní nahrazen modelem Antipodes K41, který je jako model K50 bez přehrávací části stále koncipován jako čistokrevný server s referenčním nárokem. Proto je na zadní straně pouze jedno síťové připojení, jedna zásuvka RJ45 "Direct Stream" a tři sloty pro 2,5palcové pevné disky - protože K41 nemá přehrávač, nejsou k dispozici žádné digitální výstupy, jako je USB, S/PDIF nebo I2S.

Jako serverový software lze použít Roon Server, Squeeze Server, HQPlayer Server, Minimserver, MiniDLNA, SONOS Server a Plex Server. Podle Novozélanďanů došlo oproti předchozímu modelu k vylepšení hardwaru serveru a napájení.

Na rozdíl od modelu K41 má novinka společnosti Antipodes v nejvyšší řadě, model K21, funkce serveru i přehrávače. Je pravda, že nenabízí stejnou úroveň hardwaru jako vlajkové produkty K50/K41 a na jeho zadní straně je pouze jeden slot pro pevný disk. Na druhou stranu je vybaven výstupem USB-B, který lze použít k ovládání vhodně vybavených D/A převodníků. Na palubě je také rozhraní "Direct Stream".

Mix & Match
Antipodes Audio dává zajímavé tipy na hierarchii zvuků: Antipodes K50 stále nabízí nejlepší výkon, alespoň pro řešení s jednou krabičkou. S kombinací Antipodes K41 jako čistého serveru a Antipodes K21 jako čistého přehrávače je však možné je dohnat - nebo se dokonce posunout o kousek dál. Prostorové oddělení instancí serveru a vykreslovače by mohlo mít pozitivní vliv. Zda bude zvuk skutečně lepší než u K50, bude záviset na optimalizaci napájecích kabelů, které samozřejmě potřebujete dva, a na ethernetovém připojení mezi serverem a přehrávačem. V každém případě duo K41/K21 překonává "menší" Antipodes K30, co se týče zvuku - pravda, za vyšší cenu.

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies