Kuzma Safir

Po pěti letech výzkumu a vývoje dnes Franc Kuzma představil svůj nejnovější výtvor, raménko SAFIR 9. Kuželová trubka raménka je vyrobena ze safíru - "první použití drahého kamene" pro tuto aplikaci.
Podle tiskové zprávy jsou celková tuhost safíru a odolnost vůči nežádoucím rezonancím klíčovými přirozenými vlastnostmi materiálu a podle Kuzmy raménko "překonává jakoukoli trubku raménka použitou v jakémkoli raménku a zůstává "bez rezonancí" až do frekvence 5 kHz, což kazetě, jak Kuzma avizuje, dává skutečný "základ".

Díky přirozené hustotě materiálu má SAFIR 9 "značně vysokou efektivní hmotnost". Systém ložisek je podobný unikátnímu systému použitému na ramenech 4 Point: Kuzma však tvrdí, že ty zdejší jsou "dalším vylepšením" oproti těm, které používá 4 Point.

Trubka ramene zapadá do masivní pevné hliníkové konstrukce s mosaznými bloky, které zajišťují extrémně inertní a mechanicky tichou oporu pro safírovou trubku a ložiskové hroty, což vede k výjimečnému rozptylu vibrací.

Mezi další vlastnosti patří blokovací mosazné protizávaží se dvěma sekcemi a přesné nastavení azimutu v malých přesných a snadno opakovatelných krocích s nulovou vůlí. Raménko se snadno hodí k "naprosté většině" nejlepších gramofonů současnosti, protože zachovává "osvědčené" uspořádání základny raménka Kuzma. Nastavení VTA/SRA se provádí pomocí velmi dobře ošetřeného šroubu v základně raménka, což zajišťuje přesnost a snadné opakované nastavení.

Vnitřní kabeláž je ze speciální stříbrné slitiny Kondo jako jediný, nepřerušovaný 1,5 m dlouhý kabel od kolíků hlavového mostu ke kvalitním konektorům RCA.

Společnost Kuzma představí model SAFIR 9 na výstavě High End 2022 v Mnichově ve dnech 19. až 22. května. Předpokládaná katalogová cena je 20 000 eur.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies