AKM Velvet Sound

Společnost Asahi Kasei Microdevices Corporation (AKM) potvrdila, že zcela přepracovala D/A převodník (D/A) AK4490 a jeho vyšší model AK4493 jako nové produkty pod značkou Velvet Sound. Po nedávném oznámení, že společnost AKM obnovila dodávky vzorků 13 A/D a D/A převodníků Velvet Sound - všechny jsou součástí nové generace vylepšených zařízení zaměřených na vysoce kvalitní audio aplikace, nyní japonský výrobce znovu uvádí na trh 32bitová, dvoukanálová prémiová zařízení AK4490REQ a AK4493SEQ s vynikajícím odstupem signálu od šumu 120 dB, resp. 123 dB.

Obě nová zařízení - AK4490R a AK4493S - využívají pokročilou technologii Velvet Sound společnosti AKM, která zlepšuje elektrickou rezervu a stabilitu. Podle společnosti dosahují obě zařízení bezprecedentní úrovně integrity a dynamiky zvuku při zachování snížené spotřeby energie původních zařízení AK4490 a AK4493. Modely AK4490R a AK4493S přijímají až 768kHz data PCM a 22,4MHz data DSD (AK4493S), přičemž oba jsou schopny přesně reprodukovat informačně bohatá, nezměněná zvuková data zdrojů zvuku s vysokým rozlišením.

"Modely AK4493S a AK4490R byly přepracovány s cílem optimalizovat impedanci signálové cesty pro mnohem lepší odolnost proti šumu, zejména pokud jde o výkon při nízkofrekvenčním šumu. Tyto nové produkty dosahují dynamického a citlivého zvuku a zároveň snižují zbytečnou spotřebu energie," potvrzuje AKM na svých webových stránkách.

AK4493SEQ je 32bitový dvoukanálový prémiový D/A převodník nové generace, který je díky technologii Velvet Sound společnosti AKM schopen dosáhnout špičkové úrovně charakteristik nízkého zkreslení a širokého dynamického rozsahu. AK4493SEQ integruje nově vyvinutý spínaný kondenzátorový filtr "OSR Doubler", díky čemuž je schopen podporovat široký rozsah signálů a dosahovat nízkého mimopásmového šumu při zachování nízké spotřeby energie. Nový AK4493SEQ je také vybaven šesti typy 32bitových digitálních filtrů, které podporují jednoduché a flexibilní ladění zvuku v široké škále aplikací. AK4493SEQ přijímá data PCM až do 768 kHz a 22,4MHz data Direct Stream Digital (DSD512) s automatickým přepínáním PCM/DSD, což je ideální pro nejnovější zdroje zvuku s vysokým rozlišením.

Nový převodník AK4490REQ, který si zachovává stejné základní specifikace, ale nabízí nejlepší rovnováhu mezi výkonem a spotřebou energie, je špičkový 32bitový převodník s 2kanálovou architekturou Velvet Sound společnosti AKM, která umožňuje tomuto převodníku kromě zpracování digitálních filtrů s 32bitovým rozlišením oživit jemné zvukové detaily díky architektuře s nízkým zkreslením. Digitální vstup podporuje PCM až do 768 kHz a 11,2MHz DSD (DSD256). Nabízí také šest integrovaných digitálních filtrů, takže je ideální pro širokou škálu aplikací, včetně přehrávání špičkových zdrojů se síťovým zvukem a převodníky USB.

Oba nové D/A převodníky vynikají svým analogovým výkonem, přičemž AK4493S dosahuje hodnoty SNR 123 dB (2Vrms) a 128 dB v režimu mono s velkou amplitudou a působivou hodnotou THD+N -115 dB. Model AK4490R dosahuje SNR 120 dB (2Vrms), 123 dB (v režimu mono) s THD+N -112 dB.

Jedná se o převodníky, které audio průmysl jistě uvítá při jejich zavádění do nových digitálních audio přehrávačů a síťových streamerů s vysokým rozlišením, D/A převodníků a mnoha integrovaných prémiových zvukových systémů nové generace. Podle společnosti AKM se vzorky začnou dodávat v únoru 2022 a obě zařízení budou k dispozici pro sériovou výrobu ve druhém čtvrtletí roku 2022.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies