AQ Canto

Přetiskujeme zprávu společnosti AQ:

Společnost AQ dnes představila zcela novou řadu reprosoustav jménem AQ Canto, která si svou významností vysloužila i vlastní prezentaci na stránkách www.aqcanto.cz. Z bohatých zkušeností s vývojem audia a inovativním přístupem k využití technologie ohýbání dřeva totiž vzešly reprosoustavy, které se kromě špičkové zvukové prezentace a elegantního vzhledu mohou pochlubit i nebývalým důrazem na ekologii. AQ Canto budou dostupné hned ve dvou variantách – regálové AQ Canto 3 a sloupové AQ Canto 5.

Inovativní konstrukce kombinující tuhou MDF kostru s 3-D tvarovanou bukovou skořepinou umožnila dosáhnout nekompromisního projevu bez ohledu na zvýšenou udržitelnost výroby. Nezanedbatelnou roli mají i zakázkové měniče, které pro AQ vyrábí dánská společnost SB ACOUSTICS. Fanoušci se tak mohou těšit na důrazné a kontrolované basy, precizně zvládnuté středy i okouzlující výšky plné detailů.
„Využití náročné technologie ohýbání bukové překližky nám umožnila dosáhnout zvuku, pro který bychom standardně potřebovali velký objem MDF. Ta však kromě dřeva obsahuje i vysoké množství pojiva a tmelícího materiálu.“ doplnil ředitel a šéfkonstruktér společnosti AQ Vladimír Sapara. „Využití bukové skořepiny ohýbané ve třech osách umožnilo zvýšit tuhost korpusu a snížit spotřebu materiálu na minimum. Skořepina navíc obsahuje jen zlomek lepidla a tmelící složky zcela chybí. AQ Canto jsou tak nejekologičtější reprosoustavy v naší nabídce.“

Spojení krásy a technologie
Štíhlá silueta reprosoustav AQ Canto zaujme svou vizuální lehkostí, kterou podtrhují boční panely z bukové skořepiny. Efektní kontrast přitom dodávají špičkové dánské měniče s bílým keramickým povrchem. Nic v tomto případě není samoúčelné. Organický tvar reprosoustav umožněný novou technologií výroby zajišťuje eliminaci stojatého vlnění uvnitř kabinetu a tuhost kompozitu aluminia a keramiky absenci zkreslení, které by mohla způsobit deformace běžné membrány. Krásu a přínos tohoto spojení je tak vidět ještě dřív, než reprosoustavy zahrají první tón.
Bočnice, které řadě AQ Canto propůjčují jejich jedinečné vlastnosti, vznikají v Holešově spojením technologických postupů s více než 130letou tradicí, nadále rozvíjenou pod křídly společnosti Czech plywood a 3D modelování. Tenké pláty bukového dřeva, které bylo vytěženo na nedaleké česko-slovenské hranici, jsou za vysokého tlaku a teploty lisovány do finálního tvaru, díky němuž se skořepina vyznačuje maximální tuhostí. To představuje benefit nejen pro posluchače, který se nemusí obávat nežádoucích rezonancí kabinetu, ale také pro přírodu. Snížení hmotnosti reprosoustav totiž navíc přináší úsporu paliva při jejich transportu.

Zvuk bez kompromisů
AQ Canto staví na osvědčených řešeních, která dávají reprosoustavám společnosti jejich bezkonkurenční přesnost a schopnost reprodukovat hudbu tak, jak její autoři zamýšleli. Nechybí výhybky ručně pájené technologií součástka na součástku, extrémní přesnost při spojování jednotlivých dílů ani kompletní eliminace vnitřních konektorových spojů. Sloupový model Canto 5 navíc využívá i pískové komory ve spodní části, která slouží k pohlcení jakýchkoli nežádoucích rezonancí. Zvuková prezentace je tak přesná a detailní i v pasážích s výrazným basovým podkresem.
Dalším specifikem, které novou řadu odlišuje od běžné produkce, jsou středobasové měniče využívající aluminiové membrány s keramickým povlakem a 3D prolisy. Právě kompozitní konstrukce membrány má za důsledek extrémní poměr mezi její nízkou hmotností a vysokou tuhostí, díky kterému je reproduktor úžasně rychlý a přesný. Výškovou sekci pak zastupuje 1” textilní kalota v aluminiové horně, která bez problémů přehraje i ty nejjemnější zvukové nuance. Výsledkem je maximálně věrný a dynamický zvuk, který potěší zábavností, bohatými hudebními detaily i skvělým vykreslením prostoru.

Cena a dostupnost
Reprosoustavy AQ Canto jsou k dispozici ve variantách buk, ořech a černý jasan na stránkách www.aq.cz, www.hifi-audio.cz, v kamenných prodejnách AQ studio a u vybraných partnerů.
Regálový model AQ Canto 3 je dostupný za cenu 49 800 Kč a sloupový model AQ Canto 5 vhodný i pro větší poslechové prostory získají milovníci hudby za 74 990 Kč.
Navíc výrobce uvolnil i první prototypovou sérii aktivních regálových reprosoustav AQ Canto 3 Forte, která bude za cenu 59 990 Kč dostupná pouze do vyprodání zásob.

O společnosti AQ
Firma AQ, s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1992, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních hi-fi reprosoustav, jejichž vývoj i výroba stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.

www.aq.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies