Nagra gramofon

Švýcarská společnost oznamuje, že oslavuje 70. výročí stylově, a to limitovanou edicí gramofonů. Výroční model Reference je výsledkem dlouholetého rozsáhlého výzkumného a vývojového projektu, který byl realizován v rámci projektu až do letošního léta držen pod pokličkou.

V roce 1951 vynalezl náš zakladatel Stefan Kudelski první přenosný gramofon, nazvaný jednoduše Nagra I. Nagra pochází z polského slova, které znamená "nahrává". Za přístrojem Nagra I následovala impozantní stopa produktů, které změnily tvář záznamu zvuku. Její dopad byl obrovský v oblasti umění, vědy a etnologie. Změnila způsob, jakým zachycujeme zvuk, a přinesla zvukovou stopu do světu a umožnila pořizovat nahrávky tam, kde se předtím nikdy nic nezachytilo.

Diktafony Nagra se používají k záznamu zvuku po celém světě, a dokonce i mimo něj, s NASA v vesmírném programu Apollo. Tato dlouhá tradice dokonalosti se udržuje po celé generace. A od roku 1998 je Nagra synonymem domácí reprodukce zvuku pro náročné milovníky hudby a HiFi.

K oslavě 70. výročí modelu Nagra I navrhla společnost velmi speciální produkt, který nastavuje nové standardy v oblasti reprodukce černých disků. Modely Nagra I a Nagra II využívaly pružinový navíjecí mechanismus Thorens k otáčení kotoučů a Kapstánku. Pro záznam a přehrávání signálu byla v tomto průkopnickém přenosném zařízení použita elektronika. rekordéru. Rané rekordéry Nagra tedy mají společné kořeny s gramofony. V době zlatého věku analogových, se často diskutovalo o nápadu vyrobit gramofon Nagra. Stefan Kudelski dokonce v roce 1972 podal patent na speciální systém sledování raménka.

Ačkoli se o tom často uvažovalo, teprve před čtyřmi lety se podařilo navrhnout a zkonstruovat gramofon. odpovídající jménu Nagra. Týmová práce zaměstnanců společnosti Nagra, složený z mimořádně talentovaných konstruktérů a neúnavně usilovali o dokonalost v oblasti aplikované fyziky, mechaniky a elektroniky. inženýrství, jakož i materiálové vědy. O čtyři roky později, po stovkách a stovkách vědeckých prací. hodin strávených v týmu, doprovázených vyčerpávajícími poslechovými testy, je výsledkem gramofon, který rozšiřuje současnou špičku v oblasti špičku v oblasti umění. Je to první krok k návratu k našemu odkazu analogové mechanické reprodukce a bude následovat další projekty, které budou oznámeny v roce 2022.

Gramofon Reference Anniversary je analogový výrobek, který se řídí neměnnými fyzikálními zákony a mechaniky, velmi podobně jako legendární kotoučové magnetofony Nagra. Jako takový nepodléhá rychlému a neustále se měnícímu vývoji v digitální oblasti. To znamená, že Anniversary zůstane technologicky relevantní po celé generace. Pro mnohé to bude poslední nákup gramofonu. a produktem, který se bude hrdě předávat z generace na generaci, stejně jako mnoho přístrojů Nagra III. z 50. let, které se dodnes aktivně používají, je gramofon Nagra Reference Anniversary. výrobek na celý život.

Nabízí se ve velmi omezené edici 70 kusů, z nichž každý zahrnuje "domácí" nastavení a vytočení firmou Nagra. továrními specialisty, pozvánku k návštěvě továrny Nagra na VIP prohlídku a exkluzivní příslušenství.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies