Audiolab DC Block

Společnost Audiolab z Cambridge, která je známá svými zesilovači a digitálními zdrojovými komponenty již čtyři desetiletí, nyní uvádí na trh svůj první produkt určený ke zlepšení kvality střídavého proudu - dvojčinný Audiolab DC Block.

SÍŤOVÁ ELEKTŘINA
Síťová elektřina má zásadní vliv na zvukový signál při jeho průchodu systémem, od zdroje přes zesilovač až po reproduktory. Síťové napájení v typickém obydlí podléhá rušení vyvolanému řadou problémů, což způsobuje zkreslení střídavého průběhu předtím, než se dostane k jednotlivým komponentům. To způsobuje šum v audio signálu, který zhoršuje kvalitu zvuku, a tato situace se stále zhoršuje s tím, jak se množí elektrická zařízení, která v našich domácnostech používáme.

STEJNOSMĚRNÝ PROUD V ELEKTRICKÉ SÍTI

Jedním z častých problémů je "stejnosměrný proud v síti", což je dobře známý problém, který ovlivňuje výkon audio zařízení, zejména zesilovačů. Teoreticky by elektrická síť, kterou získáváme ze zásuvek v našich domácnostech, měla být čistě střídavá, s dokonale symetrickou sinusovkou střídající kladné a záporné fáze. Přítomnost "asymetrických zátěží" (domácích zařízení, která využívají síťový cyklus nerovnoměrně, od stmívačů přes kuchyňské spotřebiče až po počítačové zdroje) však způsobuje posunutí průběhu, což má za následek přítomnost stejnosměrného napětí na střídavém proudu.

Střídavé transformátory, které se běžně používají v domácích audio zařízeních, nemohou tolerovat přítomnost významných úrovní stejnosměrného napětí, aniž by došlo k jejich poškození. Méně než 500 mV stejnosměrného napětí může stačit k tomu, aby se toroidní transformátory, jaké se často vyskytují v zesilovačích, nasytily, což má nepříznivý vliv na zvukový výkon a může způsobit slyšitelné mechanické vibrace.

AUDIOLAB DC BLOCK
Blokováním neboli potlačením stejnosměrného napětí, které se nachází v síťovém napájení, koriguje Audiolab DC Block stejnosměrný offset a vyrovnává sinusovou vlnu síťového napájení. Obsahuje také vysoce výkonný filtrační obvod audioclass, který odstraňuje RFI/EMI nečistoty ze síťového napájení. Tím se účinně snižuje jak šum v diferenčním módu (zhoršovaný levnými spínanými napájecími zdroji používanými mnoha domácími spotřebiči), tak šum ve společném módu (zhoršovaný rušením šířeným vzduchem z telefonů, sítí Wi-Fi a Bluetooth).

Použití DC Block je jednoduché, zapojte jeho výstup do napájecí zásuvky IEC audio/AV komponentu a poté připojte jeho vstup do síťové zásuvky (oba kabely jsou součástí dodávky). Zařízení je určeno pro použití s jedním komponentem audio nebo AV systému. Společnost Audiolab doporučuje, aby v případě zakoupení jednoho bloku DC Block byl použit s integrovaným zesilovačem nebo komponentou výkonového zesilovače v systému uživatele, aby se dosáhlo co největšího přínosu technologie blokování stejnosměrného proudu. V případě potřeby lze zakoupit další jednotky pro použití s další elektronikou v systému.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies