Davone Meandr

Dánský výrobce reproduktorů Davone uvedl na trh podlahový reproduktor Meander s vysokým faktorem přítulnosti. "Zapojte napájení, připojte se k wifi a přehrávejte hudbu. Díky vestavěným službám Chromecast, Spotify Connect a Apple Airplay 2 máte k dispozici všechny potřebné služby pro streamování hudby. A díky pečlivě zvolenému úhlu vzestupu reproduktorů audiofilské kvality jsme dosáhli sofistikovaného zvuku, který zaplní celou místnost," uvádí Davone na svých webových stránkách.

Nový Meander od dánské společnosti Davone je kompletním řešením, což znamená, že k přehrávání hudby nejsou potřeba žádné další komponenty. Meander je aktivní reproduktor, který podporuje streamovací služby, internetové rádio, Apple AirPlay 2 a Bluetooth a také DSP s korekcí prostoru. Uživatelův chytrý telefon je dálkovým ovladačem Davone. Díky technologiím Chromescast a Airplay2 je možné vytvořit multiroom systém prakticky s každým výrobcem zvuku, včetně společností B&O, Sony, Bose a mnoha dalších.

Podle Davoneho je Meander více než jen moderní reproduktor s vysokým faktorem přítulnosti. Akustická konstrukce vychází z dlouholetých zkušeností s vývojem vysoce kvalitních stereofonních reproduktorů. "Díky použití stejných reproduktorů a digitální technologie jako u našich bezdrátových modelů Studio a Twist jsme dosáhli velmi vysoké kvality zvuku," říká Davone.

Meander je vybaven pokročilou technologií korekce místnosti, která přizpůsobuje basy okolnímu prostředí. K dispozici je také ekvalizér pro nastavení basů, středů a výšek podle osobních preferencí.

Pouzdro modelu Meander má výrazný, neobvyklý tvar. Společnost Davone je hrdá na to, že "společně s naším kompetentním dodavatelem ohýbané překližky ze Švédska se nám podařilo vyrobit kónickou skříň z jednoho kusu. S využitím jejich největšího lisu a CNC frézy a našich dlouholetých zkušeností s montáží skříní z ohýbané překližky se nám podařilo vytvořit skutečně jedinečnou dřevěnou skříň."

Výkonný digitální procesor s vlastním crossoverem monitoruje hudbu v reálném čase. To zajišťuje, že reproduktory fungují co nejlépe při všech úrovních a frekvencích. Společnost Davone doporučuje instalaci v místnosti o rozloze 15 až 70 m2.

Meander je vybaven dvěma středotónovými reproduktory/výškovými reproduktory o průměru sedm palců a dvěma výškovými reproduktory o průměru jeden palec. Specifikovaný frekvenční rozsah je 35 Hz až 22 kHz. Každý reproduktor v modelu Meander je poháněn samostatným zesilovačem třídy D s celkovým výkonem 200 W. Zesilovač s integrovaným D/A převodníkem Burr Brown v sobě spojuje chladný chod a nízké zkreslení.

Davone má rozměry 77 x 44 x 44 cm (v x š x h) a váží 16,5 kg.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies