Denon AVR-X3600H

Přetiskujeme zprávu společnosti Eurostar Ostrava:

DENON UVÁDÍ NA TRH NEJNOVĚJŠÍ 4K AV PŘIJÍMAČ S PODPOROU IMAX® ENHANCED
AVR-X3600H dostal výbavu v podobě nejnovější technologie pro domácí kina a celkem 9 zesilovačů – pro každý kanál jeden.

Společnost Denon®, světový leader ve výrobě špičkových produktů pro domácí zábavu a osobní audio už od roku 1910, dnes uvádí na trh nejnovější přírůstek do rodiny AV přijímačů řady X. Jmenuje se Denon AVR-X3600H a maloobchodní cena je 31 990 Kč. Jedná se o 9.2 kanálový AV přijímač, který svým uživatelům nabízí legendární kvalitu zvuku a uznávanou výkonnost, pro které je Denon věhlasně známý, plus vytváří opravdový prostorový zvukový zážitek pro všechny nadšence a milovníky domácího kina. AVR-X3600H je vybaven podporou IMAX® Enhanced přímo po vybalení z krabice, a stejně tak i podporou mnoha dalších troj-rozměrných audio formátů, včetně Dolby Atmos®, DTS:X™, DTS Virtual:X® a úplně nové technologie Dolby Atmos Height Virtualization. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na podporu nejnovějších video technologií. AVR-X3600H si hravě poradí s Dolby Vision, HDR10, HLG a 4K Ultra HD. V neposlední řadě dostal AVR-X3600H do vínku podporu eARC (Enhanced Audio Return Channel) a ALLM (Auto Low Latency Mode), takže jeho uživatelé budou mít jistotu nejmodernější konektivity, výkonnosti a funkčnosti i pro další roky.

Proslulé 9 kanálové zesilovače Denon s podporou hudby ve vysokém rozlišení
AVR-X3600H je vybaven diskrétním vysoko-proudovým zesilovačem na každém kanálu a je tam schopný dosahovat ohromujícího výkonu až 180 W na kanál. Tento AV přijímač sám o sobě je osazen 9ti zesilovači, nicméně dokáže zpracovat zvuk až pro 11.2 kanálů a ve spolupráci s externím dvou kanálovým zesilovačem tedy umožňuje vytvořit sestavu celkové konfigurace 7.2.4 reproduktorů. Dobrou zprávou pro všechny Hi-Fi nadšence je, že AVR-X3600H je osazen špičkovými 32-bit D/A převodníky od AKM, díky čemu je schopný dekódovat i bezztrátové zvukové soubory ve vysokém rozlišení jako jsou ALAC, FLAC a WAV až do 24-bit/196-kHz. Poradí si hravě rovněž i s DSD 2.8/5.6-MHz soubory (DSD je audiofilní formát SACD). Všechny tyto soubory ve vysokém rozlišení lze přehrávat pomocí paměťových médií připojených přes USB port na čelním panelu AV přijímače, nebo je můžete přehrávat po síti. Naprosto samozřejmá je pak podpora ztrátovějších zvukových formátů jako jsou MP3 a WMA.

Schopnost přinést Vám do domu nejnovější prostorový zvuk
Tento nový AV přijímač má dostatek výkonu i technologického vybavení, aby Vám v domácnosti vytvořil skutečně působivé a věrohodné domácí kino s ohromujícím prostorovým zvukem. Podporuje nejnovější formáty prostorového zvuku včetně IMAX Enhanced a technologie Dolby Atmos Height Virtualization. IMAX Enhanced byl uveden v roce 2018 společnostmi IMAX a DTS®, a zákazníkům nabízí zcela novou úroveň obrazových i zvukových zážitků v domácnosti. Technologie Dolby Atmos Height Virtualization je pak schopná virtuálně obohatit jak klasickou stereo reprodukci, tak i běžné domácí kino s menším počtem reproduktorů o zvuky vrstvené vertikálně i prostorově do hloubky, takže si posluchač vychutná Dolby Atmos obsah i když k tomu nemá k dispozici fyzicky odpovídající počet reproduktorů. Je to skvělá technologie, která ohromí posluchače opravdu obklopujícím zvukovým zážitkem s použitím reproduktorů, které jsou ve stejné úrovni jako je posluchač. Největší užitek z této technologie budou mít zákazníci, kteří mají doma systémy 2.1 anebo 5.1 bez instalovaných stropních nebo speciálních Dolby Atmos reproduktorů. Mohou si dovolit tedy zachovat velmi jednoduchou instalaci a zároveň si užívat vzrušující zvuk všude kolem sebe. Technologie Dolby Atmos Height Virtualization bude zpřístupněna formou aktualizace firmware v blízké době.

Uznávaná Denon podpora videa
AVR-X3600H umožňuje zákazníkům, aby si plně vychutnali oblíbené filmy, seriály a hry v nejvyšší možné dostupné kvalitě obrazu. K dispozici má celkem 8 HDMI vstupů a 3 HDMI výstupy, které podporují 4K Ultra HD 60Hz video, High Dynamic Range (HDR10), Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), 4:4:4 Pure Color sub sampling a BT.2020 pass-through. Ve výbavě tohoto AV přijímače neschází také podpora nejnovější verze ochrany proti kopírování obsahu HDCP 2.3 na všech HDMI portech, takže si mohou zákazníci užívat jakýkoliv obsah, chráněný touto ochranou proti kopírování, v nezměněné formě. AVR-X3600H je díky přítomnému eARC (Enhanced Audio Return Channel) schopný přenášet nekomprimovaný prostorový zvuk z TV aplikací přímo do AV přijímače propojením jediným HDMI kabelem. Pokud je to potřeba, lze kvůli zachování nejvyšší možné flexibility systému, přiřadit ten samý HDMI vstupní zdrojový signál více vstupům najednou a následně si zvolit audio zdroj dle vlastních potřeb. AVR-X3600H je certifikován asociací ISF (Imaging Science Foundation) a jako takový má k dispozici obrovsky široké možnosti nastavení kalibrace videa (pro použití ISF techniky), včetně speciálních video režimů pro den (ISF Day) a noc (ISF Night).

V neposlední řadě tato nová série AV přijímačů řady X podporuje funkci ALLM (Auto Low Latency Mode), která hráčům Xbox One zajišťuje rychlejší odezvu a hlubší herní zážitek, když používají model televize, který podporuje rovněž funkci ALLM.

Hlasové ovládání bez námahy
AV přijímače řady X od Denon spolupracují s hlasovými asistenčními službami Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri pro naprosto pohodlné ovládání hlasem. Posluchači používající službu Amazon Alexa mohou používat různé povely včetně těch pro přepínání vstupů pro různé přehrávače médií, zatím co služby Google Assistant a Apple Siri lze využít pro regulaci hlasitosti, přeskočení skladby a mnoho dalších .

Integrovaná technologie HEOS pro bezdrátové streamování a více zónové ozvučení
AVR-X3600H umí díky přítomné technologii HEOS a Apple AirPlay 2 streamovat hudbu bezdrátově napříč dalšími HEOS kompatibilními komponenty z různých online hudebních služeb, které mohou být zdarma nebo zpoplatněné jako jsou Spotify Free a Premium, Deezer, Amazon Music, TuneIn, SoundCloud, Tidal a další. Zákazníci si mohou užívat oblíbenou hudbu bezdrátově v kterékoliv místnosti napříč celým domem. Zvolit si mohou například, že budou poslouchat tu samou skladbu ve všech místnostech, anebo si zvolí pro každou místnost úplně jiný obsah, například z dostupných streamovacích služeb.

Více zdrojů, více zón
Pomocí AVR-X3600H si lze vychutnávat plnohodnotné 9.2 kanálové domácí kino v jedné místnosti, zatím co v druhé místnosti můžete v pohodě přehrávat jiný audio zdroj anebo streamovat online hudbu. V praxi si takhle lze pouštět film v obývacím pokoji, zatím co někdo další z rodiny si bude nerušeně pouštět hudbu v ložnici. Pro napájení reproduktorů lze využít zcela všech vestavěných zesilovačů anebo můžete využít dostupné pre-out výstupy dalších zón. Nyní máte dokonce nově možnost vychutnávat si skutečný multikanálový prostorový zvuk v hlavní zóně, zatím co v druhé audio zóně lze ten samý zvuk downmixovat do stereo režimu, případně jej v této podobě také streamovat napříč systémem HEOS.

Doplňkové funkce AVR-X3600H

• Skutečné 4K: 4K Ultra HD/60 Hz pass-through a převzorkování (upscale).
• Phono Vstup: Díky přítomnému gramofonovému vstupu mají možnost posluchači připojit jakýkoliv gramofon a užívat si své oblíbené desky v super kvalitě.
• Sdílení zvuku TV z hlavní zóny: Distribuce zvuku televize z hlavní zóny do druhé audio zóny anebo bezdrátově do reproduktorů podporujících technologii HEOS pomocí bezplatné aplikace HEOS App.
• Aplikace pro dálkové ovládání (iOS/Android): Aplikace pro ovládání a nastavení základních AV přijímačů Denon
• Uznávaný Průvodce nastavením Denon: Vizuální navádění uživatele krok za krokem v procesu celého nastavení AV přijímače usnadňuje a zrychluje zprovoznění přístroje, aby si jeho uživatel co nejrychleji užil svou milovanou hudbu.
• Kalibrační systém a Optimalizace akustiky místnosti: Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume a Dynamic EQ, LFC a Sub EQ HT: Automaticky optimalizují zvuk přesně s ohledem na unikátní vlastnosti posluchačovi místnosti včetně ekvalizace subwooferů.
• Audyssey MultEQ Editor: Aplikace (samostatně koupitelná aplikace pro iOS a Android za €19,99) pro detailnější nastavení a přizpůsobení akustiky místnosti.
• Externí a IP řízení: Umožňuje snadné přizpůsobení a kompatibilitu s integračními řešeními třetích stran tím, že má schopnost být řízený přes IP adresu pro hlavní řídicí komponenty třetích stran, stejně jako i certifikaci Control4 SDPP (Simple Device Detection Protocol) pro bezproblémovou integraci s řídicím systémem Control4 pro automatizaci chytré domácnosti.

AV přijímač Denon AVR-X3600H bude dostupný na trhu v srpnu 2019 s odhadovanou maloobchodní cenou 31 990 Kč vč. DPH a bude jej možné zakoupit v síti autorizovaných prodejců. Pro více informací navštivte naše stránky na www.denon.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies