Vertere Tempo

Touraj Moghaddam Zakladatel a šéfkonstruktér společnosti Vertere oznámil, že byl zahájen prodej nového motorového pohonu Tempo.

Tempo je digitální motorový pohon nové generace, na rozdíl od svého sourozence, analogového motorového pohonu SG. Vertere očekává, že poté, co si zákazníci vychutnají srovnávací ukázku, prodej poměrně rychle předstihne model SG, který stojí o něco více než zavedený model SG, a to 2850 liber, 3995 dolarů a 3598 eur.

Zpočátku Vertere očekává, že se Tempo bude prodávat s gramofony Vertere SG-1 a RG-1 s raménky SG-1. Zákazníci MG-1 budou časem také přecházet na Tempo. Vzhledem ke zlepšení výkonu to pravděpodobně nebude trvat příliš dlouho.

Potřeba zařízení Tempo

Hudba, kterou slyšíme při přehrávání vinylových desek, ve skutečnosti vychází z motoru.
Motor je jediným zdrojem energie v systému. Právě tato energie pohání desku kolem stylusu a vytváří tak hudbu, kterou slyšíme.

Jakékoli množství hluku nebo kolísání v systému pohonu negativně ovlivní hudbu. Detaily, dynamika, barva zvuku, časování a muzikálnost jsou jen některé z vlastností, které tím utrpí.

Technická část

Přesný motorový pohon Tempo vychází z referenčního motorového pohonu Vertere. Využívá některé z nejpokročilejších konstrukcí řídicích obvodů referenčního pohonu.

Tempo řídí motor gramofonu a poskytuje plynulejší pohon s nižším šumem a nižším zkreslením. Stejně jako u referenčního motorového pohonu je jeho vnitřní obvod jedinečně založen na mikroprocesoru. Poskytuje čistý sinusový průběh v digitální doméně, převedený na analogový prostřednictvím vestavěného převodníku D/A. Jsou odvozeny dva průběhy, kosinus a sinus, zesílené pomocí dvou můstkových zesilovačů pro napájení motoru.

Mimořádná pozornost věnovaná detailům, včetně pozlacené desky plošných spojů, čtyř plně regulovaných napěťových lišt napájejících různé části obvodu a pečlivě vybraných součástek, zajišťuje kontrolované a "čisté" konečné napájení motoru. Celý digitální obvod, mikroprocesor a převodník, je nejprve stíněn měděnou fólií a poté je celá deska plošných spojů sekundárně stíněna pomocí stínicí desky z nerezové oceli.

Vlastnosti

Vysoce kvalitní přepínač režimů a rychlosti umožňuje naprogramovat jednotku tak, aby poskytovala tři režimy pro bílou LED kontrolku napájení a usnadňovala snadné přepínání mezi 33 a 45 otáčkami za minutu.

Výstup motoru vysoce kvalitní pozlacený 7cestný uzamykací konektorpřipojuje Tempo k přehrávači prostřednictvím speciálního motorového propojení, které interně využívá dva kabely pohonu Pulse-R a samostatný napájecí kabel D-Fi LED.

Shrnutí

Tempo zlepšuje hudební výkon a přibližuje zážitek z poslechu vinylů na RG-1 nebo SG-1 originální předloze. Je docela překvapivé, jak velké zlepšení Tempo přináší, vzhledem k tomu, že motorový pohon SG již poskytuje skvěle čistý výkon. Vertere sebevědomě navrhuje poslechový test.

Specifikace

Vstupní napětí: 1,5 mm: 30 V DC z vybraného univerzálního síťového adaptéru.

Výstup: Čisté sinusové a kosinusové vlny cca 17,5 V.

Rozměry: 220 x 128 x 58 (D x Š x V mm) Včetně voliče a nožiček.

Čistá hmotnost: 1,3 kg

Touraj vysvětluje zdroj některých svých základních znalostí

"Spolupráce s inženýry z hudebního průmyslu nám poskytla neocenitelné poznatky o umění střihu. Tyto znalosti nám umožnily v mnoha ohledech posunout konstrukci našeho přehrávače tak, abychom z vinylových desek vytěžili maximum.

Například při nedávných remixech alb Beatles používal Giles Martin - syn zesnulého Sira George - ke kontrole a schválení acetátů a zkušebních výlisků po celou dobu gramofon Vertere MG-1 včetně raménka SG-1 a předzesilovače PHONO-1.

A úzce jsme spolupracovali s mnohokrát oceněným masteringovým inženýrem Milesem Showellem: od února 2017. Miles používal svůj vlastní rozsáhle upravený soustruh Neumann VMS 80, zahrnující kabely Vertere, k řezání normálních a polovičních rychlostí masterů pro skupiny jako ABBA, Cream, The Police a The Rolling Stones a také pro vydání k 50. výročí vydání alb Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band a The Beatles (jinak známé jako "Bílé album").

Úzká spolupráce s Milesem vedla k vydání prvních nahrávek na našem labelu Vertere Records. Vydání: třískladbové EP a první album skotské skupiny Caezar a první album holandské zpěvačky a skladatelky Elles Springs, které Miles speciálně pro náš label převedl na magnetofonový pásek a poté v poloviční rychlosti zmasteroval a sestříhal.

Pouze díky tomu, že se zapojíme do všech fází procesu výroby nahrávek, můžeme zajistit, že vám naši hráči přinesou co nejblíže tomu, co umělci a inženýři chtěli, abyste slyšeli."

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies