20190521 denon avr

Přetiskujeme zprávu společnosti Eurostar Ostrava:

Společnost Denon®, největší výrobce produktů prémiové elektroniky pro domácí zábavu a osobní audio fungující už od roku 1910, dnes oznámila uvedení tří nových AV přijímačů z věhlasné řady X. Jedná se o modely Denon AVR-X2600H a AVR-X2600H DAB (výkon 150W na kanál) a AVR-X1600H (145W na kanál), které jsou schopné vytvořit velice přirozený 7.2 kanálový prostorový zvukový zážitek, působící až do morku kostí, jaký rozhodně nezažijete u žádné samostatné televize nebo s běžným zvukovým projektorem (soundbarem). Nadšencům pro domácí zábavu po celém světě tak nabízí nejnovější technologie pro vylepšení jejich domácího kina a zároveň pozvedne zážitek při streamování hudby na novou úroveň.

“Denon má jasně nastavený cíl – přinášet na trh pro nadšence do domácího kina vždy produkty s nejnovějšími technologiemi a současně jim poskytovat flexibilitu tak aby mohli se svými systémy domácí zábavy růst vždy dál. Abychom tomu dostáli i nyní, přidali jsme nejnovější Dolby a DTS 3D audio technologie, plus podporu eARC standardu tak, aby si zákazníci mohli užívat klasické stereo nebo prostorové zvukové stopy přepočítané do plně obklopujícího 3D prostorového zvuku, nebo virtualizované do Dolby Atmos, případně mixované do DTS:X pro neskutečně věrohodný zvukový zážitek i bez instalovaných speciálních nebo stropních reproduktorů.” říká Michael Greco, senior ředitel odpovědný za řízení značek skupiny Sound United. “Posluchači mohou také očekávat plně vybavený balíček technických vymožeností, včetně nejnovějších 4K video technologií, hlasového ovládání, Apple AirPlay 2 a bezdrátového multiroom streamování hudby díky HEOS.”

Nové modely Denon z řady X jsou vyladěny pro dosahování špičkové funkčnosti a výkonu a aby zajistili jejich majitelům skutečně pohlcující 3D audio zážitek i díky podporovaným nejnovějším zvukovým formátům jako je technologie Dolby Atmos Height Virtualization, která je schopná virtuálně přidávat prostorové a výškově umístěné efekty, když využíváte klasický stereo, nebo prostorový obsah, případně Dolby Atmos obsah ale s použitím méně reproduktorů ve vaší sestavě. Dolby Atmos Height Virtualization Vás nadchne tím, jak dokáže zvuk věrohodně rozprostřít nad a za posluchače i když máte ve skutečnosti fyzicky přítomné pouze reproduktory vepředu před sebou. Tato technologie je přelomová zejména pro ty uživatele, kteří v tuto chvíli používají sestavy v konfiguraci 2.1 nebo 5.1, tedy bez stropních nebo speciálních Dolby Atmos reproduktorů. Značně tím usnadňuje proces instalace systému při zachování věrohodného 360° zvukového zážitku. Tato technologie Dolby Atmos Height Virtualization bude zpřístupněná později prostřednictvím update firmware AV přijímačů.

Nové funkce HDMI pro nesrovnatelně lepší konektivitu
AV přijímače Denon řady X jsou nově vybavené funkcí eARC (enhanced Audio Return Channel), která zajišťuje přenos nekomprimovaného, objektově orientovaného zvuku z televize do AV přijímače jediným HDMI kabelem a pro hraní video her bez výpadků a sekání je integrovaná technologie ALLM (Auto Low Latency Mode). AV přijímače Denon řady X nabízí díky eARC pass-through, 4K Ultra HD HDMI a plné podpoře HDCP 2.3 na všech portech, hladké propojení s nejnovějšími 4K a budoucími 8K televizemi, streamovacími zařízeními, herními konzolemi a dalšími zdrojovými přehrávači. Zvukový obsah z televize lze přehrávat jak v hlavní, tak ve druhé audio zóně připojením přes HDMI a zapnutím funkce Party mód. Kvalita video obsahu přenášeného do televize nebo projektoru je nekompromisní díky podpoře nejnovějších 4K video technologií jako jsou Dolby Vision™, HDR10 a HLG. Nové AV přijímače nezapomínají také na soulad se standardem HDCP a to ve specifikaci HDCP 2.3, takže nebudete mít nikdy problém s přehráváním obsahu chráněného proti kopírování.

Apple AirPlay 2 a podpora přehrávání Hi-Res formátů
AV přijímače Denon z řady X jsou kompatibilní s Apple® AirPlay 2 a umožňují tak streamování hudby ze služby Apple Music. Každý AV přijímač je vybaven rovněž USB portem na čelním panelu, takže si budete moci pohodlně přehrávat MP3 soubory a také audio formáty ve vysokém rozlišení (WAV, FLAC, ALAC a DSD 2.8/5.6 MHz soubory). Bezdrátové spojení s oblíbenými hudebními službami pro streamování jako jsou Spotify®, Deezer, Tidal a další budete mít k dispozici přes Bluetooth, Apple AirPlay 2 anebo po síti Wi-Fi s pomocí vestavěné technologii HEOS pro více zónové ozvučení.

Pohodlné ovládání hlasem
Nové AV přijímače Denon řady X spolupracují se službami Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri pro pohodlné a snadné ovládání hlasem. Posluchači mohou využívat službu Amazon Alexa pro zadávání různých povelů, včetně přepínání vstupů pro různé mediální přehrávače, zatím co pomocí služeb Google Assistant a Apple Siri lze regulovat hlasitost, požádat o přeskočení na další skladbu, a mnoho dalšího .

Více zónové ozvučení díky vestavěné technologii HEOS
Pomocí integrované technologie HEOS jsou schopny AV přijímače Denon z řady X streamovat bezdrátově hudbu napříč více komponenty kompatibilními s HEOS najednou z různých bezplatných anebo předplatitelných online streamovacích služeb jako jsou Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, iHeart Radio, SoundCloud, SiriusXM, Tidal a další. Uživatelé si mohou rovněž užívat oblíbenou hudbu v kterékoliv místnosti jejich domácnosti a to bezdrátově. Přehrávat můžete v party módu tzn. tu samou skladbu napříč všemi zónami nebo si do každé zóny zvolíte svůj vlastní zdroj hudby, případně si vytvoříte skupiny zón hrajících společně podle potřeby.

Veškerou práci za Vás udělá Asistent Nastavením Denon
Celý proces vybalení z krabice, nastavení a spuštění prvního hudebního nebo filmového obsahu bude maximálně snadný a rychlý, protože jsme naše AV přijímače Denon řady X vybavili průvodci jejich nastavením, který Vás vizuálně navede krok za krokem celým jeho úvodním nastavením. Protože víme, že každé domácí kino je jedinečné, používáme v AV přijímačích špičkovou kalibrační technologii pro měření akustických vlastností místností od renomované společnosti Audyssey, která automaticky přesně změří a upraví nastavení a výkon AV přijímače tak, abyste dosáhli maximálního 3D zvukového zážitku šitého přesně na míru a možnosti poslechové místnosti.

Navrženy pro Systémové Integrátory
Profesionálové z oblasti zákaznických instalací a integrací audio / video systémů ocení vybavenost chytrými funkcemi přijímačů řady X, včetně podpory pro funkcí pro výběr audia nebo možnost vypnutí AirPlay tak aby se nezobrazoval na každém iOS zařízení v domácnosti. Pro co nejlepší vyladění celého systému k potřebám svých klientů, mohou integrátoři nyní přiřazovat stejný HDMI vstupní zdroj na více vstupů najednou a vybrat různé audio zdroje. Pokud by integrátoři rádi nabídli svým klientům nadstavbovou službu v podobě vzdálené správy a monitoringu celého systému, mohou k tomu využít podporované externí služby ihiji Invision, Domotz Pro nebo OvrC díky kterým značně usnadní řízení systému bez nutnosti dojezdu na místo a řešení případných problémů spojených s chodem AV přijímačů řady X.

Video a HDMI

• Nový eARC: Rozšířený zpětný zvukový kanál (Enhanced audio return channel) nyní podporuje nejnovější bezztrátové a 3D audio formáty pro audio přenos přímo z televizního vysílání do AV přijímače pomocí jediného propojení HDMI kabelem.
• Nová HDCP 2.3: Podpora nejnovějších standardů ochrany proti kopírování na všech HDMI portech.
• Nový Auto Low Latency Mode (ALLM): Podpora rychlé herní odezvy pro Xbox One – vyžaduje odpovídající televizi.
• Neskutečná barva: 4:4:4 barevné rozlišení, BT.2020, kompatibilita s HDR10 a Dolby Vision, podpora Hybrid Log-Gamma (HLG).
• Skutečné 4K: 4K Ultra HD/60 Hz pass-through a 4K/30Hz video převzorkování (upscale) na AVR-X2600H.

Audio a Prostorový zvuk
• Nová technologie Dolby Atmos Height Virtualization: Domixovaný Dolby obsah pro vytvoření virtuálních efektů vertikálního zvukového prostředí (výškově umístěný zvuk) za použití pouhých 2.1 nebo 5.1 konfigurací reproduktorů (dostupné přes update v budoucnu).
• Podmanivý 3D zvuk: Dolby Atmos, DTS:X a DTS Virtual:X upmix DTS kódovaného obsahu.
• Bezztrátový prostorový zvuk: Podpora pro Dolby True HD a DTS HD Master Audio.
• Špičkový D/A převodník: 32bit AKM D/A převodník umožňující dekódování zvuku ve vysokém rozlišení.
• Hi-Res Audio: Schopnost dekódování bezztrátových souborů až do 24-bit/192-kHz ALAC, FLAC a WAV nebo skladeb v DSD 2.8MHz a 5.6MHz.
• Univerzální přehrávání: USB port na čelním panelu umožňuje pohodlné přehrávání MP3, WAV, FLAC, ALAC a DSD (2.8/5.6MHz) souborů.

Streamování hudby a chytrá domácnost
• Integrovaný HEOS: Streamování hudby přes Wi-Fi a technologie pro více zónové audio ozvučení pomocí kompatibilních HEOS komponentů. HEOS podporuje bezplatnou i předplatitelnou verzi online služeb Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, iHeart Radio, SoundCloud, SiriusXM, Tidal a další.
• Integrované AirPlay 2: Použijte AirPlay 2 pro streamování Apple music bezdrátově do AV přijímače, nebo vytvořte skupinu s dalšími AirPlay kompatibilním reproduktory a naplňte celý dům hudbou.
• Ovládání hlasem bez námahy: Pracuje s Amazon Alexa, Google Assistant nebo Apple Siri a umožňuje ovládání bezdrátově streamované hudby a AV přijímače bez používání rukou.
• Bluetooth: Bezdrátové streamování hudby nebo ozvučení druhé zóny, případně reproduktorů vybavených technologií HEOS přes bezplatnou aplikaci HEOS app.

Nastavení a snadné používání
• Kalibrace zvuku a optimalizovaná akustika místnosti: Nástroj Audyssey je technologií umožňující kalibraci a ekvalizaci zvuku pro snadné a přesné nastavení zvukového systému a dynamickou kontrolu hlasitosti.
• Rychlé volby: Čelní panel a dálkové ovládání obsahují 4 tlačítka rychlé volby, které pod sebou uchovávají oblíbené nastavení zvuku pro každý vybraný zdroj.
• Aplikace pro dálkové ovládání (iOS/Android): Aplikace Denon AVR remote umožňuje základní ovládání a nastavení AV přijímačů. Aplikace Audyssey MultEQ editor app, kterou si lze dokoupit samostatně, umožňuje hlubší a podrobnější nastavení ekvalizační křivky zvuku pro naměřenou místnost.
• Podpora vzdáleného dohledu: Systémovým integrátorům a instalatérům nabízí možnost vzdáleného dohledu a správy systému včetně řešení nastalých problémů s minimalizací nutnosti dojezdu na místo. Podstatně se tak zkracuje čas, kdy zákazník nemůže své domácí kino používat. Podporované služby jsou Domotz Pro, OvrC a ihiji Invision

Jak AVR-X1600H, tak AVR-X2600H budou dostupné od 15. června a AVR-X2600H DAB bude dostupný od 15. července u autorizovaných prodejců Denon. Pro více informací o novinkách můžete navštívit lokalizovanou stránku výrobce na www.denon.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies