Marantz PM8006

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys:

Osazen výhradně diskrétními součástkami a s obvody proudové zpětné vazby je integrovaný zesilovač PM 8006 dokonalou volbou pro milovníky hudby, kteří žádají jak vynikající kvalitu zvuku, tak i flexibilní provoz. Nabízí výkon 2 x 70W při osmiohmové zátěži, zatímco symetrické uspořádání obvodů ručí za optimální zvukový obraz. O pohlcující zvukový zážitek se také postarají nově navržená elektronická regulace hlasitosti společně se zbrusu novým phono předzesilovačem Marantz Musical Phono EQ, díky kterému se z drahocenných vinylů dostane při poslechu ten nejčistší signál s minimální hladinou šumu. K ještě účinnějšímu odstranění rušivých vlivů podpírají zesilovač nové izolační nožky.

Klíčové vlastnosti
Integrovaný zesilovač s proudovou zpětnou vazbou a výkonem 2 x 70 W / 8Ω RMS
Nově navržená elektrická regulace hlasitosti
Výjimečný předzesilovač Marantz Musical Phono EQ
Obvody Marantz HDAM-SA3
Trojvrstvá základní deska šasi
Pozlacené terminály RCA
Toroidní transformátor s dvojitým stíněním a zakázkovými součástkami
Vysoce kvalitní reproterminály Marantz SPKT-1+
Dostupný v černém, nebo silver-gold provedení

Obě barevné varianty budou v prodeji od prosince 2017.

Doporučená cena 31 000 Kč.

Proudová zpětná vazba

Obvody zesílení používající proudovou zpětnou vazbu jsou pro Marantz velmi známý konstrukční prvek, který je v dokonalém souladu s požadavky reprodukce hi-res hudby s širokým kmitočtovým rozsahem a rychlou reprodukční odezvou. Omezením impedance v bodě proudové zpětné vazby se minimalizuje fázový posun. To znamená, že zesilovače Marantz s proudovou zpětnou vazbou výrazně snižují požadavky fázové kompenzace negativní zpětnou vazbou. Tím že došlo ke zjednodušení signálové cesty je průběh signálu rychlejší, lepší je i přechodová odezva a čitelnost zvuku v celé šířce kmitočtového pásma. Na rozdíl od konvenční topologie napěťové zpětné vazby, proudová zpětná vazba činí zesilovač rovněž výrazně méně citlivým na zatížení hladovými reprosoustavami. 

Marantz HDAM

Hyper-Dynamic Amplifier Module (HDAM) jsou Marantzem vyvinuté obvodové desky osazené diskrétními součástkami, které nahrazují všude jinde používané operační zesilovače ve formě integrovaných obvodů. Použitím diskrétních součástek na desce s krátkými signálovými cestami, navzájem zrcadlově orientovanými, překonávají HDAM běžné operační zesilovače rychlostí přeběhu a nižší úrovní šumu, což vede k mnohem dynamičtějšímu a detailnějšímu zvuku. Aby moduly HDAM vyhověly požadavkům různých modelů zesilovačů a přehrávačů, vyvinul Marantz v průběhu let různé typy HDAM. PM 8006 používá vysoce kvalitní verzi SA3. 

Marantz Musical Phono EQ

Marantz integruje do svých zesilovačů velmi kvalitní phono předzesilovače po dlouhá léta. Technologie Marantz Musical Phono EQ vestavěná v PM 8006 ale posouvá závazek k vinylovým deskám na novou úroveň. Optimální zvukové kvality je dosaženo zjednodušením signálové cesty. Marantz Musical Phono EQ používá dvoustupňové zesílení. Rozdělením celkového zisku do dvou stupňů, způsobuje úbytek zkreslení. Samozřejmě, jedná se o vlastní konstrukci Marantz, a je zde v koncovém stupni kombinována s tranzistory JFET. Díky tomu se zvedla vstupní impedance a mohly se vynechat dříve používané AC kondenzátory. Nízkoúrovňový signál z gramofonové přenosky tedy překonává jednodušší cestu a zvyšuje se jeho čistota.

Marantz také zásadně přehodnotil proces ekvalizace, což je zcela zásadní součást přehrávání vinylových desek, která je nezbytná pro správnou kompenzaci limitů tohoto formátu. Pro ještě přesnější vyrovnání kmitočtové charakteristiky je technologie Marantz Musical Phono EQ rozdělena na pasivní a aktivní sekci. Korekci signálu podle ekvalizační křivky RIAA provádí modul HDAM, zatímco o jeho zesílení se s minimálním zkreslením postará velmi kvalitní operační zesilovač pracující ve třídě A. S Marantz Musical Phono EQ již tedy není nutné uvažovat o upgrade PM 8006 externím phono předzesilovačem. Se závazkem Marantzu optimalizovat přehrávání všech formátů, je PM 8006 prémiovým gramofonovým předzesilovačem již vybaven.

Transformátor s toroidním jádrem

Toroidní transformátor má v porovnání s trafem klasické EI konstrukce mnoho výhod. Je efektivnější, takže při srovnání obou typů transformátorů stejné velikosti podává toroidní větší výkon. Navíc, díky svému tvaru je elektromagnetické vyzařování do okolí a mechanické chvění extrémně malé a to vše přispívá k lepšímu zvuku.

Často podceňováno: velmi kvalitní řízení hlasitosti 

Nově vyvinuté elektronické ovládání hlasitosti používá poslední generaci regulačního IC čipu. Je tím dosaženo lepší separace pravého a levého kanálu, zvýšení dynamického rozsahu a snížení zkreslení, přičemž je ale zachován původní pocit jako při otáčení klasickým analogovým potenciometrem. Přesně lineární řízení hlasitosti s minimálními přeslechy mezi kanály, které PM 8006 používá, nemá ve své třídě konkurenci. 

Vlastní součástková základna

Ve všech klíčových částech zesilovače jsou pečlivě vybírané komponenty, které vyhověly náročným zvukovým testům. Dva kondenzátory s kapacitou 18000 μF obsahují obvody zdroje a jsou klíčové jako výkonný rezervoár energie pro pokrytí signálových špiček a další dvojice o kapacitě 4700 μF je osazena v napájecích obvodech předzesilovače. Kromě toho Marantz použil např. také vysokorychlostní bariérové Schottkyho diody, šumové filtry a vnitřní propojky z mědi OFC.

Originální reproduktorové terminály Marantz SPK-T1

Pro nejlepší možný kontakt s reproduktorovým kabelem jsou šroubovací terminály vyrobeny z masivní mosazi pokovené silnou vrstvou stříbra. Pro ještě kratší vedení signálu jsou hlavní svorky umístěny blíže obvodové desce. To odpovídá konstrukčnímu konceptu tohoto zesilovače, který využívá nejkratší signálové cesty a topologii High Instantaneous Current. Ve špičkách dokáže rychlý a dynamický PM 8005 dodat proud až 45A. 

Trojitá základní deska

Nepříznivý vliv vibrací na kvalitu zvuku eliminuje základna, která kombinuje hlavní desku se dvěma podpůrnými ocelovými plechy o síle 1.5mm. Vysoké stability s nízkým těžištěm je také dosaženo díky použití čtveřice nových antivibračních nožiček. Celková hmotnost zesilovače je 12Kg. 

MADE IN JAPAN
I přes všeobecnou snahu o zefektivnění výroby a úsporu výrobních nákladů napříč všemi značkami na trhu je nový PM 8006 stále vyráběn v mateřském závodě ve městě Shirakawa.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies