Schiit Loki

Poslouchejte hudbu tak, jak jste ji zamýšleli vy (ne umělec). Společnost Schiit Audio oznámila dostupnost Loki Max, šestipásmového ekvalizéru navrženého tak, aby vyhovoval potřebám špičkových systémů. Díky dálkovému ovládání s reléovými potenciometry, čistě indukčně-kondenzátorové topologii a plně diskrétnímu provedení s vysokonapěťovým napájením byl Loki Max navržen jako jeden z nejlepších ekvalizérů pro domácí poslech, vůbec - k dostání na schiit.com za 1499 USD.

Koncepce ekvalizérů se společnosti Schiit Audio zjevně daří od uvedení cenově dostupných modelů Loki Mini (a Mini ) a Lokius. Společnost se rozhodla jít v tomto přístupu ještě dál a nabídnout dálkové ovládání, které uživatelům umožní nastavit frekvenční odezvu jejich systému z poslechového křesla, a přidala reléové potenciometry pro přesné sladění kanálů a opakovatelné nastavení. Vše diskrétní, bez integrovaných obvodů v signálové cestě, neboli jak říká společnost, "náš pokus o vytvoření nejlepšího možného ekvalizéru s maximální transparentností a minimem kompromisů. Je to ekvalizér, který se může podívat přímo na legendární ekvalizéry z minulých let a říct: "Jo, to máme... a dálkové ovládání.".

"Loki Max je završením naší rodiny produktů pro regulaci tónu," říká Jason Stoddard, spoluzakladatel společnosti Schiit Audio. "Je to cenově bezkonkurenční, naprosto bombastická, superhigh-endová verze, která má obstát s těmi nejlepšími high-endovými ekvalizéry. Jedná se o jediný reléový-ladder-potenciometrický, dálkově ovládaný, plně diskrétní ekvalizér s LC filtrem na současném trhu."

Loki Max nabízí plné dálkové ovládání a přednastavené ekvalizační profily pro konkrétní systém nebo nahrávky, což uživatelům umožňuje přístup k oběma možnostem z dálkového ovládání. Dodávaný ruční ovladač z frézovaného hliníku umožňuje přímý přístup ke všem 6 frekvenčním pásmům, volbě vstupu, bypassu a předvolbám. Rozhodně není určen pro nikoho, kdo poslouchá vinyl a potřebuje neustále stát, aby mohl čistit a obracet desky.

Tento dálkový ovladač otáčí motorizovanými potenciometry, které indikují polohu nastavení, ale skutečné potenciometry použité v Loki Max jsou mnohem sofistikovanější. Každé pásmo využívá banku 10 relé, která vytvářejí 31 přesně sladěných kroků na kanál, pro dokonalou "nulovou" úroveň a 15 volitelných úrovní zesílení nebo snížení. Tyto reléové potenciometry jsou mnohem složitější než reléové atenuátory a vyžadují vlastní firmware a mikroprocesorové řízení.

Loki Max jde také naplno, pokud jde o filtrování. Jedná se o 100% indukčně-kondenzátorový (LC) filtrovaný ekvalizér s proměnným Q, včetně 4 vlastních 80 % niklových cívek vyrobených speciálně pro Schiit. LC filtrace eliminuje potřebu zesilovacího stupně pro každé pásmo a umožňuje Loki Max použít jediný diskrétní zesilovací stupeň s proudovou zpětnou vazbou, který je řízen dvoustupňovým "superbufferem" s proměnnou zátěží pro jednoduchou signálovou cestu a extrémně nízkou hladinu šumu. Loki Max je také plně diskrétní, od vstupních sumátorů až po výstupní diferenciální stupeň Nexus.

Pro napájení je Loki Max vybaven interním lineárním zdrojem s transformátorem 48VA a čtyřmi napěťovými lištami +/-16V a +/-32V, z nichž každá je dvojitě regulovaná pro velmi nízký šum. Samostatný vysokoproudový zdroj 5V napájí mikroprocesor a 72 relé.

"Navzdory těmto heroickým specifikacím a jedinečným schopnostem je Loki Max cenově stále na dosah mnoha audiofilům," dodává Jason. "Jsme hrdí na to, že jsme dokázali zkonstruovat tak jedinečný produkt a vyrábět ho bez cenovky jako u automobilů - a vyrábět ho tady v USA."

Loki Max byl navržen a vyroben v Kalifornii, přičemž drtivá většina nákladů připadá na americké firmy vyrábějící součástky v USA. Šasi, transformátory, cívky a desky plošných spojů pro Loki Max od společnosti Schiit jsou vyrobeny v Kalifornii. Společnost Schiit má výrobní závody ve Valencii v Kalifornii a v Corpus Christi v Texasu.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies