Thorens SoundWall HP 600

Thorens píše: "Před více než 40 lety se společnosti Thorens podařil geniální kousek s modely SoundWall HP 360 a HP 380: reproduktory, které vyzařují celý zvukový rozsah jako dipóly. Možná jsme tehdy trochu předběhli dobu. SoundWally však dokonale odpovídají dnešním sestavám a poslechovým zvyklostem. Proto jsme je jednoduše přepracovali."

"Thorens SoundWall HP 600: Špičková ozvučnice, která se spojí s akustikou místnosti.

Nový reproduktor SoundWall HP 600 však přebírá radikální koncepci svých předchůdců: vyzařuje zvuk stejně silně dozadu i dopředu a zároveň tento zvuk směřuje mnohem přesněji a rovnoměrněji než běžné reproduktory. To přináší hmatatelné výhody, zejména ve větších poslechových místnostech. Díky své dipólové charakteristice působí reproduktor Thorens SoundWall HP 600 na akustické podmínky v poslechové místnosti předvídatelnějším a konstruktivnějším způsobem v celém frekvenčním rozsahu. To je v dnešním stylu bydlení ještě důležitější než před 40 lety: rozlehlé místnosti, tvrdé podlahy, skleněné povrchy a moderní nábytek vytvářejí velmi nepříznivé prostředí pro konvenčně široce rozptýlené reproduktory. SoundWall HP 600 je spojencem stejných podmínek. Přináší do poslechového místa dokonale trojrozměrné, svižné basy a živou dynamiku - bez kompromisů."

Otevřené zvukové stěny: Zvukové plachty s mnoha výhodami

SoundWall HP 600 je - stejně jako jeho historický předchůdce - třípásmový reproduktor založený na principu otevřené zvukové stěny. Všechny nízkofrekvenční a středotónové měniče jsou namontovány volně kyvně ve své ultraploché zvukové stěně, takže na své zadní straně nemají žádný kryt ani jiný tlumicí materiál. Takové konstrukce jsou oblíbené pro svůj svižný, impulsně přesný styl hry. Vývojář Joachim Gerhard se postaral o to, aby nebyly opomenuty klasické hi-fi ctnosti. Pomáhají mu nejen vynikající kvalita moderních reproduktorových měničů, které před 40 lety prostě neexistovaly. Ale také jeho desítky let zkušeností se stavbou úchvatných high-endových reproduktorů - například pro firmy Audio Physic a Süsskind.

"Dynamic Dozen" vytváří basový tlak

Výzvou u otevřených zvukových stěn jsou vždy basy. S prostředky a možnostmi 80. let poskytovala původní SoundWall slušné, ale ne ohromující basy - navzdory spojeným silám 15 nízkofrekvenčních měničů na stereo kanál. V novém modelu SoundWall HP 600 je na každé straně "jen" 12 o něco větších měničů. Díky chytrému zapojení však tento dynamický tucet dosahuje vysoké účinnosti a působivých hlubokých basů, které snadno dosahují až 40 Hz. Hladina akustického tlaku nové konstrukce je sotva představitelná: SoundWall HP 600 dokáže vytvořit "zvukovou stěnu" - sebevědomě a při každém hudebním stylu.

"Dipole meets D'Appolito" ve středně vysokém pásmu

V horní části zvukového panelu SoundWall HP 600 obklopují dva středotónové měniče dva výškové reproduktory. Výškové reproduktory pracují zády k sobě a zachovávají tak dipólový charakter v celém frekvenčním rozsahu. Výsledkem je volný, otevřený zvuk s výjimečně přesným zobrazením. Těsně soustředné uspořádání měničů podle D'Appolitova principu navíc zajišťuje dodatečné symetrické soustředění energie středních a vysokých frekvencí. Pro doladění zvuku je možné nastavit také úroveň zadního výškového reproduktoru.
Koncentrovaná technologie ve stylovém designovém zvukovém nábytku

Díky dvanácti patnácticentimetrovým wooferům, dvěma středotónovým měničům a dvěma výškovým reproduktorům na kanál působí SoundWall HP 600 jistou přítomností i vizuálně. Díky své velmi malé hloubce, ladnému profilu křídel a jemným materiálům, jako je masivní hliník a jemné dřevěné dýhy, se však překvapivě snadno začlení do různých stylů interiérů. Z hlediska zvuku však skutečně zaniká: jeho jemný, ale širokopásmový a dynamický zvuk jako by se vynořoval odnikud.

Kombinovaná plocha 24 wooferů navíc umožňuje dosáhnout extrémně vysoké nezkreslené hladiny zvuku. Ačkoli to není vždy nutné, pro skutečně autentický zvuk jsou nezbytné. Obrovské zesilovače k tomu nejsou potřeba: účinnost a impedance jsou k zesilovačům přívětivě vysoké. SoundWall HP 600 lze proto přesvědčivě pohánět prakticky jakýmkoli tranzistorovým nebo lampovým zesilovačem.

Technické specifikace
Počet měničů: 12x basový reproduktor, 2x středovýškový reproduktor, 2x výškový reproduktor
Jmenovitý výkon (DIN): 300 W
Hladina akustického tlaku (SPL 1W/1m): Frekvenční odezva: 95 dB 30 - 28 000 Hz
Impedance (DIN): 8 Ohmů
Hmotnost: 40 kg
Rozměry (šxvxh): 1,5 mm: 60x125x16 cm

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies