Philips OLED

Přetiskujeme zprávu společnosti TP Vision:

OLED televizor s podporou UHD Premium

Vlajkovou lodí pro první pololetí 2017 je bezpochyby model 55POS9002 – druhá televize značky Philips s OLED obrazovkou. A také druhý model značky, který získal certifikát UHD Premium.
Model 9002 nabízí mimo jiné jedinečnou kombinaci OLED panelu, nového obrazového enginu P5 a třístranné technologie Ambilight.
Obrazový engine P5 nabízí oproti předchozí verzi o 25 % lepší parametry a rovněž o 25 % vyšší výkon, celkem tedy vylepšený výkon o 50 %.
Kombinace vysoké svítivosti 750 Nit, OLED panelu s velkým barevným rozsahem a nového obrazového enginu P5 vynesla modelu 9002 certifikát UHD Premium a zároveň osvědčení HDR Perfect, které platí pro formáty HDR10 i HLG. Jde teprve o druhou televizi značky Philips, která dosáhla obou těchto certifikátů současně.

Řada 7000

Na druhém nejvyšším stupni v modelové nabídce značky Philips stojí televize řady 7000 s rozlišením UHD a podsvícením LED Edge. Jejich předností je jedinečný design v kovovém provedení i špičkový obraz a zvuk, to vše ve střední cenové kategorii.
Novinka 7502 je druhou televizí značky, která nabízí nový a špičkový obrazový engine P5 s výkonem vylepšeným o 50 % v porovnání s předchozí technologií Perfect Pixel Ultra HD.
Díky tomuto obrazovému enginu a širokému barevnému rozpětí se potenciální zájemci mohou těšit na vynikající kvalitu obrazu. Panel má svítivost 400 Nit, takže televize bez problémů splňuje kritéria pro certifikát HDR Premium ve formátu HDR10 i HLG.
Zákazníka potěší též koncept „viditelného zvuku“ čili elegantního soundbaru s předním panelem integrovaným do tenoučkého šasi. V kombinaci s membránami s technologií „trojího prstence“ (Triple Ring) na zadní straně a výkonným zesilovačem (45 W) to znamená hutný a přitom čistý stereo zvuk s průraznými basy, zřetelným oddělením jednotlivých kanálů a krystalicky jasnými detaily. Tento model je vybavený třístranným Ambilightem.
Do řady 7000 patří také modely 7272 a 7202. Ty jsou vybaveny obrazovou technologií Philips Pixel Precise Ultra HD s technologií Perfect Natural Motion a Micro Dimming Pro. Oba modely podporují standard HDR 10.
Jedinečná technologie Philips Ambilight zaručuje vynikající divácký zážitek, ať už zvolíte jakýkoli model řady 7000. U 7272 září barvy ze tří stran, u 7202 ze dvou.
Všechny novinky v řadě 7000 jsou vybaveny operační systémem Android Smart TV v nejnovější verzi M, který pohání čtyřjádrový procesor.

Řada 6400

Vlajkovou lodí řady 6000 je model 6482, který nabízí technické parametry běžné u podstatně dražších televizí – například třístranný Ambilight, vysokou svítivost 400 Nit, HDR a také 14bitové barevné zpracování.
Obraz z libovolného zdroje se tak vyznačuje velmi příjemnou ostrostí, přirozenými a přitom sytými barvami a také plynulým pohybem. Velkou zásluhu na tom má obrazové technologie Pixel Plus Ultra HD Engine s technologií Micro Dimming Pro.
Mezi další přednosti modelu 6482 patří elegantní soundbar s předním panelem, v kombinaci s membránami s technologií „dvojího prstence“ (Double Ring) na zadní straně a výkonným zesilovačem s 25 W.
Další modely v letošní řadě 6400 mají označení 6432 a 6412. V obou případech se potenciální zájemci mohou těšit na výkonnou obrazovou technologii Pixel Plus Ultra HD s technologií Micro Dimming Pro, což znamená mimořádně ostrý obraz, živé a věrné barvy a plynulé překreslení rychlého pohybu.
Nabídku pro rok 2017 uzavírá model 6402 s rozlišením Full HD a úhlopříčkou 32 palců.
Všechny představené televize televize jsou vybaveny operačním systémem Android Smart TV v nové verzi M, která mimo jiné umožňuje přehrávání HDR obsahu z Netflixu a podobných služeb VOD (video on-demand).

Koncept P5 – nová úroveň vylepšení obrazu

Nové stěžejní řady televizorů Philips se mohou těšit na výrazné vylepšení kvality obrazu v první polovině roku 2017 díky zavedení nového zpracování pomocí obrazového enginu P5 Processing Engine.
P5 slibuje 25% nárůst zpracovávaných funkcí a současně 25% nárůst výpočetního výkonu k tomu, aby se celkově výkon zvedl o 50 % v porovnání se stávajícím Perfect Pixel Ultra HD Engine.
Další systémovou integrací dochází ke snížení počtu čipů ze tří u Perfect Pixel Ultra HD systému pouze na jeden čip u P5. Snížení počtu čipů přináší rychlejší přenos dat spojený s lepším časováním a lepší kontrolou nad celou sekvencí zpracování.
P5 také nabídne i nové funkce a vylepšení stávajících procesů ve čtyřech z pěti oblastí řízených procesní jednotkou: kvality zdroje signálu, ostrosti, barvy a kontrastu. V páté oblasti stávající funkce odhadu pohybu (Motion Estimation), zpracování obrazu (Perfect Motion) a řízení podsvícení jsou považovány za špičku na trhu výkonu pohybu.
Na český a slovenský trh dorazí televizory postupně v průběhu roku 2017.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies