NAD C388

Přetiskujeme zprávu společnosti Ketos:

NAD přináší inovace a výkon z řady Masters do dostupné řady Classic
Známá společnost přináší nový vítr do kategorie dostupných audio komponentů

NAD Electronics, známý výrobce vysoce výkonných audio/video komponentů, ohlásila tři nové Hybrid Digital DAC zesilovače, které pokrývají širokou škálu technologií, výkonu a cenových hladin a poskytují nejlepší výkonnost a hodnotu ve své třídě. NAD C 338 (19.990 Kč) je kompaktní, ale výkonný integrovaný zesilovač vytvořený v tradičním duchu NAD, nabízející vynikající zvuk a specifikace za velmi dostupnou cenu. Bezdrátové připojení a streamování jsou plně podporovány přes WiFi a Bluetooth. NAD C 368 (27.990 Kč) a NAD C 388 (47.990 Kč) jsou výkonné a inteligentní Hybrid Digital DAC integrované zesilovače s možností upgrade pomocí MDC modulů. Modely C 368 a C 388 budou uvedeny na trh v říjnu, model C 338 v listopadu.

Implementace pokročilých technologií

Nasazením tří hlavních technologických inovací, které nedávno debutovaly v komponentech firemní high-end řady Masters, do novinek řady Classic zvedá NAD laťku ve funkcích a výkonu v kategorii stereo zesilovačů. I když mohou vypadat tradičně, kombinace těchto tří technologií vytváří snadno ovladatelné, vysoce výkonné komponenty, nabité nejnovější digitální technologií a připravené na budoucí trendy.

. Zesilovací technologie Hybrid Digital přináší novou úroveň výkonu do této třídy

. Modulární konstrukce s MDC sloty je připravena pro budoucí upgrady hardware

. BluOSTM bezdrátový multiroom systém – možnost streamování hudby vč. hi-res

Modely NAD C 388 a C 368 jsou Hybrid Digital DAC zesilovače, které v sobě snoubí všechny kritické prvky špičkového zvukového systému; hudební zdroje minulé, současné i budoucí, navíc s téměř neomezenou zásobou výkonu, která dovolí vašim reprosoustavám odhalit každý jemný detail v hudbě. Vstupy zahrnují vstup pro MM přenosku, stereo linkový vstup, digitální optický a digitální koaxiální vstup. Jejich pokročilé zesilovací sekce obsahují mnoho špičkových průlomových technologií, vyvinutých společností NAD v průběhu několika desetiletí vývoje dostupných, vysoce výkonných audio komponent. Model C 388 dodává trvalý výkon 2 x 150W (2 x 350W dynamického výkonu do 4 ohmů), zatímco model C 368 nabízí 2 x 80W (2 x 240W dynamického výkonu do 4 ohmů), prakticky bez slyšitelného šumu nebo zkreslení.

NAD C 388 Hybrid Digital DAC zesilovač

Připraveno na budoucnost s modulární konstrukcí MDC (Modular Design Construction)

Díky exkluzivní modulární konstrukci MDC od NAD, kterou jsou vybaveny oba modely C 388 a C 368, je možné rozšířit funkčnost zesilovačů NAD o další možnosti a funkce a to nyní nebo v budoucnu. Dva volné MDC sloty mohou být obsazeny rozmanitými upgrade moduly včetně

HDMI přepínače s podporou 4K, dalších digitálních vstupů nebo jedním z nejpokročilejších dostupných hi-res audio bezdrátových multiroom systémů – BluOSTM streamerem vyvíjeným
sesterskou společností Bluesound. BluOS se připojí k domácí síti, je ovládaný aplikací pro chytré telefony a tablety v českém jazyce, díky které lze snadno přehrávat hudbu z vlastní hudební knihovny nebo rostoucího počtu internetových hudebních služeb.

Přidání volitelného BluOS modulu poskytuje okamžitý přístup k domácí síti přes WiFi nebo pevné Ethernet připojení a umožňuje streamování ve vysokém rozlišení přímo do zesilovače. Modul vytvoří ze zesilovače C 388 nebo C368 jednu zónu v bezdrátovém multiroom hudebním systému, která je plně kompatibilní s dalšími BluOS zařízeními a bezdrátovými reproduktory značek NAD a Bluesound.

Integrovaný Hybrid Digital zesilovač C 338

Nový model, který dorazí na trh později na podzim, vypadá na povrchu jako nejnovější opakování pečlivě navržených, velice dobře znějících integrovaných zesilovačů od NAD. Hlubší pohled odhalí, že C 338 disponuje trvalým výkonem 2 x 50W při použití technologie NAD Hybrid Digital. Ta dodává pozoruhodný dynamický výkon 2 x 150W do 4 ohmů, vše prakticky bez šumu a zkreslení.
Aktivní napájecí zdroj modelu C 338, ovládaný nejnovějšími obvody NAD Asymmetrical Power Drive, je schopný dodat trvalý příkon 160W a ve špičkách až 300W, což umožňuje reprodukci náhlých krátkodobých intenzivních hudebních přechodů. Současně s tím spotřebuje méně než polovinu energie než stejně výkonný NAD C 326 BEE v třídě AB. Může být provozován na střídavém napětí od 100 do 240 V a dodává vyhlazené stejnosměrné napětí do různých bloků zesilovače C 338. Tento vysoce účinný zdroj také nabízí téměř dokonalou regulaci napětí v širokém rozsahu provozních podmínek a poskytuje pevný základ bez šumu pro zesilovací sekce.
Předzesilovací sekce je stejně působivá a nabízí přesné řízení hlasitosti s hi-res dynamickým rozsahem 120dB v 0,5dB krocích, používané v ultra high-endových předzesilovačích. Vestavěný DAC, využívající zažité zvyklosti v třídě high-end, používá osm DAC kanálů

konfigurovaných jako Duální diferenciální pole, pyšnící se také dynamickým rozsahem 120dB. Milovníci vinylů se mohou radovat z návratu slavného předzesilovače NAD pro MM přenosku: široký dynamický rozsah, nízký šum, super přesná RIAA ekvalizace a infrazvukový filter bez kondenzátorů vydolují každý kousek energie z vašich LP.

NAD C 338

I když je C 338 vskutku výkonným moderním zesilovačem, nezapomíná ani na důležité technologie jako WiFi a síťové funkce. Umožňuje také přístup k internetovým rádiím a může sloužit také jako UPnP klient pro streaming hudby po síti z místního síťového disku NAS.

Konektivita plus

Ke všem třem modelům (C 388, C 368 a C 338) se uživatelé mohou okamžitě připojit přes Bluetooth® a bezdrátově streamovat hudbu z připojeného Bluetooth zařízení. Vysoce výkonný AptX kodek pro přehrávání v hi-fi kvalitě je k dispozici u dvou nejvyšších modelů. Pokročilá implementace Bluetooth umožňuje také poslech přes připojená bezdrátová Bluetooth sluchátka. K dispozici je také aplikace, která umožňuje ovládání zesilovače chytrým telefonem nebo tabletem.
„Od té doby, co se před více jak čtyřiceti lety objevil na scéně NAD 3020, je pověst NAD navždy spojena s integrovanými zesilovači se skvostným zvukem a vysokou hodnotou. Všechny tři nové modely hrdě navazují na tuto tradici“, řekl Greg Stidsen, ředitel technologie a produktového plánování NAD Electronics. „NAD pokračuje v posouvání hranic digitálního zesilování s vlastními technologiemi Hybrid Digital a Asymmetrical PowerDrive. Eliminovali jsme zastarávání pomocí modulární konstrukce MDC a rozšířili hranice konektivity díky WiFi streamování a BluOS bezdrátovému multiroom systému.“

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies