Lenbroook Media Group

Stalo se v září 2023 Nejaktuálnější zpráva ze světa hifi - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Stalo se včera, aneb Přetiskujeme zprávu společnosti Lenbrook: 

LENBROOK MEDIA GROUP VYTVOŘENÁ ZA ÚČELEM KOMERCIALIZACE BluOS, MQA a SCL6 V CELÉM DODAVATELSKÉM ŘETĚZCI HUDBY VE VYSOKÉM ROZLIŠENÍ 

Skupina Lenbrook Group of Companies, vlastník celosvětově uznávaných hi-fi značek jako NAD Electronics, PSB Speakers a Bluesound a renomované multiroomové platformy BluOS s vysokým rozlišením, vytvořila nový podnik, Lenbrook Media Group. Nová entita efektivněji umožní komercializaci a vývoj řešení Lenbrook pro správu obsahu, stejně jako bude hledat nové příležitosti, které odpovídají Lenbrookově vizi nabízet větší výběr hudebním fanouškům a nadšencům pro kvalitní zvuk. S platformou pro správu obsahu BluOS ve svém jádru bude tato skupina také dohlížet na růst řešení pro kódování obsahu MQA a SCL6, která Lenbrook koupil na podzim roku 2023. (viz odkaz výše - pozn. redakce)

„Akvizice aktiv společnosti MQA doplnila naši stávající platformu BluOS a podporuje tvůrce v nahrávacím studiu zachycováním a dodáváním jejich umění přímo a v nejvyšší kvalitě do domácností milovníků hudby. Vytvoření Lenbrook Media Group nám umožňuje plně využít tuto jedinečnou pozici tím, že se na ni zaměříme a zavedeme správné strategie, strukturu a zdroje,“ vysvětluje Gordon Simmonds, prezident a generální ředitel The Lenbrook Group of Companies. Lenbrook Media Group povede nově jmenovaný viceprezident a generální ředitel Mike Jbara, bývalý výkonný ředitel MQA a výkonný ředitel Warner Music.

„Úzce jsme spolupracovali s Mikem, když vedl MQA, a ohromilo nás jeho pochopení celého řetězce obsahu od tvorby až po přehrávání,“ dodává Simmonds. "Jeho vynikající lidské schopnosti, jeho hluboké porozumění hudebnímu průmyslu a jeho znalost hudebních technologií a obchodních aktivit zaměřených na licencování dělají z vedoucí role v Lenbrook Media Group perfektní řešení pro obě strany."

Jbara říká: „Jakmile zkombinujete Lenbrookovu vizi pro pokrok ve výběru a inovaci v oblasti výkonného audio průmyslu se shromážděním některých z nejlepších mozků v oblasti zvukového hardwarového a softwarového inženýrství, bude to mít za následek významnou příležitost posílit tvůrce, distributory, fanoušky a vysílatele. kromě výrobců hardwaru. Je to vzrušující seznam možností, které, jak věříme, budou přínosem jak pro hudební, tak pro speciální audio průmysl.“

O skupině Lenbrook Group of Companies
Lenbrook Group je soukromě vlastněný kanadský vlastník podílející se na vývoji značky a distribuci v rezidenčních a komerčních audio a komunikačních technologiích. Mezi její mezinárodně uznávané značky patří NAD Electronics, PSB Speakers a Bluesound, které poskytují vysoce výkonný rezidenční audio prostor; Bluesound Professional pro sofistikovaná síťová streamingová komerční audio řešení; a rostoucí portfolio softwarových platforem a technologií včetně BluOS, MQA a SCL-6. Lenbrook poskytuje komplexní služby rozvoje trhu portfoliu důležitých značek prostřednictvím distribučních dceřiných společností Lenbrook v Americe a jihovýchodní Asii.

O Lenbrook Media Group
Lenbrook Media Group vyvíjí a komercializuje digitální IP pro použití výrobci zvukových zařízení, tvůrci a vysílatelé a distributoři, k zapouzdření a dodání zvukových souborů s vysokým rozlišením, které si zachovají jasnost a detaily původních představení a nahrávek. Její portfolio zahrnuje oceňovanou bezdrátovou multiroom audio distribuční platformu BluOS ve vysokém rozlišení; MQA, kodek pro balení a doručování zvuku ve vysokém rozlišení; a SCL6, adaptivní audio kodek s vysokým rozlišením ideální pro bezdrátové a mobilní aplikace.

David S. Simmonds

A jak tohle celé kdysi začalo? V roce 1978 a trochu už 1918: 
Společnost Lenbrook Group of Companies byla založena v roce 1978 kanadským veteránem elektronického průmyslu Davidem S. Simmondsem (viz obr. výše) jako národní zástupce a velkoobchodní distributor elektronických součástek, audio zařízení a obousměrných rádiových produktů. Kořeny společnosti Lenbrook sahají hluboko, neboť mají základ v původním dovozním podniku, který v roce 1918 založil Davidův otec A. C. Simmonds.

V průběhu desetiletí se společnost Lenbrook dále diverzifikovala do oblasti solární energie, telefonních produktů, produktů a služeb pro mobilní a bezdrátové telefony, než začala s geografickou expanzí a akvizicí řady vlastních značek, které doplnily její distribuční činnost. Dnes je společnost vertikálně integrovaným diverzifikovaným podnikem s celosvětovou působností, který poskytuje služby řadě zákazníků z řad firem a přímých spotřebitelů.

Zkušený manažerský tým společnosti Lenbrook je veden prezidentem a generálním ředitelem Gordonem A. Simmondsem a dohlíží na globální zájmy v oblasti správy distribučních kanálů, prémiových spotřebitelských a komerčních zvukových značek a týmu vývoje médií, který buduje vedoucí postavení v oblasti zvukových technologií s vysokým rozlišením a licencí a platforem pro poskytování hudebního obsahu.

Skupina Lenbrook Group se sídlem v Pickeringu, východně od Toronta (provincie Ontario, Kanada), má přístup ke globálně smýšlejícím talentům a globálním trhům a více než 200 členů týmu napříč klíčovými geografickými oblastmi. Hluboká partnerství s prodejními kanály pomáhají společnosti Lenbrook zastupovat své produkty na více než 80 trzích pokrývajících vertikální oblasti, jako je komerční obousměrná komunikace, prémiové spotřebitelské audio, distribuované rezidenční audio a komerční audio řešení. Její platformy pro distribuci obsahu a technologie kódování zvuku s vysokým rozlišením slouží rozvíjejícímu se odvětví streamování hudby.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies