EsotericG-05

Japonský Esoteric vydá v srpnu hlavní generátor hodin s označením "G-05". Cena na domácím trhu je 495/517 tisíc  jenů za stříbrné/černé provedení (včetně daně). Model předpokládá spolupráci s "řadou 05" včetně firemního DAC "N-05XD" a SACD přehrávače "K-05XD".

Vybaveno zcela interně vyvinutým hodinovým modulem OCXO (Oven Controlled Crystal Oscillator) „Master Sound Discrete Clock“, který byl vyvinut ve snaze o možnost hudebního vyjádření, které jde o krok dále než digitální přehrávače. Od výběru krystalového oscilátoru, který se má použít, až po obvod řízení teploty, který dosahuje vysoké přesnosti, a jeho řídící program, diskrétní obvod vyvinutý ve firmě dokončí proces. Vytvořením obvodu krystalového oscilátoru, který byl konvenčně zabalen jako modul pro všeobecné použití, do jedinečného diskrétního obvodu, je možné přizpůsobit tón blíže ideálu inženýra a zlepšit kvalitu hudebního projevu.

Krystalový oscilátor generuje hodinový signál vibrací, takže společnost vysvětluje, že existuje úzká korelace mezi fyzikálními vlastnostmi materiálu a kvalitou zvuku. Velký krystal má sám o sobě velké vibrace, a i když je odpor na obvodu velký, oscilační rozpětí je vysoké a vibrace jsou stabilní.
 
Krystal suroviny roste pomalu po dlouhou dobu a používá se SC řez (Stress Compensated Cut) s vynikajícími teplotními charakteristikami. Pečlivě jsme prozkoumali výrobní proces do nejmenších detailů a pečlivě jsme vybrali ty, jejichž kolísání středové frekvence bylo přísně v mezích normy.

Aby se maximalizoval výkon krystalu, jehož frekvenční přesnost se mění vlivem teploty, obsahuje unikátní systém regulace teploty "Master Sound TC". Řízením teploty pece pomocí vlastního programu pro každý jednotlivý krystal se říká, že vydává extrémně přirozené a čisté hodiny s vynikající muzikálností, takže každý krystal může vždy vykazovat stabilní výkon při vhodné teplotě.
 
Kromě toho, zatímco ohřívač v typickém modulu je řízen tak, aby se opakovaně zapínal a vypínal v tandemu s nárůstem a poklesem teploty uvnitř trouby, Master Sound Discrete Clock používá 128-krokový vícestupňový řídicí ohřívač, který poskytuje jemně vyladěnou regulaci teploty a eliminuje nepříznivé účinky na oscilátorový obvod způsobené kolísáním proudu, když je ohřívač zapnutý a vypnutý.

S ohledem na muzikálnost je napájecí systém rozdělen do tří nezávislých systémů: oscilátorový obvod, topný/řídicí obvod a vyrovnávací zesilovač.

Vyrovnávací zesilovač je vybaven osvědčeným obvodem "ESOTERIC-HCLD" použitém ve firemním předzesilovači "Grandioso C1X". Výkonný přenos čisté 10MHz sinusové vlny s využitím jeho silné proudové přenosové schopnosti a 180MHz charakteristiky širokého rozsahu. Vybaveno čtyřmi výstupními svorkami sinusových hodin (BNC). Jako alternativní barevné provedení je k dispozci černá.
 
Konstrukce šasi využívá silnostěnného hliníku pro přední a boční panely pro potlačení vnějších vibrací. Vnitřní modul Master Sound Discrete Clock je uzemněn v šasi vlastní vahou bez použití šroubů a vlastní váha šasi je využita k uchycení spodní desky tříbodového ocelového opracovaného izolátoru zespodu.

Odstraněním šroubů pro upevnění hodinových modulů a izolátorů a zabráněním koncentrace napětí v důsledku šroubování na součásti citlivé na vibrace je možné dosáhnout přirozeného účinku tlumení vibrací a dosáhnout vynikající kvality zvuku. Horní panel má poloplovoucí strukturu, která není utažena šrouby, což přispívá k uvolněné a otevřené reprodukci zvuku.

Vnější rozměry jsou 380 x 128 x 350 mm a hmotnost je 10,0 kg. 
 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies