lenbrook

Přetiskujeme zprávu společnosti Lenbrook: 

LENBROOK ROZŠIŘUJE VEDOUCÍ POSTAVENÍ V HI-RES ZVUKU DÍKY AKVIZICI MQA

Lenbrook Corp., diverzifikovaná, soukromě vlastněná kanadská společnost s aktivitami v oblasti vývoje značek, technologií a distribuce v rezidenčních i komerčních audio a komunikačních sektorech, získala aktiva MQA. , britský lídr v oblasti kódování zvuku s vysokým rozlišením.

Tato akvizice obohacuje portfolio duševního vlastnictví společnosti Lenbrook o řadu významných patentů a představuje dva prominentní zvukové kodeky – MQA a SCL6. Tato fúze dále upevňuje závazek Lenbrook k dokonalosti a inovacím v rozvíjejícím se prostředí audio technologií.

„Vizí Lenbrook je prosperující hi-fi průmysl, kde si technologie, které podporují jak spotřebitelskou volbu, tak snahu o nejvyšší kvalitu zvuku, zaslouží investici a péči,“ říká Gordon Simmonds, generální ředitel společnosti Lenbrook. „Na tuto akvizici pohlížíme jako na příležitost zajistit, aby technologie vyvinuté vědci a inženýry v MQA i nadále sloužily zájmům odvětví, spíše než aby se omezovaly na jedinou značku nebo společnost.“

George Massenberg, držitel Grammy a nahrávací inženýr, reaguje slovy: „Jsem tak ulehčený, že MQA a SCL6 budou pokračovat pod Lenbrookem. Technologie MQA se svým věrným podáním detailů, složitostí a zvukovou scénou nám dala důvod vrátit se do nahrávacího studia a zvrátit 20letý pokles kvality metod přenosu zvuku.“

Společnost MQA, založená na poznatcích a podpoře vedoucích pracovníků nahrávacího průmyslu, nahrávacích umělců a expertů na audiotechniku, se snažila poskytnout tvůrcům prostředky k efektivnímu zachování detailů a nuancí jejich děl v nahraných formátech s vysokým rozlišením, což bylo v té době přímo proti trend k silně komprimované hudbě.

„Jsem potěšen, že MQA bude pokračovat v dobrých rukou s Lenbrookem,“ dodává Morten Lindberg, Master Engineer nominovaný na Grammy ve společnosti 2L. "U 2L nám použití MQA umožnilo zlepšit zážitek z našich nahrávek, nad rámec surového zachycení, se zvýšeným přístupem k zvukovým detailům, průhledností a nižší únavou z poslechu."

„MQA je jediná technologie, která bere v úvahu celý řetězec audio signálů, od studia po poslechovou místnost, aby zajistila konzistentní kvalitu reprodukce. Patenty a výzkum, který je základem MQA, představují významný příspěvek ke kvalitě digitálního zvuku díky svému zaměření na problémy v časové oblasti, které nebyly donedávna dobře pochopeny,“ vysvětluje Greg Stidsen, technologický ředitel společnosti Lenbrook. "Jsme odhodláni pokračovat v rozvoji našeho trhu a podporovat možnosti, kterých mohou tyto technologie dosáhnout."

Lenbrook si vybudoval pozici stabilní a dobře kapitalizované organizace, která má dlouhodobý pohled na investice a vývoj trhu. MQA shromáždila více než 120 držitelů licencí a několik obsahových partnerství, takže primárním cílem Lenbrooka při této akvizici bylo poskytnout jistotu pro obchodní a technický vývoj, který probíhal před správou MQA. V důsledku toho si Lenbrook ponechal hlavní skupinu inženýrů a vývojářů a pracovníků prodeje a marketingu včetně Andyho Dowella, dříve vedoucího licencování pro MQA, který bude i nadále vést aktivity v oblasti rozvoje podnikání.

„Jako jeden z nejvýznamnějších držitelů licence MQA a také vlastník oceňované platformy obsahu BluOS s vysokým rozlišením má Lenbrook dobrou pozici, aby mohl stavět na tom, co bylo započato,“ říká Dowell. „Práce na platformě BluOS prokázala, že tým Lenbrook chápe, že být poskytovatelem licence vyžaduje určitou míru neutrality, ale může také zaujmout pohled zákazníka, pokud jde o přání a potřeby z hlediska vývoje produktu.“

Jak šel čas s MQA (na Hi-Fi Voice)
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/1251-ze-by-mqa
https://www.hifi-voice.com/teorie-a-praxe/1284-jak-na-tidal-master
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/1323-univerzalni-mqa
https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/all-in-one-pristroje/1333-denon-envaya.html
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/2079-mqa-s-nizkymi-napajecimi-naroky
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/2469-mqa-master-sessions
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3069-mqa-uz-i-u-lyngdorfa

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies