Technics

Přetiskujeme zprávu společnosti Panasonic:

Společnost Panasonic představí své nejnovější spotřebitelské produkty, pro všechny domácí aktivity, včetně televizorů, domácí AV techniky, malých kuchyňských spotřebičů, osobní péče, digitálního zobrazování a chytré komunikace na veletrhu IFA 2023 v Berlíně v hale „HUB27“. Představuje tak komplexní přístup značky zaměřený na spotřebitele, který klade důraz na blaho lidí, společnosti a planety ve čtyřech různých dimenzích. „Naším cílem je sladit individuální pohodu s globální udržitelností a tvrdě jsme pracovali na tom, abychom tuto vizi dokázali zrealizovat,“ vysvětluje Masahiro Shinada, generální ředitel společnosti Panasonic Corporation. Společnost Panasonic intenzivně pracuje na špičkových řešeních v oboru týkajících se snižování emisí CO2, inovací a oběhového hospodářství; důležitých postupech, které přehodnocují filozofii designu výrobků a upřednostňují delší životní cyklus výrobků, například využitím modulárních konstrukcí pro snadnější opravy nebo integrací internetu věcí (IoT) pro prediktivní detekci závad a dostupnějších nabídek renovací a modelů předplatného. Panasonic také rozšiřuje výrobu tepelných čerpadel v Evropě. Panasonic investuje do roku 2025 více než 300 milionů eur do výzkumu a vývoje, výroby a prodeje a marketingu.

Na veletrhu IFA 2023 se Panasonic zaměří na svou firemní vizi
„Holistic Wellbeing“.
Holistic Wellbeing Panasonic má čtyři rozměry:
- „Prostorová pohoda“ (TV a domácí zábava)
- „Vnější pohoda“ (péče o tělo)
- „Domácí pohoda“ (malé kuchyňské spotřebiče)
- „Společenská pohoda“ (digitální zobrazování a péče o domácí mazlíčky)

„V tomto roce, kdy jsme již představili tolik špičkových a oceňovaných výrobků ve všech uvedených kategoriích, se opravdu těšíme, až budeme moci našim evropským partnerům v Berlíně vysvětlit naši strategii a představit ještě více nových výrobků,“ vysvětluje Hideki Katayama, generální ředitel Panasonic Marketing Europe GmbH.

PROSTOROVÁ POHODA
Domácí televizní a audiotechnika pro nejlepší zábavu – doma i na cestách
Vizuální a sluchové vjemy jsou důležitými prvky, jejich správné využití může výrazně zlepšit naši celkovou pohodu. V souladu s tímto pojetím společnost Panasonic oznámila novou řadu televizorů OLED a LED modelové řady 2023. Televizory Panasonic OLED jsou již dlouho považovány za první volbu pro filmy, televizní pořady a hry; podpora dlouhodobé spolupráce společnosti Panasonic s profesionálními filmaři a významnými herními vývojáři znamená, že nové produkty jsou vyvíjeny i z pohledu tvůrců obsahu. Tím zajišťujeme reprodukci obsahu přesně tak jak si přáli jeho tvůrci. Panasonic i nadále spoléhá na dokonalou hollywoodskou techniku ladění obrazu: Ve svých špičkových modelech OLED společnost kombinuje japonské know-how a technické dovednosti s bohatými profesionálními zkušenostmi hollywoodského filmového koloristy Stefana Sonnenfelda, známého jako „da Vinci filmů“. Stejně jako mnoho dalších předních koloristů používá při své každodenní práci jako velkoformátové referenční monitory obrazovky OLED společnosti Panasonic. Nově vylepšený režim Filmmaker Mode poskytne filmovým nadšencům zážitek z filmů přesně podle představ jejich režisérů. Inteligentní senzory navíc zjišťují intenzitu a barevnou teplotu okolního světla a detailně upravují obraz. Tím umožňují přirozenější zobrazení obrazu jak ve dne, tak při sledování filmů v noci. Společnost Panasonic také vyvinula funkci My Scenery, která vytváří prostředí ladící s místností nebo Vaší náladou a může tak pomoci s udržením pozornosti nebo duševním zdravím, například krásnou scenérií, která vám pomůže lépe se soustředit při práci, nebo uklidňujícími zvuky deště pro relaxaci před spaním.

Ve stále živější oblasti her vytvářejí vývojáři také neuvěřitelně realistické digitální světy s pomocí působivých obrazových a zvukových efektů. S tím stále rostoucí technické požadavky mohou často splnit pouze profesionální počítačové monitory – nebo nejnovější OLED televizory Panasonic. V zájmu co nejlepšího vzhledu každé hry přináší nový režim True Game Mode do herního světa všechny funkce pro přesnou reprodukci barev, které mají k dispozici filmaři a k tomu vylepšené mapování tónů HDR které zajišťuje věrné zobrazení obsahu HDR předávaného herními konzolemi.

Vlajkovou lodí modelové řady 2023 OLED je řada MZ2000, která je k dispozici v úhlopříčkách 55, 65 a 77 palců. Tato řada je založena na nejmodernějším panelu s technologií Micro Lens Array a přizpůsobenou vícevrstvou konfigurací tepelného managementu, která umožňuje výrazné zvýšení jasu . Nabídku televizorů Panasonic OLED doplňují další tři níže uvedené řady: Nová řada televizorů MZ1500 4K Ultra HD (42, 48, 55 a 65 palců) v sobě spojuje revoluční design s profesionální technologií OLED obrazovky Master OLED PRO panel . A podobně jako řada MZ980 která je dostupná ve stejných úhlopříčkách, je ideální volbou pro každého, kdo chce zažít kino a hraní her s televizorem OLED na nejvyšší úrovni. Na druhé straně řada MZ800E (úhlopříčky 42, 48, 55 a 65 palců), dokáže přesvědčit minimalistickým bezrámečkovým designem a přijatelnou cenou – jde o ideální vstup do fascinujícího světa 4K Ultra-HD OLED televizorů a také první Panasonic OLED TV s Google TV v EU a také první Panasonic OLED TV s Android TVTM v UK.

Podobně široká je i nabídka v segmentu LED TV: Řada LED 4K Ultra HD televizorů MX950 (55, 65 a 75 palců) a MX940 (43 a 50 palců) je vybavena nejnovější technologií Mini LED Panel a nabízí jedinečnou kombinaci kvality obrazu a všestrannosti pro různé typy obsahu. Řada 4K Ultra HD LED televizorů MX800 (43, 50, 55, 65, 75 a také 85 palců ) s integrovaným Fire TV OS, přináší vysoce kvalitní obraz a zvuk charakteristický pro Panasonic ve spojení s přehledným uživatelským rozhraním Fire TV OS. LED Ultra HD televizory řady MX700E (43, 50, 55 a 65 palců) zase kombinují personalizované chytré funkce Google TV s výjimečnou kvalitou obrazu v rozlišení 4K a umožňují snadné streamování nejlepšího obsahu, jako jsou televizní pořady, filmy a sportovní přenosy a hry.

Technics: 55 let zkušeností s výrobou audio zařízení pro ty nejnáročnější posluchače
Novinkou roku 2023 jsou kompaktní a lehká sluchátka EAH-AZ40M2. Spolu se sluchátky EAH-AZ80 a EAH-AZ60M2, která byla uvedena na trh na jaře, doplňují EAH-AZ40M2 portfolio True Wireless společnosti Technics, které díky bohatému a křišťálově čistému zvuku i v hlasitém okolním hluku přináší dokonalý zážitek z poslechu. Díky aktivnímu potlačení hluku, bezkonkurenčnímu pohodlí a vícebodovému připojení Bluetooth®, což znamená současné připojení až tří zařízení, sluchátka EAH-AZ40M2 bez problémů vyhoví každému životnímu stylu. Vlajkové modely EAH-AZ80 a EAH-AZ60M2 již byly vysoce oceněny za svou vynikající kvalitu zvuku a dokonalé pohodlí při nošení. Ať už cvičíte, dojíždíte do práce nebo jste na jednání, sluchátka EAH-AZ80 a EAH-AZ60M2 nabízejí spolehlivé mikrofony, optimální potlačení okolního hluku, odolnost proti potu a kvalitní zvuk pro všechny prostředí a pro všechny činnosti. Chytré funkce těchto dvou modelů nabízejí čistý přenos hovoru díky pokročilé technologii JustMyVoice™, špičkové potlačení šumu, dlouhou výdrž baterie a bezdrátové nabíjení. Tuto řadu doplňují náhlavní bezdrátová sluchátka EAH-A800 s potlačením šumu.

V audio segmentu bude Technics nabízet celosvětově úspěšný a vysoce ceněný gramofon SL-1500 s přímým pohonem v nové, exkluzivní bílé barvě (SL-1500C). Toto je odpověď Technics na poptávku mnoha milovníků gramofonových desek zaměřených na design.

Dalším vrcholem IFA je kompaktní síťový CD přijímač SA-C600, který zdědil sofistikovanou technologii plně digitálního zesílení založenou na JENO Engine, který je základním kamenem pro skálopevnou sílu a dynamickou reprodukci hudby typickou pro všechny produkty Technics. Jako součást řady Premium C600 se SA-C600 připojuje k elegantnímu vysoce výkonnému kompaktnímu reproduktorovému systému SB-C600 a je významným doplňkem portfolia Technics, vyplňuje tak mezeru mezi kompaktními reproduktorovými systémy All-in-one, jako je C70MK2 s exkluzivně vyvinutou 8cm basovou jednotkou a 2cm kopulovým výškovým reproduktorem a skutečnými samostatnými komponentními systémy, jako jsou systémy C700 a G700.

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies