2023 06 29 elac varro

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys:

Německý Kiel, je domovským městem Elacu více než 95 let. Letos se koná již 143. ročník “Kieler Woche”, což je jedna z největších a nejuznávanějších jachtařských regat na světě. Jména modelových řad jsou inspirována spojením značky Elac a tohoto významného námořního místa, kde je Elac doma již téměř 100 let.

Série ELAC Varro (odolný, silný)

Carina je kýlem mýtické lodi Argo. Kýl lodi je velký nosník z jednoho kusu na samotném dnu trupu lodi. Podpírá celou loď a tvoří její páteř. Položení kýlu je při stavbě lodi důležitou událostí a symbolickým aktem, který je doprovázen slavnostním obřadem. "Položení kýlu" je také výraz používaný pro začátek něčeho důležitého. Jeho analogiií je rituál položení základního kamene budovy provázený často různými slavnostními ceremoniály. Římský spisovatel Varro se domníval, že latinské slovo „caerimonia“, je odvozeno od slova carinae, ‚kýly' [Varro: O latinské gramatice]. Varro je mužské jméno latinského původu. Znamená odolný, silný.

Subwoofery ELAC ztělesňují 95 let tvorby dokonalého zvuku prostřednictvím tradice, řemeslného zpracování a inovací. Vyvíjí je skupina nadšených lidí, jejichž jediným cílem je přinést do vašeho domova nový rozměr kvality zvuku - The Life of Sound.

Subwoofery ELAC ve své třídě vynikají. Jsou navržené proto, aby jejich bas byl hluboký, silný a dynamický a aby bylo snadné je provozovat v jakémkoli prostředí při libovolné hlasitosti. Elac je průkopník subwooferů s ovládáním chytrými aplikacemi. Nové subwoofery ELAC nabízejí tuto možnost a díky automatickému ekvalizéru jsou účinně eliminovány akustické problémy při nevhodném umístění.

Zrození sedmi nových modelů subwooferů těží ze stejné energie vášně a nadšení, kterou jsme vložili do klasických pasivních reprosoustav. ELAC to myslí se subwoofery opravdu vážně.

Výkon 250 až 1200 Wattů

Aplikace s funkcí automatického ekvalizéru

High-Level vstupy

Symetrické vstupy

Port Ethernet pro řídící systémy třetích stran (API)

Nastavení hlasitosti na zadním panelu

Linkový vstup pro audio signál s plným kmitočtovým rozsahem

Wireless RX

Všech sedm modelů využívá technologii BASH a pro subwoofery, jednoduše řečeno, neexistuje lepší zesilovač. Obvody BASH modulují napájecí napětí podle úrovně audio signálu což znamená, že zesilovače pracují s proměnným napětím. Proto zesilovač poskytuje potřebný výkon a dynamiku s velkou účinností bez tepelných ztrát. Subwoofery ELAC hrají při stejném příkonu hlasitěji, než konkurence. Je to proto, že vyšší napětí umožňuje vyšší výkon, protože impedance měniče roste s kmitočtem. Větší výkon + přesvědčivá dynamika = lepší subwoofery!

Všechny modely obsahují basové reproduktory vyrobené na zakázku:

Velký a silný magnet

Dlouhá kmitací cívka umožňuje vysoký výkmit

Závěs HEX dovoluje maximální výkmit a zároveň minimální zkreslení

Membrána je lehká a účinná, ale přesto pevná a odolná

Subwoofery přebírají konstrukci membrány Aluminum Sandwich (AS) od hifi reproduktorů

Tvar závěsu HEX umožňuje velmi lineární rozložení tlaku při výsledném pohybu v obou směrových osách. Proto je zaznamenaný signál reprodukován s malým zkreslením i při vysokých hladinách hlasitosti. Jinak řečeno, nový tvar brání deformaci a zkreslení, které by se při velkém zatížení projevilo u tradičně tvarovaných závěsů.

Závěs typu HEX umožňuje volnější pohyb při nízkém zkreslení. Proto bylo také nutné prodloužit výšku kmitací cívky. Sestava membrány AS byla ale tím pádem již příliš těžká a pro zvýšení účinnosti byly do papírového kónusu sendviče ještě před slepením s vrchní hliníkovou vrstvou membrány vyraženy otvory. Celý basový měnič doplňuje velký magnet upevněný na pevném odlitém závěsném koši.

Největší výzvou při instalaci subwooferů je jejich umístění. Všechny modely Varro následují své průkopnické předchůdce a umožňují jednoduché kompletní nastavení pomocí již třetí generace aplikace SubControl s možností automatické korekce akustiky místnosti – Auto EQ.

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies