Magico S3 2023

Poznatky a technologické pokroky získané při vývoji vlajkové lodi společnosti Magico, reproduktoru M9, byly použity u nového modelu Magico S3 2023.
Reproduktor Magico S3 2023

Společnost Magico přepracovala konstrukci reproduktoru S3 Mk II a dala mu novou skříň, měniče a spojovací systém.

TECHNOLOGIE SKŘÍNĚ MAGICO S3 2023
Nový reproduktor Magico S3 se vyznačuje vzhledově propracovaným a zpevněným designem. Má nově zkonstruovanou skříň sestavenou ze čtyř samostatných panelů z extrudovaného hliníku o tloušťce od 1/2" do 2". Každý panel, včetně přední přepážky, je pečlivě opracován tak, aby měl celkový obvod ve tvaru bez hran.

Masivní opracovaná horní deska je zakřivená a má sklon směrem nahoru, aby se minimalizovala difrakce skříně a rozbilo vertikální stojaté vlnění. Silnější a masivnější základní deska obsahuje nově navržený tříbodový výsuvný systém s novou konstrukcí nožiček, který snižuje těžiště reproduktoru a zvyšuje celkovou stabilitu.

Nový vlastní systém 3D laserové interferometrie společnosti Magico měří každý panel skříně S3, a to až 1000 bodů na každé straně, a vypočítává souhrnnou rezonanci SPL celé skříně. Tato analýza umožňuje společnosti Magico porovnat příspěvek rezonance skříně ve vztahu k akustickému výkonu měničů a strategicky použít techniky vnitřního vyztužení a tlumení k optimalizaci celkového zvukového výkonu reproduktoru S3 v jeho hotové podobě.

AKUSTICKÝ DESIGN
Snímač Klippel Near-Field-Scanner (NFS) využívá jediný mikrofon, který rotuje kolem ozvučnice zavěšené ve volném vzduchu. Mikrofon nejprve analyzuje okolní prostor a poté provádí plně automatizovaná 3D akustická měření (v ose i mimo osu) v minimálním čase bez nutnosti použití anechoické komory. Následně se vypočítá 360stupňová sféra měřicích bodů s odečtením počátečních měření v místnosti z rovnice. Klippel Near-Field-Scanner poskytuje společnosti Magico data a umožňuje jí předpovídat odrazy a odezvu každého reproduktoru v místnosti ve standardním prostředí poslechové místnosti.

TECHNOLOGIE REPRODUKTORŮ
Tři roky inženýrského výzkumu přinášejí novou generaci konstrukce šasi měničů. Pro středotónové a basové měniče modelu S3 byly vyvinuty nové profily šasi.

HLAVNÍ VLASTNOSTI VÝŠKOVÉHO REPRODUKTORU MAGICO S3 2023
Nově navržený výškový reproduktor S3, který využívá klíčové prvky platformy výškového reproduktoru M9, je vybaven 28mm berylliovou membránou s diamantovým povlakem Magico. Byla použita optimalizovaná geometrie vytvořená pomocí modelovacích nástrojů pro analýzu konečných prvků. Toho bylo dosaženo využitím fyzikálních vlastností berylia, díky čemuž se výškový reproduktor přiblížil teoretickému ideálu, aniž by získal hmotnost navíc. Tato použitá technologie umožnila společnosti Magico zvětšit průměr kopulky z 26 mm na 28 mm. V kombinaci se systémem motorů na bázi neodymu, novou akusticky vylepšenou zadní komorou a přizpůsobeným tvarem pro integraci do zakřivené přední stěny zaznamenává nový výškový reproduktor S3 velmi nízké naměřené zkreslení.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VLASTNOSTI STŘEDOTÓNOVÉHO REPRODUKTORU
Pětipalcový čistě středotónový reproduktor v modelu S3 je vybaven pokročilým materiálem membrány tvořeným voštinovým hliníkovým jádrem obloženým vnější a vnitřní vrstvou grafenu a uhlíkových vláken. Pokročilá membrána je podepřena přizpůsobenou sestavou koše a pěnovým obklopením. Zcela nový podvěsný systém motoru na bázi neodymu využívá dva mimořádně velké magnety, které usnadňují superstabilizované magnetické pole, a pólovou krytku z čisté mědi, která minimalizuje vířivé proudy a maximalizuje účinnost.

HLAVNÍ VLASTNOSTI BASOVÉHO REPRODUKTORU MAGICO S3 2023
9" basový reproduktor modelu S3 je vybaven vylepšenou verzí membrány Graphene Nano-Tec společnosti Magico. Grafen, šestihranná mřížka z uhlíku, dosahuje padesátinásobku pevnosti v tahu oproti oceli s vysokým obsahem uhlíku. Nový kužel je vytvořen pomocí voštinového hliníkového jádra obloženého vnější a vnitřní vrstvou CF Graphene, které společně dosahují nejvyššího možného poměru tuhosti a hmotnosti, ideálních tlumicích vlastností a nízkého zkreslení. Nová basová jednotka obsahuje předimenzované komponenty včetně 5palcové kmitací cívky z čistého titanu a obrovské měděné čepičky s lineárním 1/2" zdvihem. Superstabilizované magnetické pole umožňuje modelu S3 reprodukovat nízké basy (112 dB @ 50 Hz měřeno na 1 metr) při zachování velmi nízkého zkreslení a indukčnosti pod 0,25 m.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies