E-4000

Společnost Accuphase uvede v polovině listopadu na trh zesilovač E-4000 třídy AB, který je zcela přepracovanou verzí modelu E-480 a využívá technologie vyvinuté v samostatných zesilovačích. Jeho cena je 693 000 jüanů (včetně daně).

Nástupce zesilovače E-480 vydaného v roce 2018. Využívá oddělenou konstrukci předzesilovače a výkonového zesilovače a tvrdí, že díky zvýšení výkonu každého z nich dosáhl výkonu blížícího se výkonu samostatného zesilovače.

Ovladač hlasitosti AAVA (Accuphase Analog Vari-gain Amplifier), jedinečný firemní mechanismus nastavení hlasitosti v sekci předzesilovače, byl kompletně přepracován z hlediska konfigurace obvodů. Umístěním prvostupňového zesilovače v blízkosti vstupních svorek bylo potlačeno rušení v kabeláži vedoucí k desce AAVA. Samotná deska AAVA byla také nově navržena a zapojení bylo optimalizováno přeskupením komponent. Vylepšeno a optimalizováno bylo také uzemnění.
Nově byla navržena také deska AAVA.

Kromě toho byl obvod převodu napětí na proud vytvořen jako nízkoimpedanční a obvod převodu proudu na napětí využívá obvod ANCC (Accuphase Noise and Distortion Cancelling Circuit), aby bylo dosaženo nízkého zkreslení a nízkého šumu. Hlučnost při běžném používání byla ve srovnání s modelem E-480 snížena přibližně o 20 %.

Sekce výkonového zesilovače jde ve stopách modelu E-5000, nejvyššího modelu předzesilovačů třídy AB, a využívá čtyři paralelně řízené bipolární tranzistory. Jsou použity stejné výstupní tranzistory 2SC5200N a 2SA1943N jako v modelu E-5000.
Sekce výkonového zesilovače používá stejný čtyřprvkový bipolární tranzistor s paralelním pohonem jako nejvyšší model E-5000.

Napájecí zdroj obsahuje toroidní transformátor s vysokou účinností a dva vysokonapěťové filtrační kondenzátory s vysokou kapacitou 40 000 µF/80 V. Jmenovitý trvalý průměrný výstupní výkon je 180 W/8Ω a 260 W/4Ω. Funkce MAIN IN umožňuje nezávislé použití předzesilovací a výkonové sekce pomocí jediného přepínače. Snížena je také spotřeba energie, která při absenci signálu činí 54 W.

Hodnoty tlumicího faktoru 800 bylo dosaženo použitím spínače MOS s nízkým zapínacím odporem, svorek reproduktorů připojených přímo k desce a vylepšením obvodu zpětné vazby a schématu výkonového zesilovače. Tlumicí faktor předchozího modelu E-480 byl 600.

Co se týče designu, došlo ke zvětšení měřiče a skla a skleněné obklady se staly trojrozměrnějšími po vzoru modelů vyšších tříd. Kroužky (podstavce) kolem voliče a hlasitosti byly rovněž pozlaceny, zatímco u předchozího modelu byly poniklovány.
Zadní část hlavní jednotky. Je vybaven dvěma sloty pro volitelné desky.

Vstupní svorky jsou RCA x 5, XLR x 2, vstupní svorky výkonového zesilovače jsou RCA x 1, XLR x 1, výstup předzesilovače je RCA x 1, XLR x 1, svorky pro nahrávání/přehrávání rekordéru jsou RCA x 2 a dvě výstupní svorky pro reproduktory.

Kromě toho jsou k dispozici dva sloty, do kterých lze vložit volitelné desky. Rozšíření funkcí podporuje deska digitálního vstupu DAC-60, analogová deska AD-50 a deska linkového vstupu LINE-10 (všechny se prodávají samostatně).

Celkové harmonické zkreslení je 0,05 % mezi 20 Hz a 20 kHz (zátěž 4-16 Ω) pro oba kanály pracující současně. Frekvenční odezva přehrávání je 20 Hz-20 kHz (0 -0,5 dB) při jmenovitém výstupu pro INPUT, 20 Hz-20 kHz (0 -0,2 dB) při jmenovitém výstupu pro MAIN IN a 3 Hz-150 kHz (0 -3. 0 dB) při výkonu 1 W. Zisk je 18 dB od vstupu INPUT po výstup PRE OUTPUT a 28 dB od vstupu MAIN IN po výstup SPEAKER OUTPUT.

Rozměry jsou 465W x 181H x 428Dmm, hmotnost 24,4kg, dálkové ovládání RC-250 je součástí příslušenství.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies