Technics

Přetiskujeme zprávu společnosti Technics:

Společnost Technics s potěšením představuje model SL-G700M2, nástupce vysoce uznávaného síťového Super Audio CD přehrávače SL-G700.

Multidigitální přehrávač SL-G700M2, který podporuje naprostou většinu dnes dostupných digitálních zvukových médií včetně formátu MQA®, mnoho zvukových zdrojů s vysokým rozlišením a širokou škálu hudebních streamovacích služeb, navazuje na svého předchůdce a přináší řadu vylepšení výkonu a zvuku.

V posledních letech rychle roste poptávka po špičkové kvalitě zvuku, k čemuž přispívá celá řada faktorů, včetně zavedení různých formátů s vysokým rozlišením, vzniku vysoce kvalitních streamovacích platforem a pokračujícího vzkříšení vinylových desek.

Po letech výzkumu a vývoje byl představen model Technics SL-G700M2, který této poptávce vychází vstříc

Nová technologie digitálního a analogového zpracování signálu

Cílem společnosti Technics při vývoji technologie digitálního zpracování zvukového signálu pro novou generaci produktů bylo dosáhnout vyrovnání fáze a ideální impulzní odezvy, což jsou vlastnosti, které jsou nezbytné k věrné reprodukci hudby se správnou zvukovou kulisou. Od technologie LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), poprvé použité v modelu SE-R1 v roce 2014, přes technologií Space Tune a optimalizátor odezvy PHONO, byla tato koncepce důsledně uplatňována v závislosti na daném produktu a třídě.

Model SL-G700M2 je vybaven vysoce přesným koherentním D/A převodníkem, který je výsledkem kombinace těchto technologií. Vysoce přesný koherentní D/A převodník převádí digitální hodnoty na analogové signály s maximální přesností a následně je přenáší do zesilovače. Skládá se ze tří prvků: koherentního zpracování, vysoce výkonného D/A převodníku v duální monofonní konfiguraci a patentovaného obvodu diskrétního zesilovače.

1. Koherentní zpracování
Tato technologie zlepšuje reprodukovatelnost impulzních signálů tím, že pomocí patentovaného digitálního zpracování signálu* minimalizuje amplitudové a fázové odchylky, k nimž dochází v průběhu D/A převodu u signálů až do frekvence 192 kHz PCM. Výsledkem je zvýšení čistoty zvuku a jasnější zvukový obraz.

*Signály DSD, jako je Super Audio CD, se do D/A převodníku přivádějí přímo bez tohoto zpracování.

2. Vysoce výkonný D/A převodník v duální monofonní konfiguraci
Model SL-G700M2 je vybaven novým DAC převodníkem s duálním čipem ESS ES9026PRO. Symetrické umístění jedné L/R jednotky na každé straně a jejich nezávislé přenosové struktury snižují vzájemné rušení a věrně reprodukují zvukový obraz a hudební prostor obsažený ve zdroji zvuku.

3. Patentovaný obvod diskrétního zesilovače
Filtrační obvod zasazený za D/A převod používá místo integrovaného operačního zesilovače zesilovací obvod s jedinečnou diskrétní konfigurací. Díky tomu se dosahuje ještě vyšší citlivosti a odstupu signálu od šumu, což umožňuje reprodukovat i ty nejjemnější zvuky.

Potlačení šumu napájecího zdroje, které důsledně eliminuje nepříznivé účinky na slabé signály

Digitální audio přehrávače, které zpracovávají slabé signály, vyžadují důkladné potlačení šumu, protože i ten nejmenší šum může výrazně ovlivnit kvalitu zvuku. Model SL-G700M2 je vybaven vícestupňovým tichým napájecím zdrojem, který využívá pokročilé a osvědčené technologie. Vícestupňový tichý napájecí zdroj zajišťuje důkladné potlačení šumu ve třech stupních: vysokorychlostní spínaný napájecí zdroj, nízkošumový regulátor a aktivní EMI filtr.

1. Vysokorychlostní spínaný zdroj
SL-G700M2 využívá vysokorychlostní spínaný zdroj s frekvencí přibližně 300 kHz, který se dříve používal v analogových obvodech integrovaného zesilovače referenční třídy Technics SU-R1000. Zvýšením spínací frekvence se sníží rušení v pásmu přehrávání hudby a dosáhne se velmi pružného napájení.

2. Nízkošumový regulátor
V kombinaci s originálním stabilizovaným napájecím obvodem poskytuje tato speciální napájecí jednotka stabilní napájení s nízkým šumem. Diskrétní struktura obvodu nevyužívá žádné univerzální integrované obvody a pečlivé ladění zajišťuje výkon optimalizovaný pro analogové obvody.

Nízký šum při vysoké hlasitosti a stabilní napájení zajišťuje jemné vyladění vzorců obvodu.

3. Aktivní potlačení hluku prostřednictvím EMI filtru
Tato nově vyvinutá technologie odstraňuje nežádoucí složky šumu tím, že na detekovaný šum aplikuje inverzní fázový proud. Účinnějšího potlačení proudového šumu lze dosáhnout použitím metody push/pull v kombinaci s běžným potlačením šumu snižujícím proudem.

Podpora široké škály hudebních zdrojů včetně Super Audio CD a MQA, stejně jako zcela nový vstup USB-B

Přehrávání disků s vysokým rozlišením
Model SL-G700M2 podporuje přehrávání vysoce kvalitních disků Super Audio CD a je vybaven speciálním režimem SACD/CD „Pure Disc Playback“ k dalšímu zlepšení kvality zvuku. Tento režim vypne všechny bloky obvodů kromě těch, které jsou nutné k přehrávání Super Audio CD/CD, čímž se sníží vnitřní šum a zvýší kvalita zvuku.

Kromě formátu MQA® podporuje další různé formáty s vysokým rozlišením
Model SL-G700M2 dokáže plně dekódovat a přehrávat soubory MQA a disky MQA-CD. Podporuje také různé další formáty s vysokým rozlišením, včetně formátů WAV/AIFF až do 384 kHz/32 bitů, FLAC/ALAC až do 384 kHz/24 bitů a přehrávání souborů DSD až do 11,2 MHz.

Rozšířené funkce přehrávání zdrojů ze sítě
SL-G700M2 podporuje integrovaný Google Chromecast, který umožňuje širokou škálu hudebních streamovacích služeb z aplikací, které podporují Chromecast nebo Apple AirPlay 2. Podporována jsou také bezdrátová připojení Wi-Fi® a Bluetooth®.

Přehrávač je vybaven novým portem USB-B, který umožňuje neustálé připojení k síťovému audio serveru nebo počítači pro přehrávání zdrojů zvuku s vysokým rozlišením z připojeného zařízení.

Atraktivní vysoce kvalitní kryt a šasi podporující kvalitu zvuku

Model SL-G700M2 je uvnitř šasi rozdělen na čtyři části: napájecí zdroj, digitální rozhraní, analogové obvody a disková jednotka, které jsou na sobě navzájem nezávislé. Tím se potlačuje vzájemné rušení mezi obvody a snižuje se zhoršení kvality zvuku. Disková jednotka má třívrstvou konfiguraci šasi, výkonné tlumení vibrací a tichou konstrukci, přičemž zásobník disků je odlitý z hliníku, což zajišťuje vysoce přesné přehrávání disků.

Vnější část je opatřena 7 mm silným hliníkovým předním panelem s jemně kartáčovanou povrchovou úpravou a 3 mm silnými hliníkovými bočními panely a gravírovaným logem Technics, které přehrávači dodávají vysoce kvalitní vzhled a povrch.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies