ATC Subwoofer

Společnost ATC s hrdostí oznamuje dostupnost dvou nových vysoce výkonných 12″/300mm aktivních subwooferů SCS70 Pro a SCS70iW Pro, které jsou navrženy tak, aby poskytovaly výjimečnou úroveň výkonu požadovanou profesionály v oblasti zvuku a hudby a byly nedílnou součástí řady renomovaných aktivních studiových monitorů ATC. Díky svému výkonu a vlastnostem se ideálně hodí pro stereofonní, vícekanálové prostorové a pohlcující zvukové formáty, jako je Dolby Atmos. Model SCS70 Pro byl navržen pro volně stojící použití a model SCS70iW Pro byl optimalizován a obsahuje funkce ideální pro montáž pod omítku nebo na stěnu.

ATC SCS70 Pro

Subwoofery, které rozvíjejí osvědčenou filozofii společnosti ATC vyvíjet reproduktorové systémy od úrovně komponentů výše, jsou vybaveny novým subbasovým měničem vyvinutým týmem výzkumu a vývoje společnosti ATC a optimalizovaným pro reprodukci nejnižších čtyř oktáv zvukového pásma. Aby toho bylo co nejlépe dosaženo, je navržen s 30mm magnetickou mezerou, která je o 50 % delší než jakákoli jiná, kterou ATC nabízí. Konfigurace s dlouhou mezerou a krátkou cívkou dovádí dlouholetou konstrukční vlastnost ATC na maximum, minimalizuje zkreslení a současně poskytuje vysokou lineární exkurzi potřebnou k vytvoření přesného a dynamického výstupu nízkých frekvencí. Generování vysoké úrovně magnetického toku v tak dlouhé mezeře vyžadovalo rozsáhlé počítačové modelování metodou FEA a výsledný 6″/150mm neodymový magnet N48M je nejvýkonnějším magnetem, jaký kdy ATC sestavila, a pro firmu je to vůbec poprvé. Kromě minimalizace zkreslení zajišťuje konfigurace s krátkou cívkou a dlouhou mezerou, že kmitací cívka zůstává po celou dobu obklopena ocelovou konstrukcí motoru, což maximalizuje chlazení, snižuje kompresi výkonu a zvyšuje spolehlivost. Turbulentní hluk vzduchu uvnitř reproduktoru je minimalizován díky velkému rozšířenému ventilačnímu otvoru procházejícímu středem konstrukce motoru, což má další výhodu v podobě lepšího chlazení kmitací cívky a motoru.

Subwoofery SCS70 Pro poskytují rozšířenou nízkofrekvenční odezvu bez použití elektronického vyrovnávání, zcela odlišně od mnoha dnes dostupných subwooferů. Místo toho je použita elegantnější kombinace výjimečné konstrukce měničů a nepatrně většího objemu skříně. Jednoduchost tohoto přístupu snižuje fázový posun a skupinové zpoždění, což napomáhá integraci subwooferu s partnerskými monitorovými reproduktory. V konečném důsledku přináší posluchačům vyváženější a soudržnější zážitek, protože rozšiřuje nízkofrekvenční odezvu, aniž by maskoval detaily nebo měnil tonální charakter ve vyšším basovém/nižším středním pásmu.

Na základě 34 let zkušeností s konstrukcí a vývojem zesilovačů dodal tým elektronických inženýrů společnosti ATC pro tyto dva nové subwoofery zcela nový zesilovač. Konstrukce 300W zesilovače třídy AB je ručně vyrobena společností ATC v jejím britském závodě a přesně optimalizována podle požadavků měniče, což má za následek rychlé, dynamické basy s minimálním zabarvením. Dva symetrické vstupy poskytují připojení vhodné pro stereofonní i vícekanálové/imerzní audio systémy a dva symetrické výstupy umožňují připojení monitorových reproduktorů nebo "řetězení" více subwooferů. Nízkofrekvenční filtry jsou analogové, 4. řádu Linkwitz-Riley a volitelné frekvence filtrů zajišťují optimální integraci s širokou škálou studiových monitorů. K dispozici je také standardní 80Hz dolní propust a možnost "vypnuto" (pro použití s externím zpracováním). Přepínač polarity a plynulé nastavení fáze o 180° umožňují další optimalizaci crossoveru subwooferu a stupňovitý atenuátor s rozsahem 21 dB zajišťuje přesné přizpůsobení úrovně.

SCS70iW Pro

Integrace aktivních subwooferů určených k provozu "volně stojících" do řídicích místností určených k monitorování pod omítku nebo do zdi může být náročná, ale SCS70iW Pro (In-Wall) je určen pro tuto aplikaci, zjednodušuje instalaci a zajišťuje optimální výkon. Díky mělčí skříni a zapuštěnému panelu vstupních konektorů maximalizuje podlahovou plochu, zatímco doprovodný dálkově montovaný 7U/19" zesilovač R1-300 Pro nabízí uživateli flexibilitu při instalaci zesilovače do zdi v blízkosti subwooferu, do stojanu v řídicí místnosti nebo do strojovny. Připojení mezi subwooferem ve stěně a vzdáleným zesilovačem probíhá prostřednictvím reproduktorového kabelu NL4 a 5pólového kabelu XLR (prodává se samostatně a je k dispozici v různých délkách).

Výstup ze subwooferu SCS70 Pro lze ztlumit pomocí jediného nožního spínače s aretací, který se připojuje přes mute Input ¼" / 6,35mm jack). Další subwoofery lze ztlumit pomocí stejného nožního spínače připojeného přes mute jack "Thru".

Díky svým rozměrům a výkonu je model SCS70 Pro ideálním partnerem pro širokou škálu studiových monitorovacích reproduktorů ATC, včetně modelů SCM12 Pro, SCM20A Pro, SCM25A Pro, SCM45A Pro až po model SCM50A Pro. Pro zvýšení výkonu, zaplnění větších místností a také při spolupráci s většími modely reproduktorů lze použít více subwooferů. Vyrovnávací propojitelné vstupy a výstupy usnadňují připojení více subwooferů, stejně jako propojitelný obvod "ztlumení". Formáty Surround a Immersive Audio mohou být na subwoofery obzvláště náročné a tyto dvě nové konstrukce nabízejí výjimečnou čistotu při vyšších hodnotách SPL. Doporučujeme používat nástroj Dolby Audio Room Design Tool (DARDT), který pomáhá při návrhu monitorovacích systémů ATC pro Dolby Atmos a zajišťuje splnění pokynů formátu a dosažení nejlepšího možného výkonu.

Modely SCS70 a SCS70iW Pro, navržené a zkonstruované s důrazem na rozlišení a integraci, nabízejí uživatelům dodatečné rozšíření nízkých frekvencí a dynamický rozsah, avšak bez kompromisů ve vyváženosti vyšších basů a nižších středů. Poskytují možnost upgradu zákazníkům, kteří vlastní menší monitory a nemají prostor pro větší středopásmové nebo hlavní monitory, a zároveň nabízejí větší výběr pro aplikace prostorového a pohlcujícího zvuku. Ať už se kdokoli rozhodne pro jakýkoli způsob jejich použití, nové modely SCS70 Pro a SCS70iW Pro představují dva silné přírůstky do produktové řady Professional Series.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies