Furutech V1

Japonský specialista na kabely a konektory Furutech oznamuje, že uvádí na trh zbrusu nový vlajkový napájecí kabel, který obsahuje patentovaný materiál NCF pro elektrické a mechanické tlumení. Nano Crystal2 Formula (NCF), vytvořený společností Furutech, se nachází výhradně ve výrobcích Furutech. Obsahuje speciální krystalický materiál, který má dvě odlišné vlastnosti: vytváří záporné ionty, které eliminují statickou elektřinu, a přeměňuje tepelnou energii na vzdálené infračervené záření.


 

V kombinaci s keramickými částicemi o velikosti nano a uhlíkovým práškem se tyto krystaly stávají dokonalým materiálem pro elektrické a mechanické tlumení. Skvěle zpracovaný napájecí kabel Project V1 společnosti Furutech je vyvrcholením více než 30 let trvajícího výzkumu čistého přenosu střídavého proudu. Jeho jádrem je třívrstvá koncentrická kombinace dvou nejlepších vodičů, které společnost Furutech našla pro vysoce výkonnou reprodukci zvuku: vlastní proslulá stříbrem potažená měď Ohno Cast Copper (OCC) s úpravou Alpha spolu s mědí Mitsubishi Ultra Crystallized High Purity Copper (DUCC), jednou z nejčistších bezkyslíkatých mědí na světě.

Vodič Mitsubishi DUCC začíná extrémně čistou bezkyslíkatou mědí, která je následně zpracována pomocí nové technologie navržené tak, aby optimálně vyrovnala krystaly vodiče a zároveň snížila počet hranic krystalových zrn, což vede k obrovské účinnosti.

Vodič OCC společnosti Furutech zase nabízí výhodu větších a "vláknitějších" krystalů, u nichž je jeden rozměr delší než zbylé dva, aby se vytvořilo co nejméně krystalových spojů. Protože jsou molekuly mědi / krystaly, které tvoří vodič, opět prodloužené ve směru vodiče, dochází k menšímu počtu krystalových hranic v rámci jakékoli délky vodiče.

Společnost Furutech pak tuto optimalizovanou hybridní konfiguraci dále ošetřuje svým značkovým dvoustupňovým kryogenním a demagnetizačním procesem "Alpha", který je navržen pro vynikající elektrickou vodivost.
Kombinace je pak dvojitě stíněna a dvojitě izolována, přičemž tato izolace obsahuje speciální hybridní polyethylenovou izolaci obsahující nanokeramický a uhlíkový tlumicí materiál.

Konektory Project V1 jsou zcela nové a exkluzivní pro tento napájecí kabel. Jejich vodiče jsou tvořeny nemagnetickou rhodiem potaženou čistou mědí s úpravou Alpha. Všechny konektory a tlumicí kroužky kabelu obsahují materiál Nano Crystal2 Formula (NCF) v kombinaci se speciální vysoce kvalitní nylonovou izolací. Pouzdra konektorů, stejně jako tlumicí kroužky, jsou tvořena čtyřvrstvým hybridním karbonovým vláknem NCF, které je zakončeno speciálním tvrzeným čirým tlumicím povlakem.

Project V1 je pečlivě navržen tak, aby poskytoval čistý, nezabarvený výkon jakémukoli vysoce výkonnému audio a AV systému. Výsledkem je extrémně jemné rozlišení směrem dolů a přes velmi nízkou hladinu šumu, lepší zvukové podání a hmatatelnost obrazu. Nízké frekvence jsou čistší s větším smyslem pro definici. Basy jsou hutné a kontrolované, s muzikálním a přitažlivým středním pásmem - a navíc s výkonem a dynamikou na rozdávání.

Ceny a dostupnost

Napájecí kabel Project V1 od společnosti Furutech je již k dispozici za cenu 8 000 GBP (včetně DPH; délka 1,8 m).

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies