Pro-Ject A1

Plně automatický přehrávač od společnosti Pro-Ject

S gramofonem A1 z nové řady "AUTOMAT" slibuje společnost Pro-Ject nabídnout plně automatický gramofon s vysoce kvalitním zvukem za přijatelnou cenu.

S cílem nabídnout zákazníkům co nejjednodušší ovládání gramofonu představuje nyní společnost Pro-Ject plně automatický model, který by měl stále nabízet dobrý zvuk. U modelu A1 funguje automatická část, která spouští motor, nasazuje raménko na desku a na konci ji zase posouvá zpět, zcela mechanicky, což by nemělo mít vliv na kvalitu zvuku. Mechanismus je navíc aktivní pouze při práci, tj. na začátku a na konci LP, a je tak zcela oddělen od přehrávání.

Šasi modelu A1 je vyrobeno ze dřeva a jeho vysoká hmotnost má snížit rezonance a také oddělit gramofon; o to se snaží i nově vyvinuté nožičky zařízení s tlumicí silikonovou vrstvou. Hliníkový talíř má uvnitř tlumicí kroužek, který má rovněž snižovat rezonance.

Model Pro-Ject A1 nabízí také vestavěný gramofonový předzesilovač, který lze zapnout. Pro externí gramofonové zesílení dodává společnost Pro-Ject ke gramofonu gramofonový kabel "Connect it E". Součástí balení je také kazeta OM10 od společnosti Ortofon, která se dodává přednastavená. Je namontován na 8,3palcovém, ultralehkém hliníkovém raménku se zcela nově vyvinutou hlavovou částí: ta se skládá z kompozitního materiálu z polymeru vyztuženého uhlíkovými vlákny, který má kombinovat stabilitu s nízkou hmotností.

Podle společnosti Pro-Ject je model A1 nejen kompletně ručně sestaven v Německu, ale 98-99 % jednotlivých komponentů prý také pochází z Německa. Spolu se zkušenostmi a tradicí německého výrobce chce Pro-Ject vyvíjet i další novinky.

Model A1 od společnosti Pro-Ject bude k dispozici od února u prodejců Pro-Ject a jeho cena včetně kazety se pohybuje kolem 400 €.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies