McIntosh RS150

Společnost McIntosh rozšiřuje možnosti streamování pro moderní poslech pomocí svých ikonických designů, nyní v podobě nového bezdrátového reproduktoru RS150, kompaktnějšího vertikálního reproduktoru, a bezdrátového reproduktorového systému RS250, většího stolního integrovaného systému. Model RS150 je zamýšlen jako uživatelsky přívětivý a všestranný bezdrátový reproduktor, zatímco model RS250 je představen jako dosud nejpokročilejší a nejvýkonnější bezdrátový reproduktorový systém pro domácí audio od společnosti McIntosh. Oba modely nabízejí nejnovější technologie pro bezdrátové streamování.

Jak monofonní reproduktor McIntosh RS150, tak stereofonní reproduktor RS250 jsou samostatná kompletní řešení bezdrátových reproduktorů. Nové modely nevyžadují speciální ovládací aplikaci. Každý z nich je naopak vybaven řadou vestavěných technologií pro streamování "cast-to", včetně Spotify Connect, TIDAL Connect, Apple AirPlay 2, Chromecast a Roon Ready, rovněž s Bluetooth, které uživatelům umožňují snadné streamování z jejich chytrých zařízení.

Bezdrátový reproduktor RS150 slouží jako vstupní úroveň legendárního zvuku a výkonnostních standardů společnosti McIntosh, a to v mírné velikosti, která se hodí téměř do jakéhokoli domácího poslechového prostředí. Aktualizovaná verze úspěšného modelu McIntosh RS100, která nahrazuje předchozí jednotku s dvojnásobným výkonem (z 60 W celkového výkonu na 120 W celkového výkonu) a nyní se přímo připojuje k populárním streamovacím aplikacím, které využívají kompatibilní castingové technologie.

Nízkofrekvenční reproduktor v tomto novém provedení byl zvětšen z průměru 4" na 5,25", čímž se RS150 přiblížil regálovému monitoru, má výkon 90 W určený pro nižší frekvence a větší, přepracovanou krycí plochu, což má za následek vyšší výkon s nižším zkreslením a hlubším protažením basů. Snadno odnímatelná mřížka reproduktoru umožňuje uživateli odhalit woofer a tweeter, což v tomto případě vypadá lépe. Bylo také přidáno ovládání basů, které umožňuje doladit výkon v nízkých frekvencích na základě jedinečných vlastností místnosti a poslechových preferencí. Přesto design připomíná tradiční estetiku značky McIntosh se skleněným čelním panelem ve spodní části reproduktoru.

Bezdrátový reproduktorový systém RS250 je všestranné audio centrum pro moderní domácnost, které obsahuje prakticky vše potřebné pro poslech hudby streamované z jakéhokoli zařízení. Nabízí dokonce možnost připojení gramofonu prostřednictvím vyhrazeného gramofonového vstupu, možnost připojení k televizoru prostřednictvím pouze audio vstupu HDMI Audio Return Channel (ARC) pro lepší zvukový výkon při sledování oblíbených pořadů, filmů nebo sportovních přenosů. Pro uživatele, kteří si chtějí vychutnat hudbu, která není streamovaná, je model RS250 vybaven optickým vstupem pro připojení digitálních zdrojů a 3,5mm vstupem AUX, na předním panelu je také 1/4" konektor pro sluchátka.

Konstrukce připomínající soundbar nabízí působivý výkon dodávaný dvěma 4x6" woofery, čtyřmi 2" středovými reproduktory a dvěma 3/4" výškovými reproduktory. Středotónové a výškové reproduktory jsou vypalovány zepředu, zatímco woofery jsou vypalovány dolů a zvuk vychází zpod hlavního šasi těsně nad základní deskou. Skříň wooferu v konstrukci RS250 byla přepracována tak, aby se snížilo zkreslení, s vylepšenou regulací basů pro jemné doladění výkonu v nízkých frekvencích. Pro ještě větší posílení nízkých frekvencí lze k modelu RS250 připojit také externí napájený subwoofer.

Mezi společné funkce modelů McIntosh RS150 a RS250 patří možnost ovládání přímo z oblíbených streamovacích aplikací, podpora přehrávání digitálních hudebních souborů ve vysokém rozlišení 24 bitů/192 kHz Hi-Res od společnosti TIDAL HiFi a možnost streamování ve vysokém rozlišení jako koncová zařízení Roon Ready. Oba modely podporují Wi-Fi 802.11ac a využívají Bluetooth 5.0 s podporou standardu Advanced Audio Coding (AAC) i Qualcomm aptX HD pro přehrávání zvuku ve vysokém rozlišení a Qualcomm aptX Low Latency pro lepší synchronizaci zvuku a videa.

Nový podsvícený měřič digitálního výstupu využívá ke sběru a zpracování zvukových signálů stejné důvěryhodné obvody, jaké se nacházejí v analogových měřičích McIntosh; výsledky pak digitalizuje a vypisuje do pulzujícího, odstupňovaného pruhu, který má stejný zakřivený tvar jako jejich známé analogové měřiče. Oba modely jsou také kompatibilní se službou Google Assistant pro hlasové ovládání, pokud jsou připojeny k zařízení Google Assistant třetí strany s rozpoznáváním hlasu.

Více u www.epaudio.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies