Perpetuum Ebner

S novým modelem Perpetuum Ebner 7070 přichází specializovaná společnost WE Audio Systems KG s novými trendy. Až dosud se výrobce ze Sankt Georgenu soustředil na gramofony s řemínkovým pohonem pod značkou Perpetuum Ebner, ale s nejnovějším výtvorem ze Schwarzwaldu je nyní poprvé k dispozici gramofon s přímým pohonem.

Výrobce nový pohon označuje za nic menšího než špičkové řešení, čímž podtrhuje záměr společnosti splnit nejvyšší nároky na tento nový konstrukční princip.

Nový Perpetuum Ebner 7070 je v podstatě pohon s podvozkem, jehož základem je dvoudílné pouzdro z MDF. Ten má výšku 50 mm a je rozdělen na desku gramofonu a desku raménka.

Samotný podvozek je navržen tak, aby byl odpojitelný a nastavitelný pomocí tří kuželových vinutých pružin. Ocelová podlahová deska zajišťuje pevnou základovou konstrukci a je také důkladně tlumena asfaltem. Celý podvozek stojí na třech výškově nastavitelných nožičkách.

Výrobce osvědčeným způsobem sází na velmi osobitý designový koncept, který v tomto případě spočívá v tom, že obě části šasi - gramofon a deska raménka - mají odlišnou povrchovou úpravu.

U desky gramofonu si můžete vybrat mezi různými dýhami a lakovanými povrchy. Pokud si vyberete verzi s dýhou, deska raménka má saténově černou lakovou povrchovou úpravu, zatímco pokud si vyberete lakovou povrchovou úpravu desky gramofonu, deska raménka má vysoce lesklou černou povrchovou úpravu.

Můžete si vybrat mezi třešní, ořechem a černým dubem a černým leskem.

U pohonu se společnost spoléhá na elektronicky komutovaný přímý pohon, přičemž uvádí, že se jedná o synchronní motor z německé výroby OEM, aniž by však uvedla další podrobnosti.

Otáčky stroje Perpetuum Ebner 7070 jsou řízeny integrovaným frekvenčním generátorem, díky němuž lze elektronicky přepínat mezi 33 1/3 a 45 otáčkami za minutu. Mimochodem, rychlost lze optimálně nastavit pomocí jemného nastavení na zadní straně pohonu.

Napájení je zajištěno prostřednictvím externího napěťově stabilizovaného zdroje, který je samozřejmě součástí dodávky.

Talíř přehrávače Perpetuum Ebner 7070 je vyroben z hliníku a má výšku 24 mm. Vnitřní strana talíře je navlhčena bitumenem a vnější strana je vyleštěna do vysokého lesku. Můžete si vybrat mezi 3mm plstěnou podložkou nebo 180g vinylovou podložkou PE Vinyl mat v černé barvě.

Ramínko použité v gramofonu Perpetuum Ebner 7070 bylo stejně jako samotný gramofon nově vyvinuto a nese označení PE TO 2018. Jedná se o 9palcové raménko s raménkovou trubicí vyrobenou z karbonu, která je zakončena pevnou hlavicí. Rameno má kardanové ložisko a protiskluz je regulován pružinou.

Nové zařízení Perpetuum Ebner 7070 se připojuje k ostatním komponentům pomocí konektorů Cinch pro nesymetrické signály a konektorů XLR pro symetrické signály.

Zákazníci mají u nového stroje Perpetuum Ebner 7070 tři možnosti, pokud jde o sběrací systémy. Nejjednodušší možností je samozřejmě nepoužívat předinstalovaný systém z výroby. Druhou možností je předinstalovaný systém MC od společnosti Ortofon A/S, Ortofon Cadenza Bronze. Můžete si také vybrat MC kazetu od specializované společnosti HiFiction AG pod značkou EMT Tontechnik, EMT HSD 006.

Součástí dodávky je protiprachový kryt, stupnice raménka, nářadí pro nastavení a seřízení, pár bavlněných rukavic a také kvalitní kabel RCA a samozřejmě síťový kabel pro napájení.

Pro zdůraznění je gramofon k dispozici v barvách třešeň, ořech, černý dub a také v černé barvě s vysokým leskem.

Podle aktuálně dostupných informací by měl být nový model Perpetuum Ebner 7070 dostupný ve specializovaných obchodech od začátku roku 2022. V závislosti na tom, zda si vyberete samotný gramofon nebo gramofon vybavený sběracími systémy, bude cena buď 7 500 €, nebo 8 900 €.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies