Momentum D'Agostino

Dan D'Agostino Master Audio Systems, obohacený procesem vytváření vlajkové lodi zesilovačů Relentless, uplatňuje inženýrské poznatky získané v tomto procesu na novou řadu Momentum MxV.

Nové stereofonní zesilovače S250 MxV a monoblokové zesilovače M400 MxV získaly řadu vylepšení odvozených od überzesilovačů Relentless. MxV je zkratka pro hmotnost krát rychlost, což je rovnice, která se rovná hybnosti objektu.

Počínaje stereofonním zesilovačem Momentum S250 MxV společnost uvádí, že došlo k "pokroku ve všech oblastech". Model S250 MxV představuje nový "ultra tichý" výstupní transformátor o výkonu 1,8 kVA, který je prý schopen dosáhnout o 50 % vyššího výkonu ve srovnání s předchozím modelem. Zdroj je také vybaven téměř 100 000 mikrofaradovou kondenzátorovou baterií s výsledným výkonem 250 W, 500 W a 1000 W do 8/4/2 ohmů. Nový S250 MxV využívá stejné bipolární výstupní tranzistory s frekvencí 69 MHz (které poskytují desetkrát větší proud než předchozí model) a diskrétní plně komplementární přímo spřaženou symetrickou konfiguraci jako jeho předchůdce. Mnoho vylepšení obvodů a uspořádání vzniklo přímo na základě zjištění společnosti Relentless, přičemž vstupní stupeň obsahuje zcela novou topologii obvodu. Nové schéma předpětí poskytuje zvýšené vysoké předpětí do třídy A.

Podobného pokroku a přehodnocení se dočkal i Momentum M400 MxV. Nové monoblokové zesilovače totiž využívají stejné výstupní tranzistory jako vlajková loď Relentless. Každý mono zesilovač využívá 26 bipolárních tranzistorů a stejný 1,8KVA vysokoproudový výstupní transformátor a 100 000 mikrofaradovou kondenzátorovou banku jako S250 MxV (samozřejmě se stereo konfigurací využívající dva z nich). Jak napovídá model, M400 MxV je schopen vydávat 400 W, 800 W a 1600 W do zátěže 8/4/2 ohmů. Došlo k podstatnému zdokonalení obvodů a technik uspořádání, stejně jako k novému schématu zkreslení.

Unikátní měděný systém řízení tepla ve stylu Venturi pokračuje u obou modelů, přičemž mimořádná estetika šasi zůstala stejná jako u předchozích modelů. Každá jednotka je kompletně ručně vyrobena a testována v závodě Dana D'Agostina Master Audio Systems v Arizoně, USA. Protože nové zesilovače využívají stejnou konstrukci šasi, nabízí společnost majitelům původních zesilovačů Momentum možnost upgradu na plné specifikace MxV. Celý obvod je modernizován a k dispozici je nový měřič, který odráží zvýšení výkonu (původní zesilovače Momentum vyžadují nový měřič).

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies