Deset párů reproduktorů v limitované edici. Reproduktory Teoharov Legendary (18 300 EUR bez DPH) jsou společným projektem společnosti Teoharov a známého makedonského kytaristy Vlatka Stefanovského.

SOUND JOURNEY
Cesta, která vedla k vytvoření The Legendary, sahá daleko do minulosti před 30 lety, první setkání s živým vystoupením Vlatka Stefanovskiho iniciovalo naši zvukovou cestu, které se vášnivě věnujeme.

Společná vášeň pro hudbu a špičkové audio produkty je základem přátelství, které se změnilo v dlouhotrvající cestu za objevováním dokonalého zvuku.

TĚLO A DUŠE
Vyměnilo se mnoho poznatků a mnoho tvůrčích nápadů, padlo mnoho otázek, bylo dáno mnoho odpovědí.... a na konci vzniklo mistrovské dílo high-end audia... The Legendary.

Vyměnilo se mnoho poznatků a tvůrčích nápadů, padlo mnoho otázek, bylo dáno mnoho odpovědí.... na konci vzniklo mistrovské dílo špičkového zvuku... The Legendary.

Inspiraci čerpá od Vlatka Stefanovského, makedonského kytarového virtuosa, a není náhodou, že konkrétní design reproduktoru připomíná tělo kytary. Konstrukce reproduktoru je kompletně vyrobena z makedonského ořechu, ornalitu a hliníku.

Duše pro dokonalé tělo ... Vnitřek modelu Legendary je vytvořen z high-tech zvukových prvků, včetně nejmodernějších měničů ScanSpeak, unikátního systému kabeláže, sofistikovaného obvodu zesilovače, konfigurovatelného DSP a mnoha dalších špičkových komponentů.

TEOHAROV A STEFANOVSKI PRO LEGENDARY
Veselín Teoharov: "Motivace pro zvuk dokonalé melodie začala už dávno, když jsem poslouchal Vlatkovu kytaru. Inspirace je teď mým přítelem a nikdy jsem nebyl kreativnější, múzy přišly samy, kusy dřeva se proměnily v mé umění, teď hrají ... Převedeno do zvuku, který by měl ignorovat mé pocity a reprezentovat fyziku kolem nich, řadí se jako noty do dokonalé melodie jako LEGENDARY-"

Vlatko Stefanovski: "Vždy jsem hledal dokonalou rovnováhu, která sedí na obou stranách reproduktorů. Na jedné straně jako hudebník, skladatel, kytarista, producent, performer a na druhé straně jako hudební fanoušek, sběratel desek a obdivovatel hi-fi zvuku....

Seznámení s Teoharovem mi otevřelo nové obzory zejména proto, že pochází z mé země a z mého okolí.

Nedávno nás napadlo vyrobit společně něco výjimečného... Ultimátní reproduktorový systém s nějakým skvělým vzhledem a zvukem, který by dal dohromady mé kytarové sny a Teoharovovy zvukové a designové sny. Konečný výsledek předčil má nejdivočejší očekávání...

Jsem hrdý na to, že mám svůj podpis nad těmito hi-tech, jedinečnými a úžasně znějícími reprosoustavami... Hodně štěstí nám všem... zvuk je všechno!"

KABINET
Monolitický kompozit o tloušťce 40 mm z ornalitu, lamina a HDF.

Přední hliníková přepážka o tloušťce 15 mm.

Kulová geometrie - ideální potlačení vnitřního stojatého vlnění s extrémně omezeným vlivem nelinearity.

6 hliníkových vrstev pro maximální absorpci vibrací před masivní nohou (laminovaný masivní ořech a hliník), základna - 2*10 mm hliníku pro dodatečnou absorpci vibrací a povrchovou izolaci s hroty ViaBlue.

DRIVERY
SCAN-SPEAK 154cm2 NÍZKOPÁSMOVÁ MIDBASS jednotka s nejnovější generací SD-System patentu SD-3, založená na ultra lineárním systému Under-Hung Neodymium motorů.

SCAN-SPEAK 5,6 cm2 HIGHBAND BERYLLIUM DOME TWEETER se systémem neodymových motorů SD-2.

Obě ručně vyráběné - výsledkem je nesporná čistota zvuku. Nakonec jde o jedno - reproduktor by neměl mít vlastní zvuk a měl by věrně reprodukovat signál procházející kmitací cívkou, aniž by cokoli přidával nebo ubíral.

AMPLIFIKACE
NÍZKÉ pásmo, 0 - 2000 Hz: V tomto případě se jedná o nejmodernější zesilovací stupeň ICEpower s vysokou účinností, který je založen na patentovaných technikách modulace HCOM a řízení MECC.

NÍZKÉ pásmo, 0 - 2000 Hz: Nejmodernější zesilovací stupeň ICEpower s vysokou účinností založený na patentovaných technikách modulace HCOM a řízení MECC.

Základní koncepce je založena na přesné matematické rekonstrukci spektra určeného 2 pásmy. Časově sladěné ve své provozní oblasti, oddělené zesilovače pro spodní a horní pásmo přijímají signál z vysoce výkonného DSP, který dodávají přímo spojeným měničům bez jakýchkoli pasivních přechodových částí mezi nimi.

DSP přijímá analogové a digitální signály až do 24 bitů / 192 kHz. Interně DSP pracuje s 24 bity / 192 kHz, a proto zvládá časové zpoždění 1 vzorek = 1,78 mm, což je pro špičkový reproduktor přijatelně malá hodnota, které dosud nebylo dosaženo.

ZAPOJENÍ
Koncepce a její atributy jsou založeny na přímém propojení zesilovačů s měniči, které dodávají přidělené pásmo DSP pro každý reproduktor zvlášť. Tento přístup, který umožňuje připojení každého reproduktoru pomocí vodičů speciálně navržených pro jeho pásmo, zvyšuje výsledný výkon na nejvyšší úroveň.

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies