Q Acoustics Concept

Výrobce reproduktorů Q Acoustics rozšířil svou řadu Concept o tři nové modely: stojanový Concept 30, podlahový Concept 50 a středový Concept 90 pro milovníky domácího kina.

Všechny tři nové modely jsou důkazem snahy britské společnosti minimalizovat negativní vliv vibrací:

1) konstrukční metoda skříní Gelcore® společnosti Q Acoustics, která se poprvé objevila téměř před deseti lety a při níž je mezi dvě vrstvy skříně vstřikován netvrdnoucí gel, aby se minimalizoval vysokofrekvenční hluk; 2) vnitřní části skříně byly vyztuženy bodovými úchyty, aby se minimalizovalo nízkofrekvenční rušení; a 3) do podlahového reproduktoru Concept 50 byl přidán Helmholtzův tlakový ekvalizér, aby se snížilo hromadění stojatého vlnění.

Pak přichází 4) "odpružená" izolační základna, poprvé viděná u dražšího modelu Concept 300 (video zde), kde je základna kabinetu tvořena dvěma deskami oddělenými odpruženými "koulemi" - pro lepší odolnost vůči vnějším vibracím. Na tuto základní desku je připevněn crossover.

Jde ještě dál:

5) 2,3cm výškový reproduktor a 13cm středobasové měniče, které se nacházejí v této nejnovější sérii reproduktorů Concept - obě konstrukce jsou vybroušené - jsou před montáží do skříně připevněny k 3mm hliníkové přední desce.

6) Výškový reproduktor dostal vlastní hermeticky uzavřenou skříň a je mechanicky oddělen od přední stěny. Podle společnosti Q Acoustics se středobasové měniče těší o 50 % vyššímu výkonu díky větší 3cm kmitací cívce.

Jmenovitá impedance každého nového reproduktoru Concept je 6 Ohmů a citlivost stojanových a podlahových modelů je 87 dB, resp. 90,5 dB.

Stojanové reproduktory Concept 30 se budou prodávat za 899 liber, 1199 eur nebo 1299 amerických dolarů za pár (což je přesně na úrovni KEF LS50 Meta a Sonus faber Lumina II). Stojanový reproduktor Concept 50 se bude prodávat za 1999 liber, 2599 eur nebo 2999 USD za pár. A Concept 90 vyjde na 649 liber, 849 eur nebo 999 USD za kus.

Nezapomínejme však, že řada Concept od Q Acoustics patří k nejhezčím reproduktorům, které jsou v současnosti k dispozici, a že volitelný tensegrity "stativový" stojan (viz obrázek v záhlaví) nemá v této cenové kategorii konkurenci.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies