PMC STudio

Slavný britský výrobce reproduktorů PMC oznámil novou ambiciózní řadu referenčních monitorů, které podle společnosti představují nový "zlatý standard" pro hudební produkci. Nová řada PMC s novými kompaktními konstrukcemi nearfield a midfield active a nízkofrekvenčními nástavci je výsledkem pětiletého intenzivního vývoje zaměřeného na co nejvyšší rozlišení při co nejnižším zabarvení. Všechny tři modely a dva subwoofery lze připojit k síti a nakonfigurovat pro konfigurace s pohlcujícím zvukem.

Společnost si je vědoma, že uvedením kompletní nové řady kompaktních, nejmodernějších monitorů pro blízké a střední pole najednou v podstatě vybízí všechny hrdé majitele předchozích monitorů PMC pro blízké a střední pole k modernizaci svých systémů. Nová řada má však také "postavit svět studiového monitoringu na hlavu", jak bez ostychu uvádí PMC. Tyto monitory jsou ambiciózním počinem, který má "nově definovat poslechový zážitek pro každého zvukového profesionála, ať už pracuje ve stereu nebo ve velkých imerzních formátech".

Jak uvádí PMC, intenzivní výzkum vyvrcholil v nových modelech PMC6, PMC6-2 a PMC8-2, spolu s přidruženými subwoofery PMC8 SUB a PMC8-2 SUB. Tyto "revoluční" monitory, které nahrazují stávající řadu twotwo společnosti, mají stejný zvukový podpis jako hlavní monitorovací produkty PMC, a proto jsou jejich dokonalým doplňkem. Mezi tyto hlavní monitory patří legendární modely QB1, BB6, MB3 a IB2, které se nacházejí v mnoha špičkových světových zvukových zařízeních, jako jsou například Capitol Studios v Los Angeles, a také v projektových studiích vlastněných mezinárodně uznávanými producenty.

"Vytvoření nové řady monitorů PMC je výsledkem holistického přístupu ke konstrukci reproduktorů, kdy si společnost uvědomila a řešila vliv každé části monitoru na jeho celkový výkon," vysvětluje PMC. Díky 30 letům zkušeností a inženýrským dovednostem, o které se může opřít, začala společnost PMC od základů. Mezi mnoha čerstvými inovacemi, které společnost PMC začlenila, jsou zcela nové měniče, špičkové DSP a zesilovače třídy D, stejně jako významná vylepšení firemních technologií Advanced Transmission Line (ATL) pro zatížení basů a proudění vzduchu Laminair.

"Společnost PMC vždy rozuměla tomu, co vyžadují profesionální nahrávači světové úrovně, a naše monitory jsou mezinárodně proslulé výjimečnou kvalitou zvuku. Uvedení této nové řady představuje obrovský skok vpřed jak pro společnost, tak pro zákazníky, kterým sloužíme. Víme, že úroveň dokonalosti, kterou nyní můžeme poskytnout, je bezkonkurenční a bude mít obrovský a pozitivní dopad na profesionální zvukový průmysl," říká Jeff Willcocks, generální ředitel společnosti PMC.

Obchodní ředitel společnosti PMC Oliver Thomas, který se na návrhu nové řady podílel klíčovým způsobem, dodává: "Od samého počátku bylo naším cílem zvýšit laťku, pokud jde o to, čeho lze dosáhnout s monitoringem blízkého a středního pole, a dodat systém, který by byl ideální pro každou aplikaci, od tradičního sterea až po nejnovější pohlcující zvukové systémy. Posledních pět let bylo neuvěřitelně intenzivních, protože jsme se zabývali každým prvkem konstrukce monitoru, abychom zjistili, jak můžeme snížit zabarvení a výrazně zlepšit rozlišení. Nyní víme, že to, co jsme vytvořili, bude mít mimořádný význam pro všechna odvětví profesionálního audio trhu, a jsme na tento úspěch nesmírně hrdí. Tím, že nabízíme monitory různých velikostí a s odpovídajícím rozdílným rozšířením basů a maximálním SPL, můžeme vyhovět každému zákazníkovi a každé velikosti místnosti, aniž bychom ohrozili proslulou kvalitu zvuku PMC."

Nízkofrekvenční rozšíření nových designů popírá rozměry skříně díky pokrokům v technologii zatížení basového reproduktoru i ATL. Jedná se o škálovatelné systémy, které se mohou snadno rozrůst přesně podle požadavků koncového uživatele. Aktivní subwoofery lze bez problémů kombinovat s monitory a vytvořit tak jeden z unikátních systémů XBD se dvěma kabinety PMC, které poskytují rozšířené basy a dynamiku. Případně je lze použít jako samostatné LF monitory pro subkanály. Do každého modelu byla také zapracována ochrana před budoucností díky vymoženostem, jako je slot pro rozšiřující kartu pro plánované budoucí možnosti propojení signálu.

Pokud jde o konfiguraci, PMC věnovala velkou pozornost tomu, aby byla co nejjednodušší prostřednictvím jednoduchých ovládacích prvků v menu na zadním panelu nebo prostřednictvím intuitivního síťového rozhraní SOUNDALIGN. Rozhraní SOUNDALIGN, přístupné prostřednictvím kabelového připojení k jakékoli standardní síti přes libovolný webový prohlížeč na PC, Macu nebo tabletu, umožňuje uživatelům ovládat každý monitor zvlášť nebo je nastavit do definovaných skupin - ideální pro rozsáhlé imerzivní systémy.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies