Rotel RC-1590 MKII

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

Mnohokrát oceněné předzesilovače ROTEL ve verzích MKII
Zdokonalené zapojení a součástková základna přináší vyšší stupeň akustického výkonu

Rotel s potěšením představuje předzesilovače RC-1590MKII a RC-1572MKII ve vylepšených verzích MKII. Oba modely prošly řadou změn, jež slibují akustický a výkonový skok na základě přepracování a
následné analýzy signálových cest. Výrazného pokroku bylo dosaženo použitím technologií vyvinutých pro sérii Michi. Na základě 60 leté zkušenosti s vývojem a výrobou velmi výkonných audio zařízení a nahrazením více než 75 rozhodujících komponentů součástkové základny bylo dosaženo výjimečného zvuku obou modelů.

Mezi klíčové změny patří náhrada vazebních kondenzátorů v signálových cestách, které zlepšily kmitočtovou odezvu v obvodech DA převodníku. Celá řada kvalitnějších odporů a kondenzátorů ve filtrech napájení převodníku, obvodech regulace hlasitosti a výstupech symetrického signálu XLR, také snížila celkovou hladinu šumu. Vylepšené předzesilovače podporují celou řadu možností připojení v čele se symetrickými vstupy a výstupy XLR. Nechybí ani předzesilovač pro gramofony s přenoskou Moving Magnet na vstupu Phono, analogové a digitální vstupy a bezdrátový Bluetooth aptXTM a AAC. Vestavěný prémiový DAC Texas Instruments s rozlišením 32 bit/384 kHz podporuje ze vstupu PC-USB kodeky MQA a MQA Studio a zároveň jsou oba modely držitelé certifikace Roon Tested. 32 bitový DA převodník Texas Instruments byl zvolen proto, že vytváří detailnější zvuk s přirozenější tonalitou.

Změna také přinesla širší a hlubší prostorový obraz obklopující posluchače původním a autentickým zvukem. Oba modely je snadné ovládat z dálky díky IR ovladači a displeji na čelním panelu. Automatické vypínání na základě detekce signálu, možnost nastavení pevné výstupní úrovně a tónové korekce usnadňují individuální nastavení. Rozhraní RS232 a IP Control poskytují jednoduché začlenění do systémů řízení a umožňují aktualizaci softwaru.

RC-1590MKII
Rotel RC-1590MKII je referenční předzesilovač, který pracuje s analogovými a digitálními zdroji s přirozeným výrazem a ohromně čistým, zeširoka otevřeným prostorem. Srdcem RC-1590MKII je napájecí zdroj obsahující duální toroidní transformátor vlastní výroby. Transformátory jsou navzájem, ale i od ostatních konstrukčních částí fyzicky i elektricky odděleny. Dva nezávislé výstupy napájejí skrze sestavu svitkových kondenzátorů s nízkým ESR rozhodující analogové a digitální obvody, čímž je dosaženo malého zkreslení a extrémně nízké úrovně šumu. Zdvojené výstupy RCA a XLR nabízejí maximální flexibilitu připojení včetně bi-amp. Nechybí ani výstup pro subwoofer.

RC-1572MKII
Předzesilovač Rotel RC-1572MKII je dostupnou jízdenkou do světa opravdového high-endu. Bezpočet akustických úprav, zdokonalený proces zpracování analogových a digitálních zdrojů, neuvěřitelná čistota a přirozeně obklopující prostor staví zvuk na ještě vyšší úroveň. Pečlivě navržená konstrukce RC-1572MKII je postavena na základě napájecího zdroje s toroidním transformátorem vlastní výroby a mimořádně nízkým šumem. Transformátor eliminuje svým tvarem emisi elektromagnetického pole a společně se skupinou svitkových kondenzátorů s nízkým ESR zásobuje stabilizovaným proudem všechny citlivé obvody. Nové modely MKII jsou dostupné v černém a stříbrném provedení.

CENY A DOSTUPNOST
U autorizovaných prodejců Rotel budou objednávky na RC-1590MKII a RC-1572MKII v červenci 2021.

Doporučené koncové ceny (včetně DPH):
• RC-1572MKII: 35000 Kč
• RC-1590MKII: 51000 Kč

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies