Dynaudio Heritage Special

Přetiskujeme zprávu společnosti AVITSmart:

Tradiční dánský výrobce Dynaudio uvedl na trh limitovanou edici regálových reprosoustav „Heritage Special“, které jsou oslavou legendárních modelů Crafft, Contour, Special Twenty-Five a dalších. Reproduktory, jejichž produkce je omezena na 2.500 párů pro celý svět, využívají kabinet z MDF desek o tloušťce 19 mm, které jsou pokryty dýhou z amerického ořechu. Každý panel dýhy je individuálně vybraný, párovaný a perfektně slícovaný s panely okolními. Skříň pak prochází třemi procesy broušení a lakování. Výroba každé z nich trvá od začátku do konce jen něco málo přes tři dny. Pro mimořádnou tuhost je kabinet reproduktoru uvnitř vyztužen a pro snížení nežádoucích rezonancí je vytlumen vrstvou bitumenu. S péčí, která byla věnována kabinetu těchto výjimečných reprosoustav, perfektně korespondují i použité technologie a jednotlivé součástky. Špičkovému výškovému měniči s hedvábnou kalotou Esotar 3 skvěle sekunduje středobasový měnič s 18cm membránou z hořčíko-silikátového polymeru. Esotar 3 je vybaven větší zadní komorou a vnitřní antirezonanční kopulkou Hexis a je poháněn výkonným neodymovým magnetem, stejně jako vrcholné modely řady Confidence. V kritických signálových cestách jsou použity špičkové kondenzátory Mundorf. Uvnitř najdeme také lokální korekci impedance pro každý z obou použitých měničů, stejně jako technologie časového vyrovnání, aby byl zajištěn hedvábně hladký přechod mezi jednotlivými pásmy. Je asi zbytečné připomínat, že ladění modelu „Heritage Special“ probíhalo ve firemním moderním měřícím zařízení Jupiter. Pokud byste chtěli reproduktor rozebrat, objevili byste interní kabeláž o průřezu 12AWG od věhlasného výrobce Van den Hul a polyesterový tlumicí materiál švédské provenience. Na zadní desce z kartáčovaného hliníku objevíte další prémiový detail, který vás zřejmě nepřekvapí – špičkové NextGen reproduktorové terminály WBT. A je zde také samozřejmě vaše individuální číslo páru těchto reprosoustav.

V České republice budou tyto reproduktory dostupné exkluzivně pouze v avitsmart. Více informací: https://www.avitsmart.cz/produkt/dynaudio-heritage-special/.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies