Philips OLED 935

Přetiskujeme zprávu společnosti Philips:

Společnost Philips TV & Sound uvádí na český trh svou novou vlajkovou loď pro rok 2020 – televizor OLED+935. Tento model navazuje na úspěšné partnerství s legendou v oblasti audia, společností Bowers & Wilkins, a nabízí divákům špičkový zvukový přednes. Jedná se navíc o první OLED televizor Philips, který je možné pořídit i s kompaktnější 48palcovou úhlopříčkou, která se hodí do menší prostor či jako prémiový druhý televizor.

Vynikající výkon modelu OLED+935 byl důvodem pro udělení oficiálního uznání – ceny EISA 2020-2021 za nejlepší domácí kino.

Novým doplňkem všech OLED televizorů Philips modelové řady 2020 jsou interně vyvinuté funkce umělé inteligence (AI). OLED+935 nyní přidává druhý jednoúčelový čip AI ke čtvrté generaci procesoru P5. Nabízí novou vylepšenou verzi systému AI s využitím extra výpočetní kapacity, která podporuje nové funkce.

Funkcionalita AI využívá neuronové sítě a strojové učení k analýze milionů testovacích klipů z jedinečné databáze vytvořené vývojovým týmem Philips TV za posledních 30 let.

Software AI nevylepšuje pět pilířů kvality obrazu (zdroj, barva, kontrast, pohyb a ostrost), ale je navržen tak, aby mezi pilíři vytvořil lepší rovnováhu a mnohem realističtější, přirozenější obraz, který předčí obraz běžné televize.
Vylepšený systém AI přidal novou speciální funkci AI Machine Learn Sharpness, vylepšený systém AI Smart Bit Enhancement a vylepšenou verzi funkce převodu z SDR do HDR Perfect Natural Reality (PNR).

Nová verze čipsetu Inteligent Dual Engine nabízí další jedinečné řešení zabraňující vypalování obrazových bodů. Využívá pokročilé funkce detekce programových log monitorováním mřížky o 32 400 zónách k velmi přesné detekci statického obsahu a postupnému snižování intenzity jeho světelného výkonu. Tím zabraňuje vypalování – aniž by to nějak ovlivnilo zobrazení ostatních částí obrazovky.

Tento nový systém Philips TV odstraňuje problém s vypalováním u 95 % statických částí obrazu včetně log a herního obsahu.

OLED+935 představuje nadále jeden z mála modelů, který nabízí podporu všech hlavních formátů HDR. Nový procesor P5 AI+ ještě zvyšuje celkový výkon HDR, včetně zdrojů HLG, HDR10 a HDR10+, a zároveň vylepšuje dynamický obsah HDR kódování Dolby Vision pomocí speciálního režimu Dolby Bright.

Philips TV je zároveň první prémiovou značkou televizorů, která nabízí funkci DTS Play-Fi (tzv. Hi-Fi přes Wi-Fi) a nabízí další bezdrátové zvukové možnosti pro multi-room systémy.

Zvuk dosahuje zcela nových úrovní

Vylepšený systém AI umožňuje OLED+935 produkovat ta nejpřesnější, nejpřirozenější a nejrealističtější podání obrazu, která televizor může nabídnout. Společnost Bowers & Wilkins zase zajistila, že i zvukový systém posune výkon na novou úroveň.

OLED+935 je první televizor Philips, který obsahuje pár zvukových měničů Dolby Atmos Elevation a centrální měnič Tweeter-on-Top z dílny Bowers & Wilkins, namontovaný v samostatném krytu reproduktoru. Vše je zasazené v minimalistickém kovovém úhlovém rámu, který funguje i jako stolní stojan. Model je ale možné pověsit také na zeď. 

Stejně jako u legendárních špičkových reproduktorů společnosti B&W je i u tohoto televizoru oddělen výškový reproduktor od větších zvukových měničů. Díky tomu je vysokofrekvenční výkon dodáván bez zkreslení spojeného s difrakcí, která se objevuje u výškových reproduktorů zabudovaných do větších skříní.

Pevné pouzdro reproduktoru je vyrobeno z ABS se zesílenými skleněnými vlákny s tlustými stěnami, které je vyztuženo vnitřními žebrovými sekcemi pro kontrolu jakékoli nežádoucí rezonance. Kryt je nyní připevněn k panelu pomocí nové, tužší kovové montážní desky pro další zvýšení jeho výkonu.

OLED+935 obsahuje celkem deset měničů ve specifikaci 3.1.2 včetně tří 19mm titanových kopulí v přední konfiguraci vlevo, pro střed a vpravo (LCR). Všechny tři sestavy výškových reproduktorů jsou odděleny od krytu reproduktoru, aby byl zajištěn vynikající přenos zvuku, s výškovým reproduktorem Tweeter-on-Top namontovaným ve své vlastní pevné, chromované kovové schránce. Tento reproduktor doplňuje partnerskou střední jednotku měniče pro vytvoření vlastního pole středových kanálů.

Tweeterové mříže sledují akusticky otevřený design, který poprvé vyvinula společnost Bowers & Wilkins pro svoji legendární řadu 800 Series Diamond.

Výškové reproduktory jsou tvořeny čtyřmi 50mm středovými jednotkami měničů: dvě centrálně namontované a jedna na každém konci těla reproduktoru. OLED+935 má také dvojici 50mm vzhůru vyzařujících jednotek Dolby Atmos Elevation, které přidávají zvuku další prostorový rozměr a zlepšují ponoření se do zvukové reprodukce filmů, her a sportovních přenosů.

Basy generuje nová subwooferová jednotka o rozměrech 100 × 65 mm, která je vybavena technologií Flowport, stejně jako u samotných reproduktorů Bowers & Wilkins.

K dispozici je také výstup pro subwoofer pro ještě větší podporu basů, pokud to zákazník nebo místnost vyžaduje.

OLED+935 automaticky rozpozná a dekóduje obsah Dolby Atmos, aby zajistil ty nejlepší výsledky. Alternativně může televizor zapojením filmového režimu pomocí „up-mixingu“ spolupracovat s obsahem, který není ve formátu Dolby Atmos a dosáhnout vynikajícího trojrozměrného zvuku u starších typů obsahu ze svých jednotek Elevation.

Navržen, aby byl nejlepší

Nejvyšší řada televizorů Philips se vždy pyšní i prémiovým designem a OLED+935 není výjimkou. Model má velmi tenký stojan, bezrámečkové provedení a vysoce kvalitní kovový povrch.
Akusticky průzvučná látka Kvadrat je umístěna na mřížce přední část krytu reproduktoru, zatímco nová deska s mikrootvory se poprvé používá na horní ploše krytu, aby se dále v televizi optimalizoval výkon Dolby Atmos.
Změn se dočkal také nové prémiový dálkový ovladač s elegantními podsvícenými klávesami v metalizované úpravě, přičemž boky a zadní strana dálkového ovládání jsou zakryté zodpovědně získanou kůží od skotských specialistů Muirhead.

Technologie čtyřstranného Ambilightu v kombinaci s vynikajícím obrazem a ultratenkým rámečkem vytváří zcela jedinečný zážitek ze sledování. Televize Philips také přidala do systému Ambilight novou vlastnost „wellness“ s funkcí Sunrise, která je nyní doplněna novým režimem Ambilight Sleep. Ten umožňuje na určitou dobu zapnout pouze Ambilight a zvuk, např. před usnutím.
OLED+935 je vybavený operačním systémem Android TV verze 9 (Pie) a širokým výběrem aplikací, které běží hladce díky operační paměti 3 GB.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies