Denon AVC-X6700

Přetiskujeme zprávu společnosti Eurostar Ostrava:

Společnost Denon®, světový leader ve výrobě špičkových produktů pro domácí zábavu a osobní audio už od roku 1910, dnes oznámil uvedení prvních AV přijímačů připravených pro 8K na trh. Tyto nové produkty, stavějící na uznávané řadě produktů ze série X, Denon AVC-X6700H, AVC-X4700H, AVC-X3700H a AVR-X2700H (DAB+) nabízí vstup do nové generace domácího kina a výjimečné hudby nebo hraní videoher.

Denon neuvádí pouze první přijímače podporující rozlišení 8K, ale zároveň oslavuje 110 výročí produkce špičkových audio zařízení. Společnost je po celou dobu své existence vždy v čele všech technologických vylepšení, a uvádění podpory pro 8K je další takovou vzrušující kapitolou v její historii. 8K rozlišení je vzrušující aktualizace a nové AV přijímače ze série X nabízejí sadu nových funkcí, které mohou všichni nadšenci pro domácí kina, milovníci hudby a náruživý hráči videoher využívat okamžitě. Příprava domácího kina na budoucí rozšíření rozlišení 8K včetně eARC a HDR10+, a možnost užívání si hraní videoher ve 4k/120kHz s okamžitou podporou technologií VRR, QFT, QMS a ALLM jsou klíčové opěrné pilíře výbavy nového sortimentu AV přijímačů Denon. Samozřejmě všechny tyto nové AV přijímače disponují věhlasným a mnoha cenami oceněným kvalitním zvukem Denon a snadnou obsluhou.

Vlajkonoši
Nové AV zesilovače a přijímače Denon ze série X umí zajistit dokonalé domácí kino k čemu využívají výhody nejnovějších HDMI technologií. Díky neuvěřitelné kvalitě obrazu a schopnosti dekódování podmanivého prostorového zvuku, je možné navodit zážitek co nejbližší tomu z reálného kina přímo u Vás doma. Filmy i seriály si užijete v ohromující kvalitě obrazu díky samostatnému „8K“ HDMI vstupu podporujícímu 8K/60Hz a 4K/120Hz video pass-through, dále podporuje nový formát HDR včetně HDR10+ a Dynamického HDR, a novou HDMI funkci nazývanou Quick Media Switching (QMS), která umožňuje zdroji okamžité přepínání rozlišení nebo obnovovací frekvence čím zamezí výpadkům obrazu. Pro výjimečnou barevnost, čistotu a kontrast obrazu podporují nové modely série X stále také HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) a Dolby Vision, jako i 4:4:4 Pure Color subsampling a BT.2020 pass-through.

Hráči, zvedněte úroveň hry
Několik nových funkcí poskytne hráčům videoher výhodu, včetně pohybové ostrosti obrazu s režimem 4K/120Hz pass through a variabilní obnovovací frekvenci obrazu (Variable Refresh Rate - VRR) pro redukci sekání načítání obrázků a zároveň celkové vylepšení přesnosti. Skočte na konkurenty díky režimu krátké odezvy (Auto Low Latency Mode - ALLM) a okamžitému přenosu obrázků (Quick Frame Transport - QFT), kdy obě tyto funkce mají na starost redukci zpoždění obrazu a pomohou Vám zlepšit si své statistiky. Díky ochromující 8K kvalitě obrazu budete vidět nepřítele dříve než spatří on Vás.

Série X od Denon umí převzorkovat obraz z HD a 4K obsahu do 8K tedy umí nabídnout zážitek z 8K rozlišení více lidem.

Streamujte Filmy a Televizi Se Špičkovou Kvalitou Zvuku
Nová série X AV přijímačů Denon i nadále podporuje eARC (enhanced Audio Return Channel), díky kterému máte k dispozici přenos nekomprimovaného a objektově orientovaného zvuku z televize do AV přijímače jediným HDMI kabelem. Televize přehrávají obraz přímo z televizních aplikací v nejvyšší možné kvalitě obrazu – jak ve 4K, tak v 8K – zatím co AV přijímač si sám identifikuje nejlepší dostupný zvukový formát, který následně dekóduje.

Díky podpoře eARC a nejnovější HDMI konektivity až do 8K Ultra HD, nabízí nová série X AV přijímačů Denon snadné a bezproblémové spojení s nejnovějšími 8K televizemi, streamovacími zařízeními, herními konzolemi a dalšími zdrojovými přehrávači.

DTS:X Pro®
U modelů Denon AVC-X6700H a AVC-X4700H je dostupná podpora prakticky všech 3D zvukových formátů, včetně Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technologie, DTS:X®, DTS Virtual:X™, IMAX® Enhanced a Auro-3D® přímo po vybalení z krabice. AVC-X6700H podporuje navíc ještě formát DTS:X Pro®, který umožňuje uživatelům užívat si až 13kanálové dekódování DTS:X v konfiguraci reproduktorů 7.2.6 nebo 9.2.4. Posluchači si mohou užívat také nejnovější filmy s IMAX Enhanced obsahem v konfiguraci 7.2.6 nebo 9.2.4 reproduktorů díky nově přidané schopnosti zpracování zvuku až pro 13.2 kanálů pomocí externího zesilovače. Podpora DTS:X Pro dekódování bude přidána později tento rok prostřednictvím aktualizace firmware.

AVC-X6700H nabízí 11kanálové zesílení zvuku se schopností zpracovat zvuk až pro 13.2 kanálů, AVC-X4700H a AVC-X3700H nabízejí 9kanálové zesílení zvuku se schopností zpracovat zvuk až pro 11.2 kanálů. AVR-X2700H nabízí 7kanálové zesílení zvuku. Engine Auro-3D® podporují modely AVC-X6700H a AVC-X4700H. Dekódování formátu IMAX Enhanced podporují oba AV přijímače jako i model AVC-X3700H.

U modelů AVC-X3700H, AVC-X4700H a AVC-X6700H podporuje Denon nový režim „Předzesilovače“, který se dříve nacházel pouze ve výbavě vlajkové lodi Denon AVC-X8500H. Režim Předzesilovače nabízí čistou cestu signálu a větší odolnost vůči zkreslení výstupního signálu odpojením vnitřních zesilovačů v době, kdy je přijímač používán jako samostatný AV procesor zatím co všechny reproduktory jsou napájené z externích zesilovačů.

Funkce HEOS® Built-In – Více-zónový Poslech Hudby
Díky funkci HEOS® Built-in jsou schopné AV přijímače série X streamovat hudbu bezdrátově napříč kompatibilními HEOS komponenty z různých, předplatitelných i bezplatných, streamovacích služeb, včetně Spotify, Napster, Amazon Music HD, TuneIn, Deezer, SoundCloud, TIDAL, a dalších. Spotřebitelé si mohou užívat oblíbenou hudbu v kterékoli místnosti také bezdrátově. Mohou si přehrávat tu samou skladbu ve všech připojených zónách najednou, nebo zvolit pro každou připojenou zónu individuální obsah nabízený různými zdroji pro streamování. Stačí si přidat do více místností najednou reproduktory Denon Home a pak už je jen snadno ovládat pomocí aplikace HEOS app. Kromě funkce HEOS je podporované streamování také přes Apple AirPlay 2 a Bluetooth. Streamování ze služby Apple Music je možné přes AirPlay 2.

Certifikát „Roon Tested“ a Přehrávání V Hi-Res
AV přijímače Denon ze série X mají certifikát „Roon Tested“ díky čemu mohou uživatelé získat ze svých hudebních knihoven ještě více pomocí pokročilého hudebního rozhraní Roon na počítačích nebo chytrých zařízeních. AV přijímače Denon označené „Roon Tested“ lze snadno najít a nastavit také přes rozhraní Roon pomocí AirPlay 2 nebo připojením pomocí kabelu do zařízení Roon Core. Kromě schopnosti streamování zvuku ve vysokém rozlišení přes počítačovou síť, disponuje každý AV přijímač také USB portem na čelním panelu, který umožňuje pohodlné přehrávání souborů MP3 nebo také audio formátů ve vysokém rozlišení (soubory WAV, FLAC, ALAC and DSD 2.8/5.6 MHz).

Snadné Ovládání Hlasem
AV přijímače Denon série X spolupracují se službami Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri a umožňují tak jejich ovládání pomocí hlasových povelů. Posluchači používající službu Amazon Alexa jí mohou použít pro různé povely, včetně přepínání vstupů na různé mediální přehrávače, zatím co služby Google Assistant a Siri od Apple lze používat například na regulaci hlasitosti, přeskočení na další skladbu a další .

Všechnu Práci Udělá Průvodce Nastavením od Denon
Vizuálním prováděním uživatelů každým krokem v procesu nastavení usnadňuje mnoha cenami oceněný Průvodce Nastavením od Denonu spuštění AV přijímačů Denon ze série X a podstatně tak zkracuje čas, který potřebujete věnovat nastavení, než si začnete užívat kvalitní zvuk Denonu. Protože je každé domácí kino zcela unikátní, používá Denon špičkovou kalibrační technologii od Audyssey, která automaticky přesně změří a optimalizuje nastavení a výkon AV přijímače tak, aby Vám poskytl ten nejlepší 3D zvukový zážitek odpovídající akustickým vlastnostem poslechové místnosti. AVR-X2700H disponuje kalibrační technologii Audyssey MultEQ XT, zatím co ostatní modely nového sortimentu podporují Audyssey MultEQ XT32, stejně jako i subEQ HT pro nezávislou kalibraci subwooferu umožňující dosáhnout více rovnovážné a řízené reprodukce basů. Pro zákazníky, kteří potřebují ještě detailnější a pečlivější nastavení kalibrace je k dispozici samostatně prodejná aplikace Audyssey MultEQ Editor app.

Pohodlná Kalibrace Dvou Nastavení Reprosoustav – Funkce Audyssey
Modely série X roku 2020 nyní podporují nově vyvinutou funkcí Uložení Dvou Různých Nastavení Reprosoustav, která umožňuje přepínání těchto dvou režimů za chodu dle potřeby. Uživatelé si mohou například uložit obě nastavení – výsledky kalibrace Audyssey přímo z AV přijímače a vlastní upravenou MultEQ křivku nebo frekvenční rozsah upravený přes aplikaci Audyssey MultEQ editor app simultánně, co pak uživateli nabízí možnost snadného porovnání rozdílů mezi těmito režimy a následný výběr toho lepšího. Posluchači si mohou také provést a uložit dvě různá měření Audyssey pro dvě různé konfigurace reprosoustav, včetně 2.0 pro soustředěný poslech hudby a druhé měření pro sledování filmů v 5.1.4 domácím kině.

Klíčové Funkce všech modelů AV přijímačů série X roku 2020

Video a HDMI
• (Novinka) 8K: Uvidíte bezprecedentní detailnost obrazu díky 8K pass-through a převzorkování.
• (Novinka) 4K/120Hz: Poznejte neskutečně vyhlazenou čistotu pohybujících se objektů na obrazovce díky 4K/120 FPS pass-through.
• (Novinka) VRR: Zmenšuje nebo zamezuje vzniku zpoždění, sekání nebo trhání obrázků díky čemu zažijete daleko plynulejší a detailnější zážitek při hraní videoher.
• (Novinka) HDR10+: Získejte co nejvíce z HDR10+ kompatibilní televize a obsahu schopného využívat HDR10+ pass-through.
• (Novinka) Dynamické HDR: Optimalizujte obraz HDR televizí pomocí Dynamického HDR pomocí detailních metadat – scéna za scénou nebo obrázek za obrázkem.
• (Novinka) QMS: Více dívání se než čekání. Díky funkci Quick Media Switching (rychlé přepínání zdrojů) můžete dát prázdným obrazovkám sbohem.
• (Novinka) QFT: Užijte si kratší prodlevu v přenosu obrazu pro plynulejší a nerušivý zážitek z domácí zábavy.
• eARC podpora: Rozšířený zpětný zvukový kanál podporuje nejnovější bezztrátové a 3D zvukové formáty, přenáší je přímo z televize do AV přijímače pomocí jediného propojovacího HDMI kabelu.
• ALLM: Hraní videoher s krátkou dobou zpoždění (Low latency) podporované na Xbox One – vyžaduje televizi, která podporuje tuto funkci také.
• Neskutečná Barva: 4:4:4 Pure Color sub sampling, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamické HDR, 3D a podpora BT.2020 pass-through pro výjimečnou barvu, čistotu a kontrast.
• HDCP 2.3: Podporuje nejnovější standard ochrany proti kopírování na všech HDMI portech.

Zvuk a Prostorový Zvuk
• (Novinka) DTS:X Pro: Dostupné pouze u modelu AVC-X6700H, DTS:X Pro umožňuje uživatelům využívat až 13 kanálové zpracování zvuku.
• Podmanivý 3D Zvuk: Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced a Auro 3D.
• Prémiový D/A převodník: 32bit AKM D/A převodník umožňující dekódování zvuku ve vysokém rozlišení.
• Hi-Res Zvuk: Schopnost dekódovat až 24-bit/192-kHz ALAC, FLAC a WAV bezztrátové soubory, stejně jako i DSD 2.8MHz a 5.6MHz skladby pomocí USB portu na čelním panelu nebo pomocí zařízení připojených pomocí počítačové sítě.

Streamování Hudby a Chytrá Domácnost
• „Roon Tested“: Získejte ještě více z digitálních knihoven hudby pomocí informací o umělcích a skladbách, které lze prohledávat a procházet.
• HEOS® Built-in: Streamování hudby přes Wi-Fi a technologie pro ozvučení více zón pomocí kompatibilních komponentů. HEOS podporuje Spotify (Premium i bezplatnou verzi), Napster, Amazon Music HD, TuneIn, Deezer, SoundCloud, TIDAL a další.
• AirPlay 2 Built-In: Pro bezdrátové streamování Apple music do AV přijímače můžete využít AirPlay 2, nebo můžete vytvořit skupinu s dalšími reproduktory kompatibilními s AirPlay a zaplnit tak celý dům hudbou.
• Snadné Ovládání Hlasem: Funguje se službami Amazon Alexa, Google Assistant nebo Apple Siri a umožňuje ovládání bezdrátové hudby a AVR² bez použití rukou.
• Bluetooth: Streamujte hudbu bezdrátově a distribuujte jí do Zóny 2 nebo reproduktorů podporujících HEOS pomocí bezplatné aplikace HEOS app.
• (Novinka) Bluetooth Vysílač: Poslouchejte zvuk přes Bluetooth sluchátka pozdě v noci, nebo si poslech užívejte s členy rodiny nebo kamarády, kteří trpí problémy se sluchem. Zvuk lze poslouchat přes reproduktory i sluchátka zároveň, případně samostatně přes sluchátka.

Nastavení a Snadné Používání
• Kalibrace Zvuku & Optimalizovaná Akustika Místnosti: Můžeme se pochlubit akustickými nástroji od Audyssey jako například technologií pro kalibraci EQ pro snadné a přesné nastavení a dynamickou regulaci hlasitosti.
• (Novinka) Paměť Dvou Přednastavení Audyssey: Umožňuje uživatelům uložit si dvě konfigurace Audyssey a jejich přepínání za chodu pro ještě detailnější zážitek z poslechu.
• Rychlé Volby: Čelní panel i dálkové ovládání disponují čtyřmi tlačítky Rychlé Volby, pod kterými jsou uloženy oblíbené nastavení zvuku pro každý zdroj.
• Aplikace pro Dálkové ovládání (iOS/Android): Aplikace umožňující základní ovládání a nastavení AV přijímačů Denon. Pro podrobnější a detailnější vlastní nastavení EQ křivky místnosti je k dispozici samostatně prodejná aplikace Audyssey MultEQ editor app.

Nejnovější AV přijímače série X budou dostupné u autorizovaných prodejců dle níže uvedených termínů. Pro více informací o novinkách v AV přijímačích Denon série X navštivte stránky https://www.denon.com/cs-cz.


• AVR-X2700H (18 990 Kč; DAB Verze 19 490 Kč) - září 2020
• AVC-X3700H (31 990 Kč) – srpen 2020
• AVC-X4700H (41 990 Kč) – červenec 2020
• AVC-X6700H (65 990 Kč) – červenec 2020

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies