800 150 voix

2018 05 15 PRF Bassocontinuo 1

Cesta severoitalského výrobce hi-fi stojanů Bassocontinuo z Bergama pod Alpami započala, jak už to tak bývá, roku 2008 nápadem zakladatele Lorenza Belloliho - konkrétně nápadem, že kamarádovi navrhne audio rack, aby dostál jeho vysokým estetickým nárokům. To byla pro Balloliho, který svou kariéru započal v módním businessu (byť se kolem zvuku motá od roku 1980), zajímavá výzva. A že se mu to povedlo, to potvrdilo několik cen z výstav i z módních akcí v následujících letech...

Filozofií firmy je nabídnout nábytek, který nebude jen stroze funkční, ale protože se na něj budete koukat prakticky každý den po mnoho a mnoho let, tak musí být také estetický. No a kdo jiný by měl umět pracovat s estetikou, když ne Ital?

Všechny produkty firmy jsou už od začátků vyráběny ručně a na zakázku, nejen kvůli celkové modularitě, ale právě i kvůli tomu, aby každý stojan zapadl do interiéru a vkusu klienta. Ačkoliv základní oblé tvary jsou přítomné snad u všech firemních modelů a dají se považovat za jakýsi firemní rukopis, možnost zvolit si z obrovské škály povrchů, respektive dokonce kombinací materiálů, činí z Bassocontinuo výrobce s jednou z nejširších nabídek na trhu.

2018 05 15 PRF Bassocontinuo 3

Povrchová provedení zahrnují nejen klasické dýhování, ale také laky, sklo / plexisklo, kameny nebo kovy a samozřejmě velké množství kůže.

Nu a protože firma pochází ze severu Itálie, silného v průmyslové i módní výrobě, není divu, že základem je poctivý, kvalitně zpracovaný kov, kůže, karbonové vlákno a další materiály. Cílem firmy je prostě nabídnout luxusní zboží.

2018 05 15 PRF Bassocontinuo 4

Hodně charakteristickým motivem na vyšších firemních stojanech je trochu okázalé prošívání po obvodu kožených částí. To dělají ručně dvě dámy, které jinak věnují svou kapacitu luxusnímu zboží nedalekých módních legend.

Kupříkladu na High End Mnichov 2018 uvedla firma k 10. výročí svého založení třípatrový stojan v nádherné hnědé kůži s prostředními částmi desek vyrobenými z nýtovaného kovu - a to v limitovaném počtu pouhých 10 kusů, z nichž vyrobit jeden každý trvá plné dva dny - základní tvary samozřejmě vznikají na CNC frézách, ale všechny detaily, všechno leštění, broušení a finalizování se odbývá ručně.

2018 05 15 PRF Bassocontinuo 5

Krom toho všeho jsou racky Bassocontinuo i technicky funkční - pod povrchovou jednoduchostí se skrývají i velmi moderní materiály. Ve vyšších řadách se používají třeba prvky z Technogelu, v Německu vyvinuté hmoty na bázi polyuretanu, které drží svůj tvar, ačkoliv se jinak chová jako kapalina. Ale i v nižších řadách najdete odpružení pomocí elastomerů. Firma říká, že díky nenápadnému, ale důslednému promyšlení konstrukce nabízí jejich racky potlačení vibrací o 10 dB a víc.

2018 05 15 PRF Bassocontinuo 6

Menší část katalogu pak krom designových záležitostí tvoří i řada Zen pro ty, kteří si nevyberou v oblých tvarech, mezi jejich průkopníky Bassocontinuo už dekádu patří; Zen Line je velmi klasicky koncipované řešení v podobě běžněji vypadajícího nábytku - ovšem stále s technologiemi pohlcování vibrací a možností vybrat si (do určité míry) podobu.

PRODÁVÁ: Soundstyle | www.soundstyle.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies