Wadax Studio Player

Ultra špičkové ultra drahé technologie WADAX ze španělského Madridu, jednoho z vrcholů světa  digitálu - dorazily do dostupných cenových hladin. Jeden komponent (prvním je Studio • Player) již jen za za cenu Octavie (nové dobře vybavené, i na Superb  či Kodiaq by to bylo). Volba audiofila je tedy jasná - nové auto počká. 

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Wadax Atlantis

Když před 7 lety madridští digitální ďáblové představili to na obr. 1x výše / 3x níže Atlantis Digital Line svět audiofilů zavibroval nadšením a touhou poznat, jen ty ceny Wadax Atlantis - všechno v jednom - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Wadax Atlantis

Wadax Atlantis

Wadax Atlantis

Po Atlantis (řadě) Digital Line následoval vzhledově trochu "divný", ale zvukem zdrcující (166.000 USD, foto níže) Atlantis Reference DAC možná snad nej- své doby..

Wadax Atlantis Reference DAC

Wadax Atlantis Reference DAC

Wadax Atlantis Reference DAC

Wadax Atlantis Reference DAC

..a jak to bývá po čase dostal (designového) sourozence WAR (Wadax Atlantis Reference) Server ($67.500; dle všech zdrojů spolu spolu s WAR DAC vynikající duo - jen těch 234 tisíc USD; vlastně ne tak úplně - ještě kabeláž Wadax Akasa DC Reference +$19.000), s dodatkem že mít bráchu co je nejlepší na světě je fajn, ALE:  "Atlantis Reference Server zavádí nové technologie ukládání a přenosu, které zcela nově definují kvalitu přehrávání souborů - a vůbec poprvé nabízí streamování hudby - trvale lepší výsledky než přehrávání disku." Důležité je samozřejmě napájení takže je tu ještě Atlantis Reference PSU ($53.000). To je rodina co? Tak do té patří ona nejnovější novinka Wadax Studio • Player. Nejprve ale ještě foto:  2x Akasa;  4x Atlantis Reference Server;  3x PSU

Wadax Akasa

Wadax Akasa

Výše Wadax Akasa / níže WAR Server

Wadax Atlantis Reference Server

Wadax Atlantis Reference Server

Wadax Atlantis Reference Server

Wadax Atlantis Reference Server

Výše WAR Server / níže PSU

Wadax Atlantis Reference PSU

Wadax Atlantis Reference PSU

Wadax Atlantis Reference PSU

Po krátkém "Úvod do děje" (aby jste nepřišli uprostřed představení), dnes tedy představujeme (Wadax ukázal na letošním HIGH END München) Wadax novou řadu Studio (avizováno je více komponentů, viz závěrečné foto) a její 1. člen je Studio • Player - model jenž "umí" to co výše zmíňovaní, jen je cenově "málem výprodej" 

Wadax Studio Player

Studio • Player integruje technologii WADAX do 1 šasi a kombinuje funkce přehrávače (SA)CD, streameru a DAC pro funkční uživatelské i cenové pohodlí. Je postaven na stejných digitálně-analogových obvodech jako Atlantis Reference DAC a poskytuje nekompromisně efektivní výkon. Uživatelsky příjemné rozhraní zajišťuje snadné ovládání a umožňuje plně se ponořit do toho proč Hi-Fi (rádi) máme - do zážitku z poslechu. Budoucí komponenty, navržené pro rozšíření, dále zvýší výkon a zajistí Studio • Player kontinuální vývoj společně s vaším systémem. Cenově (možná bez ironie) atraktivní novinka nabídne prožitek z poslechu, kterému se žádná jiná multifunkční digitální komponenta nevyrovná, odemkne plný potenciál vašeho systému ať je jakýkoli. Umožní  zažít (za tuto cenu) hudbu jako nikdy předtím (to citujeme výrobce, takže s rezervou, ale viz dřívější práce Wadax...)

Wadax Studio Player

Namísto spoléhání se na další software pro správu streamování byl Studio • Player certifikován Spotify a Tidal pro přehrávání s přímým připojením. Další streamovací služby budou průběžně přidávány. To znamený, že uživatelé se mohou bez námahy připojit pomocí původní aplikace z preferované streamovací služby; přepínání mezi streamovacími službami je stejně jednoduché jako ovládání aplikací.

Kompaktní disk byl představen před více než 40ti lety a od té doby bylo do tohoto formátu zakódováno mnoho hudby, která jinde není dostupná. Studio • Player čte disky Red Book (CD) i Scarlett Book (SACD), takže můžete přehrávat hudbu bez ohledu na formát. Kombinace přenosu optických disků s pokročilými technologiemi od WADAX přináší z (nej)vyšších cenových sfér přirozenost a organickou kvalitu nedostupnou v jiných systémech pro přehrávání digitální hudby.

Wadax Studio Player

Konvenční digitální dekódování se snaží dosáhnout svého teoretického výkonu: komponenty a obvody se ale nikdy nechovají ideálně a generují složitou, znečišťující směs nelinearit kontaminující jemné zvukové signály. Jemné mikroinformace a expresivní nuance v hudebním signálu jsou "zakryty" vzájemnými reakcemi mezi napájecími zdroji, taktováním, uzemněním, analogovými obvody a digitálně-analogovým převodníkem. Aby se věci dále zkomplikovaly, tyto nelinearity a chybové mechanismy jsou závislé na zatížení a mění se s amplitudou signálu. Společně tvoří jádro toho, čemu pejorativně říkáme „digitální zvuk“.

Technologie WADAX je založena na originálním sofistikovaném procesu dopředné opravy chyb. Mapováním chybových mechanismů vybraného DAC čipu při zatížení pomocí Adaptive Delta Hilbert Mapping můžeme vyvinout algoritmus, který zkoumá příchozí signál a vypočítává indukovanou chybu (lineární i nelineární), která bude výsledkem. Použitím inverzního signálu na vstupu pak v reálném čase koriguje časovou a fázovou chybu, která je jinak hudebně destruktivní (v běžných dekódovacích systémech).

Wadax Studio Player

Tento proces vyžaduje obrovské množství matematických operací a značný přenos dat: 12,8 GByte/s. Zpracování se provádí při 128bitovém vnitřním rozlišení, aby byl výstup přesně vykreslen a generovány nejmenší korekce dopředného přenosu. Výsledkem je měřitelně a slyšitelně nejpřirozenější a hudebně komunikativní digitální dekódování, jaké je v současnosti možné - výrobce doporučuje to co Hi-Fi Voice, technická úroveň je už tak daleko, že absolutní část i v oboru vzdělaných "nestíhá"; proto doporučuje poslouchat porovnat znovu poslouchat, říká že rozdíl je tak dramatický, že ho snadno uslyšíte (docela věříme, rádi ověříme - vzhledem k nezastoupení v této části planety - spíš bychom byli moc rádi ověřovali - a dlouho a pečlivě a dlouho...

Wadax Studio Player

SPECIFIKACE (Studio • Player)
Vzdálená podpora a upgrade OTA: software lze upgradovat přes internet (připojení s min. šířkou pásma 20 Mbps)
Provozní teplota: 5ºC – 35ºC
Provozní vlhkost: 15 % – 75 %, žádná kondenzace
​Výstupní úroveň: 1V / 2V / 4V
​Digitální výstupy:
​1x SPDIF RCA (32KHz-192KHz, 16-24 bitů)
​1x SPDIF BNC (32KHz-192KHz, 16-24 bitů)
​1x AES-EBU (32KHz, 2KHz-162bit)
​Podporované standardy disků: Red Book (CD) a Scarlett Book (SACD)
​Podpora streamovacích služeb: Spotify, Tidal HiFi (až 192 kHz 24bit)
Certifikováno MQA
Uživatelské rozhraní: 5" kapacitní dotykový plnobarevný displej (800×480)
Připojení:
1x  Wadax Akasa DC (pro volitelný externí napájecí zdroj – Studio PSU)
2x vstupní zdířky BNC (pro volitelné externí hodiny – STUDIO CLOCK)
1x ethernetová zdířka
1x servisní USB port
​Audio výstup: 1 pár XLR
Rozměry: 48  x 43,5  x 11,5 cm
Hmotnost: 32 kg

Wadax Studio Player

Doporučená cena: 35.000/39.800 EUR/USD (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Wadax Studio Player

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies