rok 1929

Léta Páně 1929 se přikládalo ucho k reproduktoru, dnes se vkládá reproduktor do ucha. Malá přehlídka nejnovějších "modelů k vkládání " do (i překrývání) uší. Plus před závěrem analýza "oboru" - v brzké době projdou sluchátka proměnou, tak trochu jako mezi úvodními dvěma obrázky tohoto materiálu.

JBuds Lux ANC

JBuds Lux ANC

JLab představují svá první bezdrátová sluchátka Bluetooth LE Audio s ANC za bezkonkurenční cenu (2 obr. výše, 1x níže). Novinka JBuds Lux ANC za $79,99 kombinuje kvalitní reprodukci zvuku, +70 hodin přehrávání a pokročilé funkce, jako je inteligentní aktivní potlačení hluku v produktu s podporou Bluetooth LE Audio. 

JBuds Lux ANC

JBuds ANC3

Společnost JLab také oznámila JBuds ANC 3 (1x výše, 3x níže), svůj nejnovější design True Wireless Earbuds s aktualizovanou platformou Bluetooth 5.3, přizpůsobitelným vylepšeným ANC, 42 hodin přehrávání, ve velmi kompaktním provedení, k dispozici za pouhých 59,99 USD. Barvy: oblačně bílá, grafitová, šalvějová) a s březnem dorazí fialová.

JBuds ANC3

JBuds Lux ANC

JBuds ANC3

JBL Liwe TWS 3

Nabíjecí box s dotykovým displejem není nová věc, tady jde o úplně novou technologii (lišící se od staršího podobného řešení) s úhlopříčkou 1,45 palce. 3. generce bezdrátovýc sluchátek do uší JBL LIVE TWS 3 (1x výše, 2x níže) dorazí na letní sezÓnu za  200€ v barvách fialová, modrá, stříbrná a černá.

JBL Liwe TWS 3

JBL Liwe TWS 3

A ještě 3 novinky značky:

Sennheiser True Wireless 4

Sluchátka Sennheiser Accentum Plus Wireless - Bluetooth 5.2 (1x výše, 3x níže + 1x video)
Slovy výrobce se nový model vyznačuje kvalitou zvuku, dlouhou výdrží baterie a konektivitou. Podpora všech hlavních kodeků, včetně aptX Adaptive, je kombinována s vynikající výdrží baterie až 50 hodin poslechu na jedno nabití. Integrovaný touchpad na náušníku používaný i ve vlajkové lodi řady Momentum, umožňuje intuitivní ovládání všech funkcí. Accentum Plus lze optimálně přizpůsobit prostředí prostřednictvím vícebodového připojení, redukce větru a flexibilního nastavení postranních tónů. Adaptivní ANC se automaticky přizpůsobuje změnám okolního hluku, čímž snižuje vnější rušivé vlivy. A pokud bezdrátový poslech není možný, Accentum Plus se dodává s audio kabelem, například pro použití zábavních systémů v letadlech nebo pro připojení k jiným sluchátkovým výstupům. Součástí je cestovní taška na sluchátka a kabely. Accentum Plus je nabízen v černé a bílé barvě za 230€

Sennheiser Accentum plus

Sennheiser True Wireless 4

Sennheiser True Wireless 4

Sennheiser Momentum Sport

Sennheiser Momentum True Wireless 4 
Přes tucet vylepšení ve srovnání s předchůdcem a ještě ostřejší zvukový profil - to jsou Momentum True Wireless 4, dosud nejvýkonnější model Sennheiser. Poskytuje zvuk pro milovníky bezdrátového zvuku s řadou funkcí: Sluchátka založená na platformě Qualcomm S5 Sound Gen 2 a technologii Snapdragon Sound nabízejí kvalitu zvuku aptX a ultra nízkou latenci. Sluchátka Bluetooth 5.4 mají také podporu Auracast a přepracovaný design antény pro kontinuitu signálu na cestách. Vylepšené adaptivní potlačení hluku, dále vylepšené ladění a přepracovaný systém baterie z něj dělají ideálního každodenního společníka. Čtvrtá generace sluchátek Momentum nabízí 7,5 hodiny hudebního požitku, nabíjecí pouzdro Qi a rychlé nabíjení přes USB-C. Momentum True Wireless 4 budou k dispozici ve třech barevných variantách: Black Copper, Metallic Silver a Graphite - za 299€

Sennheiser True Wireless 4

Sennheiser Momentum Sport

Sennheiser Momentum Sport (1x výš, 2x níže)
Nová vlajková loď fitness sluchátek Sennheiser kombinuje zvuk Sennheiser s všestrannými funkcemi pro sportovce, jako je biometrická zpětná vazba v reálném čase. Sluchátka integrují jak fotopletysmografický (PPG) snímač srdečního tepu, tak snímač tělesné teploty, který může sdílet důležitá data s fitness aplikacemi a zařízeními. Údaje o srdečním tepu Momentum Sport se bezproblémově propojují a integrují s mnoha oblíbenými sportovními zařízeními a aplikacemi, jako jsou Apple Watch/Health, Garmin Watch/Connect, Strava, Peloton a další. S Polarem je dokonce bezproblémová integrace: poprvé v nepolárním produktu mají uživatelé plný přístup k elitním funkcím biosenzorů a analýze dat prostřednictvím ekosystému aplikace Polar Flow. Aby se minimalizovaly kroky, zvuky dýchání a další rušivé vlivy související s tělem, mají sluchátka akustický reliéfní kanál a polootevřený design pro přirozené vnímání prostředí. Nastavitelný režim průhlednosti, režim proti větru a adaptivní režim potlačení hluku umožňují uživateli snadno se přizpůsobit měnícímu se prostředí. Akustický systém obsahuje nově navržené zvukové měniče, které mají poskytovat dosud nejlepší kvalitu zvuku ve sportovních sluchátkách Sennheiser. Díky odolnosti proti potu a vodě IP55, robustnímu pouzdru a odolným špuntům do uší jsou Momentum Sport ideální pro jakýkoli trénink. V robustním transportním pouzdře s certifikací IP54 a podporou Qi lze sluchátka nabít až třikrát, čímž se prodlouží doba přehrávání z až šesti hodin na celkových 24 hodin. Funkce rychlého nabíjení poskytuje 45 minut přehrávání po pouhých 10 minutách nabíjení přes USB-C. Momentum Sport bude na letní sezónu k dispozici ve třech barevných variantách (Polar Black, Burned Olive a Metallic Graphite) za doporučenou cenu 333€

Sennheiser Momentum Sport 

Sennheiser Momentum Sport

Sluchátka to znamená i sluchátkové zesilovače. 2 najednou představil čínský Hifiman, modely EF500 ($459) a EF499 ($299)

Hifiman EF500

Výše Hifiman EF500 / níže dvakrát  EF400 

hifiman EF400

hifiman EF400

Od roku 2020, kdy značka získala patent (nejspíš na 2 různé / podobné modely) svět čeká. Nově vypustila značka "obrázek" (níže) a Bloomberg zkusil tipnout cenu (400-500 USD), což znamená snahu konkurovat zavedeným povedeným modelům Sony WH-1000XM5, Apple AirPods MAX nebo Individuální reprodukce podle anatomie uší | BOSE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení Že na tom všem něco bude potvrzuje i akvizice skotských RHA Audio (dnes Origin North (což je ale specialista na sluchátka do uší) - nuže níže SONOS SLUCHÁTKA (obrázek vypustila sama firma) a možná budou i nějaká ta "in-ear", pod značko SONOS 

sonos

Bose Kith

Bose Kith

Kith for Bose Ultra Open Earbuds (2x výše / níže)  je název kooperace americké společnosti BOSE a "módní" značky KITH - limitovaná edice bezdrátových sluchátek (za 350€), které se připevňují - viz 2. obrázek níže

Bose Kith

Bose Kith

Trochu jiná je značka Marshall a její osobitost se promítla i do sluchátek Motif II A.N.C. ($249,99/199€) s Bluetooth 5.3 a dosahem 10 m (včetně 47g pozdra 56g) a možnostmi ekvalizace zvuku včetně nastavení „The original Marshall sound“.

Marshall Motif II ANC

Marshall Motif II ANC

Marshall Motif II ANC

Nad Hamburkem se nachází Jutský poloostrov a na něm země HiFi zaslíbená, kde je od roku 1983 doma i známá oblíbená Jabra - ta nyní přichází s 2fázovou aktualizací (v lednu a březnu - pomocí aplikace Sound+) svých oblíbených modelů Elite 8 Active a vrcholného Elite 10. Aktualizace proběhne zdarma, takže pokud jste majitvelé..

Jabra Elite 10

Jabra Elite 10

Největší výzkum v oblasti profesionálních sluchátek investoval v nedávné době německý Sennheiser a výsledkem jsou dva modely HD490 Pro a HD490 Pro Plus (včetně dalšího příslušenství) za 399 rsp. 479 USD/EUR (to s místními cenami a DPH znáte) + $39€ za sluchátkový kabel. 

sennheiser HD490 Pro

Produktový manažer Sennheiser: "Zjistili jsme, že byl preferován mírně teplejší zvuk před 100% neutrální odezvou. Proto jsme se rozhodli dát našim zákazníkům dvě sluchátka v jednom – poskytnutím dvou různých sad náušníků, které byly pečlivě navrženy tak, aby tvarovaly zvuk jinak."

Produkující náušníky (velur) HD 490 PRO mají mírně teplejší odezvu, aby vytvořily perspektivu a pomohly uživatelům vytvořit holistický úsudek o zvuku. Mixovací náušníky (tkanina) na druhé straně umožňují velmi plochý, neutrální zvuk, který pomáhá ponořit se do detailů, když je potřeba zvuková reference při dokončení mixu. Obě náušníky jsou omyvatelné.

Bayerdynamic DT 770 Pro X limited edition

Bayerdynamic DT 770 Pro X limited edition

Bayerdynamic DT 770 Pro X limited edition

Stellar 45

Na obr. 4x (výše i níže - video je v angličtině) časově omezená nabídka Beyerdynamic DT 770 PRO X Limited Edition - studiová sluchátka pro nahrávání a monitorování (uzavřená). Circumaurální studiová sluchátka v limitované speciální edici. Pro různá koncová zařízení díky flexibilnímu dynamickému měniči STELLAR.45 (viz 2x obr. výše). Včetně zásuvného kabelu s mini-XLR připojením. Vysoký komfort nošení i při několikahodinovém používání. Vyrobeno v Německu. Cena: 199,00 € (včetně německého DPH)

Bayerdynamic DT 770 Pro X limited edition

Bayerdynamic DT 770 Pro X limited edition

Bayerdynamic DT 770 Pro X limited edition

A teď hurá do Ameriky:

Mastere & Dynamics MW09

1x výše a vše níže Master & Dynamics MW09 ve verzích s hlinkovým (399€) nebo kevlarovým (449€) pozdrem. 16 hodin (48 celkem) provozu. Slušná odolnost IP54, pouzdro certifikace IPX4 (slušně chrání před vodou). 

Mastere & Dynamics MW09

Mastere & Dynamics MW09

Mastere & Dynamics MW09

 Mastere & Dynamics MW09

Mastere & Dynamics MW09

Přehled sluchátkových novinek podzimu ´23
https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4755-co-na-sebe-v-zime-2023-23 

PROGNÓZA VÝVOJE pro příští "pětiletku" v oboru sluchátka: Výrobci vás průběžně přesvědčují o neustálém revolučním vývoji. Ne že by vývoj neexistoval, ale změny jsou většinově spíš evoluční, než revoluční. Revoluce přichází jen čas od času - a ta sluchátková se (dle všeho) právě blíží (popravdě posun u hlavně in-ear sluchátek je v poslední krátké době neskutečný - jsou už "zajímavější" než nedávné "profi-hifi" modely). Nebude to "do roka a do dne", ale "do 2 dní a 2 let" už asi ano (přesný čas nejde řici) tak či onak - už je to blízko. O MEMS – Wikipedie jsme se na stránkách Hi-Fi Voice již párkrát zmínili, nyní přinesou revoluci do oboru sluchátek. Současně přichází zcela nové čipové sady, zhruba ve stejném (podobném) čase jako MEMS repro přinesou (tedy společně, ruku v ruce - velmi pravděpodobně) "doublezlešení" bezdrátového připojení a celkového "snazšího" fungování, ale i čistě zvukového zlepšení ( to vše s bonusem, že sluchátka budou lehčí - samé plusy). Tak jako se kdysi do mobilních telefonů dostalo spoustu dalšího - trochu podobný vývoj lze čekat u sluchátek (dobrým příkladem je aktuálně se rozbíhající "live" překlad do / z cizích jazyků - v příští generaci bude integrován do /dražších/ modelů sluchátek - Parlez-vous français? No tak teď už ano. Autiomatické přizbůsobení sluchátek vašemu uchu (a brzy dle více parametrů - včetně věku) vlastně již začalo Denon PerL & PerL Pro - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení Sluchátka fungující už výhradně na sluneční energii (včetně obecně nižší spotřeby energií) také už začalo ( Posviťme si na ni | URBANISTA - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). Co bude dál a až to volně načtrtnuté výše nastane - čtěte, BUDEME INFORMOVAT a pro ceny platí:  jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo.. u nás může v příštích /snad jen/  měsících dovozce potrápit kurz koruny)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies