DFB

Tenhle kanaďan je na baterky a jmenuje se "Death From Below" (dále DFB). (Pů)jde (prodeje začínají v březnu) o první "bateriový" subwoofer s (bezdrátovou) technologií SKAA (to je ona - níže). SKAA přenáší nekomprimovaný zvuk (důležtité rozlišení - ne bezeztrátový, ale nekomprimovaný) i na větší vzdálenosti (počítejte tak 50 metrů - pozn. redakce), ne do jednoho přijímače, ale do "neomezené" hromady přijímačů, do všech najednou.

SKAA

Takhle SKAA funguje (výše), takhle jí ovládáte (níže)

SKAA

Vhodná výbava USB-A ($49,99) či USB-C ($79.99) obrázky níže (a vlastně i ten výše)

SKAA USB-A

SKAA USB-C

SKAA USB-C

"Profesionální bezdrátový zvuk SKAA, 100% bez Bluetooth a 100% bez WiFi, nevzali jsme pouze subwoofer napájený střídavým proudem a připevnili na něj baterii. DFB je od základu postaveno a optimalizováno tak, aby bylo reproduktor na baterie. Žádné zkratky. Žádný nedostatek výkonu ve srovnání s tradičními reproduktory. Žádný BS.", říká Rex Whitehead, prezident firmy Dillinger Labs

DFB

SKAA má pod palcem repro (s novými Death From Below subwoofery) výše, i sluchátka (model Helix za $149) níže

Helix SKAA

Nebo firemní monitory (s příhodným názvem) Aquarius (foto níže - $999,99)

SKAA Aquarius

Dilinger SKAA Aquarius

Ještě jednou Rex Whitehead: "DFB není jen pro Soundboks můžete ho/je použít jako doplněk prakticky k jakémukoli plnorozsahovému PA reproduktoru připojenému k profesionálnímu přijímači SKAA, jako je například Streetheart od Dillinger Labs." Vysílače SKAA fungují s mobilními zařízeními se systémy iOS a Android, počítači Mac a Windows a prakticky s jakýmkoli výrobkem s linkovým výstupem nebo konektorem pro sluchátka.

Dilinger Death From Below

Shrnuto o Dilinger Labs SKAA Death From Below:
První bateriový subwoofer SKAA Pro pro mobilní PA na světě
Navrženo společností Dillinger Labs v Kanadě
Funguje se všemi vysílači SKAA, všemi vysílači SKAA Pro a všemi rozbočovači SKAA Nadja včetně Soundboks 3, 4 a Go
Bezdrátový zvuk SKAA profesionální úrovně, 100% bez Bluetooth. 100% bez WiFi
Používejte až 4 přijímače SKAA (libovolnou kombinaci přijímačů Death from Below a libovolných dalších přijímačů SKAA) současně s libovolným jedním vysílačem SKAA
Pamatuje si až 10 vašich oblíbených vysílačů
Nízká latence - skvělé pro živá vystoupení
5 přednastavených ekvalizérů, které si uživatel může kdykoli snadno zvolit na předním panelu
2 x 8" woofery optimalizované pro basové frekvence subwooferu a provoz na baterie
Součástí je 1 3/8" pouzdro na tyč pro vyzdvižení zařízení ze země

Dilinger Death From Below

HODNĚ slovy sám výrobce (ve zkratce je vše pak níže ve specifikacích): Nevzali jsme jen subwoofer napájený střídavým proudem a nepřipojili k němu baterii - DFB je od základu konstruován a optimalizován jako bateriový reproduktor. Ve světě bateriových reproduktorů jsou pytle wattů vlastně špatná věc. Představte si, jak dlouho by baterie o kapacitě 115 Wh napájela reproduktor o výkonu 3600 W... 115/3600 = 0,03 hodiny. I když vezmete v úvahu hřebenový faktor, stále se dostanete na 0,38 hodiny (23 minut). Koupili byste si takový reproduktor? Ano, ne - stejná pravidla neplatí. Problém je, jak vzít jmenovitý výkon zesilovače, jako je 144 W, a převést ho na výkon SPL, který loupe barvu - vražednou hlasitost v reálném světě, která konkuruje monstru 3600 W. Zní to jako kouzlo, ale je to pečlivě nacvičený tanec špičkového elektrického, akustického a bateriového inženýrství, díky kterému je DFB úžasný. Nenechte se mýlit, první dojem z DFB na lidi je téměř vždy: "Ta věc je sakra hlasitá!".
Vestavěná banka 8 ultra rychlých filmových kondenzátorů zvyšuje výkon DFB tím, že zesilovači poskytuje okamžitý přístup k energii, když je potřeba; to znamená, že zesilovačům nikdy nechybí energie - výsledná vylepšená impulsní odezva je to, co stojí za mimořádně kulervoucím basovým úderem DFB. Dvojnásobný úder bez zásahu do výdrže baterie - pěkné. Vyberte si z 5 epických předvoleb ekvalizéru včetně těch, které jsou speciálně vyladěné pro použití s populárními reproduktory Soundboks. Nastavte směrování zvuku DFB na LEFT, RIGHT nebo MONO MIX - ano, to znamená, že můžete nastavit 2 DFB jako stereofonní subwoofery, pokud to chcete. Duální laděné porty rozšiřují basy DFB až na 35 Hz a maximalizují výstupní SPL
Ocelové mřížky jsou na nic. Jsou opravdu těžké a BLOKUJÍ 30-40 % své plochy kovovým materiálem. Jsou koulí na noze pro dynamiku kuželů reproduktorů, a co je horší, plýtvají energií baterie. Místo toho, abyste se podřídili tomuto průmyslově uznávanému šílenství, umožňují lehké hliníkové mřížky DFB z 99 % nezatížené proudění vzduchu do a z reproduktorů a portů. DFB se ve skutečnosti dodává se 4 lopatkami pro větší ochranu. Nabíjejte interní baterii a zároveň přehrávejte DFB na plnou hlasitost.
Interní baterie se nabije z prázdné na plnou za 2 hodiny pomocí přiloženého 125W napájecího zdroje typu brick Zásobník LED ukazatelů paliva baterie DFB zobrazuje zbývající životnost baterie - spodní LED začne pomalu blikat, když vám zbývá 45 minut. Systém se dvěma DFB a dvěma tyčovými Soundboks 4s namontovanými na DFB je ideální sestavou pro mobilní DJ na koncertech. Výše uvedenou sestavu lze napájet přímo z DJ Decku pomocí vysílače Dani SKAA, nebo lze DJ Deck připojit kabelem XLR k jednomu z reproduktorů Soundboks 4s, který zase může napájet zbývající 3 reproduktory bezdrátově prostřednictvím SKAA.
Velmi jednoduché ovládání pomocí 1 knoflíku; ano, je tu návod k obsluze, ale nebudete ho muset číst. Stačí nastavit Soundboxy do režimu Host a začít loupat barvu.
Mega flexibilní - když konečně otevřete návod k obsluze, najdete v něm více než 60 "sladkých přípojek"; více než 60 skvělých způsobů, jak používat váš DFB, uvedených ve snadno pochopitelných schématech přípojek. DFB je vyroben z vysoce kvalitní březové překližky jako mnoho jiných kvalitních PA reproduktorů, avšak jen málo z těchto jiných reproduktorů má prokládané rohové spoje beden jako DFB. Ano - je jich 8. Těžké? Je to zvíře. Podívejte se na skříně konkurence - většina se s něčím tak extrémním neobtěžuje, zejména proto, že to není vidět. Pět ze šesti stěn z březové překližky DFB je bez prvků - takže 5/6 stěn je v podstatě odolných proti poškození nárazem. Nádherná a robustní povrchová úprava matnou černou barvou se skvrnami - ano, ta elegantní - je krásná, odolná a lehká. Masivní, silné neoprenové gumové nožky z houbového materiálu DFB se stlačují, aby se DFB nekýval bez ohledu na to, na jak nerovném povrchu je DFB umístěn Velké gumové nožičky na zadní stěně chrání skříňku při přepravě a skladování Do pouzdra DFB zasuňte standardní 1 3/8" (35mm) tyč (není součástí dodávky) a nahoru umístěte reproduktory Soundboks 3, 4, Go nebo prakticky jakýkoli jiný reproduktor s napájením - není třeba žádný stativový stojan. Díky masivnímu ocelovému svařovanému pouzdru s hloubkou 4", ultra širokému postoji a neoprenovým nožkám proti viklání je DFB mega stabilní základnou pro váš Soundboks nebo jiný profesionální horní reproduktor s plným rozsahem. Dvě opičí rukojeti umožňují pořádnou manipulaci a zároveň doslova snižují hmotnost DFB. Odolnost vůči povětrnostním vlivům - DFB je vhodný k použití bez ohledu na to, kde a kdy se koná vaše vystoupení Nádherný 3mm práškově lakovaný hliníkový panel uživatelského rozhraní - je mohutný, aby byl DFB odolný, a slouží jako masivní chladič pro zvukové zesilovače DFB. Díky takto velkému chladiči může DFB skutečně dodat do vašeho domku plný jmenovitý výkon zesilovače.
Napájejte DFB z vysílačů Dani, reproduktorů Soundboks 3, 4 & Go, dalších reproduktorů SKAA Nadja Hub a také z některého z mnoha typů vysílačů SKAA /SKAA Pro, které najdete na SKAAstore.com. DFB není určen pouze pro Soundboks. DFB můžete použít jako doplněk prakticky k jakémukoli reproduktoru s plným rozsahem. Také jakýkoli reproduktor s napájením (QSC, JBL, EV, Mackie atd.) lze převést na bezdrátový systém SKAA pouhým přidáním profesionálního přijímače, jako je Streetheart od společnosti Dillinger Labs.

Dilinger Death From Below

SPECIFIKACE
Bezdrátový dosah: spolehlivý dosah až 50 metrů 
Nízkofrekvenční měniče: 2 x 8" nízkofrekvenční měniče, každý s vyhrazeným zesilovačem
Typ zesilovače: víceúrovňová třída D x 2
Výkon zesilovače: 144 WRMS (2 x 72W Infineon Merus Ultra-Efficient Multi-Level D-amp)
Chladič zesilovače: přímé připojení 215 x 130 x 3 externí hliníková deska
Maximální akustická úroveň: 122 dB
Dva basreflexové porty
DSP: Analog Devices DSP zajišťuje filtrování, EQ a živé přepínání uživatelských předvoleb EQ bez popu.
SNR: 91 dB vážený A
Frekvenční odezva při 3 dB: 35 Hz - 180 Hz
Ovladač hlasitosti: otočné 30stupňové
Ukazatel stavu baterie: 5 LED
Ekvalizér: 5 předvoleb
Volba směrování zvuku: uživatel může zvolit L, R nebo Mono Mix
Spolupracuje s (volitelnou) aplikací SKAA cmd (bezplatná aplikace) při použití s vysílači Diz, Ursula a Cassandra
Interní baterie: 115 Wh, 12 článků 18650 Li-ION
Doba hraní: až 40 hodin při běžné hlasitosti
Doba nabíjení: Nabití z prázdného stavu do plného stavu za 2 hodiny
Napájení z cihly: 26V 125W (součástí dodávky)
Konstrukce: DFB je vyroben z vysoce kvalitního materiálu, který je součástí balení; řízová překližka 12 mm (1/2") s prokládanými rohy Box Joint x 8
Hmotnost: 15,5 kg 
Dvojité rukojeti s opičím úchopem
Samonivelační neoprenové nožičky: x4
Gumové nožičky na zadní stěně: x4
Rozměry (bez nožiček): 25 × 61,7 × 47,5 cm
Rozměry (s nožičkami): 27,4 × 61,7 × 49,5 cm

DFB

Doporučená cena: 799 USD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies