Harbeth Nelson

"Hladkost reproduktorů Harbeth, která umožňuje neustálý poslech bez únavy, je ještě umocněna extra bohatostí, kterou do mixu vnáší stojan/subwoofer Nelson. Pokud vlastníte pár Harbeth P3ESR nebo ekvivalentů BBC LS3/5A, dlužíte svým uším, abyste je doplnili tímto dokonalým příslušenstvím.", říká "Bafta-Award Winning Sound Engineer" Robert Edwards - o novince na obrázcích "všude tady kolem", subwooferu Harbeth Nelson® a pokračuje:

Harbeth Nelson

Subwoofer Nelson zajišťuje trvalou basovou odezvu pro mini monitory, včetně všech modelů Harbeth P3ESR a BBC LS3/5A. Díky aktivní technologii DSP je subwoofer Nelson technicky inovativní a univerzálně přizpůsobitelný. Jelikož je navržen jako stojan pro reproduktory, představuje optimální řešení pro úsporu místa. Technické provedení zahrnuje 13cm woofer Harbeth, digitální zpracování signálu a výkon zesilovače 50 W, což má za následek výjimečnou kontrolu basů, dokonalou integraci a efektivní výkon.

Když BBC na počátku 70. let potřebovala malý regálový reproduktor pro venkovní vysílání, obrátila se na Dudleyho Harwooda a jeho interní výzkumný a vývojový tým, aby navrhli a vyrobili malý, lehký reproduktor s definovaným frekvenčním rozsahem. Výsledkem byl monitor LS3/5, který se díky své zvukové kvalitě stal jedním z nejoblíbenějších reproduktorů ve spotřební elektronice. I po 50 letech je Harbeth P3ESR jeho legitimním moderním nástupcem.

Harbeth Nelson

Kromě rozměrů krabice od bot bylo v porovnání s původním designem dále vyvinuto - a vylepšeno - v podstatě vše. Zvuk moderních P3ESR se stal ve srovnání s původním modelem mnohem přirozenějším, neutrálnějším a transparentnějším díky moderním materiálům membrán (RADIAL) a dále vyvinutému crossoveru. Jediným omezením kvality zvuku je - přirozeně vzhledem ke skromným rozměrům - omezený objem basů při vyšších hlasitostech. Z tohoto důvodu se již léta objevují pokusy o spojení těchto malých reproduktorů se subwooferem, aby se rozšířil frekvenční rozsah. Dosavadní výsledky byly rozporuplné, ale Harbeth se subwooferem Nelson prolomil zcela novou cestu, aby to změnil.

Harbeth Nelson

Subwoofer Nelson je prvním produktem, který využívá novou technologii DSP (Digital Signal Processing) společnosti Harbeth. Technologie DSP již dávno dobyla sektor profesionálního ozvučování. Díky této technologii lze mnohem lépe optimalizovat časové rozdíly a křížové frekvence, takže dochází k menším ztrátám a je dosaženo přesnější reprodukce zvuku.

Alan Shaw a jeho tým se při navrhování inspirovali historií: Ve spojení s reproduktorem P3ESR (nebo jiným derivátem LS3/5A) připomíná subwoofer Nelson světoznámý Korintský sloup v centru Londýna. Výsledkem je nejen krásný stojan pro reproduktor P3ESR, ale také aktivní subwoofer, který byl vyroben s důrazem na formu a detail, jak to Harbeth umí, aby vytvořil dokonale integrovaný zvukový obraz. Legendární detailní zobrazení P3ESR do šířky a hloubky je nyní rozšířeno o nízké frekvence o více než oktávu. Vyvážená frekvenční charakteristika typická pro reproduktory Harbeth, která zajišťuje poslech bez únavy, je v kombinaci se subwooferem umocněna další plností zvuku. Přechod mezi subwooferem a hlavním reproduktorem není díky továrně optimalizovanému nastavení DSP slyšet.

Harbeth Nelson

SPECIFIKACE
Frekvenční odezva: 35 – 75Hz ±3dB
Výkon: 50W RMS
Impedance: symetrický vstup transformátoru >5 kilohmů – nepředstavuje prakticky žádnou zátěž pro hlavní zesilovač
Konektory:
Standardní verze - nasazený kabel se připojuje k spojovacím sloupkům hostitelského reproduktoru
Verze Pro - 4mm zásuvky na horní desce vám umožní vybrat si vlastní kabelový přívod k zesilovači Nelson v noze.
Výška: 730 mm (+ 20 mm s hroty)
Průměr: 350 mm
Hmotnost: 7,6 kg (ks)

Harbeth Nelson

Doporučená cena: 3.295/3.490/3.998 GBP/USD/EUR

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies