Silent Laboratories Melodee

Kdyby snad někdo nevěděl neznal nečetl část první, tak bylo nebylo před 13ti měsíci Silent Laboratories Molliter - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení se stalo - neznámý malý Molliter, křestním jménem Silent Laboratories - přišel viděl zvítězil. A na nedávné varšavské výstavě se představil větší, už od narození vyšší sourozenec (dle jména možná ona?) Silent Laboratories Melodee. Prý ve všem stejná, jen lepší. Čerstvě spočítaná prodejní cena je 370 000,- Kč za pár. Nechte rozeznít melodii svého života!

Silent Laboratories

Silent Laboratories Melodee je 2,5 pásmový sloupek s mimořádně poctivou konstrukcí, jak je u nás zvykem. S výškou 110 cm, šířkou 25 cm a hloubkou 51 cm (bez nožiček) váží 45 kg a přesto budou díky hladkému designu elegantní ozdobou vašeho prostoru.

Kabinet je stvořený z překližkového sendviče, který je sám o sobě mimořádně pevný, což podtrhují zvolené tloušťky stěn - čelní má 44 mm, boční a zační 30 mm! Další zpevnění a prakticky ideální intertnost zajišťuje 10 různě velkých a nepravidelně tvarovaných příček. Tvarování stěn i celých ozvučnic účinně zabraňuje jakýmkoliv rovnoměrným odrazům od zadní stěny, dochází tím k účinnému zkreslení obou basových měničů, zejména při vyšších poslechových hlasitostech. Zvolili jsme koncept s dvojitým bassreflexovým otvorem a to kvůli udržení strukturální pevnosti - dva menší výdechy jsou podstatně pevnější, než jeden velký, protože nezasahují tolik do celistvosti ozvučnice a přitom se nijak neomezuje jejich účinek. Propracování bassreflexů je tvarově i zaoblením na obou stranách natolik náročné, že jedinou výrobních technologií, která je zvládá připravit, je 3D tisk.

Pracovní komora vysokotónového beryliového měniče je od hlavní části skříně pro středobasy oddělena 20 mm silnou příčkou, skrze kterou vedou kabely průchodem zafrézovaným do ozvučnice tak, aby vodiče nebyly vystaveny potenciálně ovlivňujícímu vlnění ze zadní strany obou wooferů. Myslelo se tedy na vše...

Citlivé součástky frekvenční výhybky jsou odděleny z týchž důvodů do zcela izolované komory. Uložení je pružné, takže do komponentů neprochází vibrace ozvučnice. Vlastní komora umožňuje umístění součástek daleko od sebe, což dále snižuje riziko jejich vzájemného ovlivnění. Osazení je provedeno vrcholnými řadami katalogu Jantzen a Mundorf. Cílem návrhu frekvenční výhybky je primárně sfázování měničů a zachování co nejnižšího množství součástek v signálové cestě.

Reprososutavy Melodee je možné nalakovat plně dle přání zákazníka v souladu s naším konceptem plně individuální výroby, jsme připraveni také nabídnout dvoutónové provedení. Standardně dodáváme tento sloupek s klasickými hroty, doporučujeme však upgrade na jedinečné antivibrační nožičky IsoAcoustics Gaia II ...či jiné, dle vašich preferencí.

Silent Laboratories Melodee

Silent Laboratories Melodee

Silent Laboratories Melodee

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies