Oswalds Mill Audio

Příběh značky (takhle se sami - někdy - píší) ΩMA - firmy OSWALDS MILL AUDIO je zvláštní jako design jejich výrobků, pozor to o kráse v titulku nebylo myšleno (až tak) ironicky https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3597-muzealni-kousky

Tak jako mají výrobky OMA "jiný" vzhled, mají takový i zvuk. Protože jde o značku v této části planety spíš neznámou:

PŘÍBĚH OMA
Zvláštní název pro nepravděpodobný příběh. OMA získala své jméno podle více než 200 let starého mlýna ve východní Pensylvánii, který zrestauroval zakladatel OMA Jonathan Weiss. V této továrně Jonathan shromáždil působivou sbírku vintage kina a studiového audio zařízení zejména hornových reproduktorů, pocházejících z 30. let 20. století. 

OMA mlýn

Mezi zdmi tohoto masivního mlýna, který se objevil v kampaních pro Ralph Lauren či Victoria's Secret, Jonathanovy zvukové posedlosti přitahovaly stejně smýšlející lidi, kteří se tam každý rok scházeli na akci, která se nakonec stala mezinárodně proslulou. Tato "podzemní komunita" designérů a stavitelů hornových reprosoustav, elektronkového audia a expertů na vinyly a raménka - se stala základem pro spuštění zcela nového přístupu ke špičkovému zvuku – tak vznikla OMA, Oswalds Mill Audio.

OMA K5

To (výše) na obrázku je Oswalds Mill Audio K5 - novinka v portfoliu OMA, ne tak širém jak okolní lány kukuřice a tabáku, přesto poměrně rozsáhlém - obsahuje reprosoustavy (7 modelů), zesilovače (také 7), dva gramofony (K3 a nyní jeho "odlehčená verze" novinka K5), raménka (4 modely), to vše doplněno stojany, akustickými panely a kabeláží a dalším drobným příslušenstvím  (hlavně k analogu).

Oswalds Mill Audio

Nový gramofon K5 od OMA je mladším bratrem K3. K5 sdílí všechny stejné funkce jako K3 v menším a dostupnějším balení. CNC obrobeno z pevného bloku letecké hliníkové slitiny, odnímatelná deska raménka, volitelný izolační podstavec, volitelná deska druhého ramene, záruka doživotní. Výrobce šetří technickými daty i cenovkami modelů - snad to vynahradí obrázky (všechny následující jsou ji "dospělá verze" novinky K5 - vrchol nabídky firmy OMA gramofon K3.

Oswalds Mill Audio K3

Trochu problém je i s cenami. Výrobky OMA jsou v rozpětí 36 až 450 (tisíc dolarů) těch 450.000 $ je právě za gramofon K3.

Oswalds Mill Audio K3

Oswalds Mill Audio K3

Oswalds Mill Audio K3

Zvukové absolutno s doživotní zárukou, stačí jen 450.000 $

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies