Teac PD-505T

 

Mnoho výrobců v poslední době přestalo nabízet CD mechaniky, TEAC je nadále vyvíjí a dodává ostatním značkám. CD-5020A je originální mechanika TEAC, na kterou jsme hrdí, že jsme ji vyvinuli. Tento model byl používán pro profesionální aplikace kvůli jeho odolnosti a spolehlivosti. Na základě konstrukce CD mechaniky použité v CD-5020A jsme vyvinuli nový design optimalizovaný pro nový PD-505T.

Celý mechanismus CD je namontován v poloplovoucím stavu, který není zcela připevněn k šasi jednotky. Tato konstrukce, zabraňuje zpětné vazbě, která může mít negativní dopad na čtení CD, tím, že zabraňuje přenosu vibrací generovaných vřetenovým motorem a pohonem na šasi a způsobuje sympatické vibrace. Současně, abychom eliminovali dopad na kvalitu zvuku tlumičů používaných při montáži komponent měniče, navrhli jsme také místa, kde jsme použili metody tuhého připevnění a zvážili jsme celkové režimy vibrací při vytváření konstrukce, která využívá jak tuhé, tak i flexibilní aspekty. Tímto jsme dosáhli optimálního čtení CD, které je přesnější a zachovává vyšší úroveň čistoty.

Při hledání ještě vyšších úrovní jsme navrhli nový řídicí obvod mechaniky CD. Řízením motoru vřetena s jemnou zpětnou vazbou pro vytvoření přirozeného rotačního stavu jsme realizovali ještě neovlivněnější a otevřenější zvuk. Dále je využit BTL pohon, který eliminuje hluk. To eliminuje nepatrné dopady na čtení signálu a zvyšuje čistotu signálu.

Pro napájení jsou použity transformátory s toroidním jádrem. Dále jsou odděleny napájecí zdroje pro OLED displej, CD mechaniku i obvod mikropočítače a audio obvod. Pro každý z nich jsou vyhrazeny sekundární cívky a usměrňovače. S ohledem na kvalitu zvuku jsou pro CD mechaniku, mikropočítač a audio obvod použity nezávislé diskrétní napájecí obvody.

Vstup externích hodin 10 MHz
Zvuk lze dále zlepšit vstupem ještě přesnějšího hodinového signálu z externího zdroje. Kromě toho lze v digitálním přehrávacím systému nejen zlepšit kvalitu zvuku zvýšenou přesností upstreamu, ale vytvořit digitální systém ještě vyšší úrovně je možné například pomocí synchronizace hodin s DAC.

Vzhledem k tomu, že celé tělo je vyrobeno z kovových panelů, které jsou odolné vůči vnějšímu hluku, je potlačeno pronikání elektromagnetického šumu generovaného počítači a jinými zařízeními. Tím je dosaženo čistého vnitřního prostředí s malým šumem i v podmínkách, které jsou pro audio zařízení obtížné. Hliníkové panely o tloušťce 8 mm, které pokrývají obě strany celokovového šasi, navíc poskytují instalační konstrukci, která zbytečně nekroutí ani neohýbá šasi ani přední a zadní panely, čímž vytváří pevný a přesný tvar. Navíc s velikostí stránky A4 (při pohledu shora) lze jednotku umístit na stůl, odkládací stolek nebo jiný malý prostor.

Náš nově vyvinutý originální design Stressless Foot se třemi opěrnými body umožňuje stabilní umístění tak, aby na něj nepůsobily drobné nerovnosti na povrchu pod ním. Ve srovnání s řešeními, které byly použity v předchozích konstrukcích, jsou tyto patky pouze částečně připevněny k podvozku. Tento design byl vyvinut na základě konceptu, který umožňuje nohám volně vibrovat a dosáhnout přirozenějšího zvukového dozvuku. Namísto pevného připevnění jsou tyto opracované ocelové nožky instalovány tak, aby byly volně připojeny ke spodní části jednotky. Při zachování pocitu umístění, jako je tomu u špičatých nožiček používaných u předchozích modelů, tento design umožňuje přirozenější bohaté dozvuky.

Použito je též poloplovoucí provedení horního panelu. Horní panel není napevno přišroubován k šasi. Místo toho je jen částečně upevněný, zajištěný pouze bočními panely, čímž vzniká zvuk navozený otevřeným pocitem.

PD-505T umí číst běžná i vypálená CD, a to jak CD-R i CD-RW. Váží čtyři kilogramy při rozměrech 24,9 x 29 x 8,45 centimetrů (Š x H x V).

Teac PD-505T je k dispozici v černé a stříbrné barvě za ceny 899/999 GBP/EUR

 

 

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies