accuphase P-7500

STEREOFONNÍ VÝKONOVÝ ZESILOVAČ, KTERÝ PŘEVYŠUJE OSTATNÍ.

P-7500 zdědil technologické vlastnosti a koncepty pamětního modelu A-200 a následného modelu M-6200 ke 40. výročí a posunul je ještě dál. Mezi nejvýznamnější prvky patří drastické snížení šumu a další výrazné zlepšení činitele tlumení. V koncovém stupni zajišťuje paralelní konfigurace výstupních zařízení vysokou proudovou kapacitu a udržuje extrémně nízkou výstupní impedanci výkonového zesilovače. Kromě toho intenzivní výzkum vyvrcholil zdokonalenou NFB smyčkou s dálkovým snímáním a použitím spínačů MOS-FET, které se vyznačují nízkým "zapínacím odporem". To dále zlepšuje schopnost kompetentně pracovat s jakýmkoli reproduktorem a realizuje řízení s konstantním napětím i při extrémně nízké zátěžové impedanci. Garantovaný činitel tlumení nejméně 1 000 dokládá působivý úspěch tohoto přístupu. Dalším zdokonalením paralelního řízení a rozdělení zisku vstupního stupně dokázali inženýři Accuphase posunout šumovou hladinu na dříve nemyslitelné úrovně a dosáhnout úžasného odstupu signálu od šumu 125 dB při maximálním zisku a 131 dB při nastavení zisku -12 dB.

NÍZKOŠUMOVÝ PŘÍSTROJOVÝ ZESILOVAČ V DISKRÉTNÍ KONFIGURACI UMOŽŇUJE VYVÁŽENÉ SIGNÁLOVÉ CESTY

Obvody symetrického vstupního stupně mají topologii přístrojového zesilovače, jaká se používá ve vysoce přesných měřicích zařízeních. Pro dosažení velmi nízkého šumu je zesílení vstupního stupně nastaveno na vysokou hodnotu, což zase umožňuje použití vysokého napájecího napětí, takže je eliminováno zkreslení při velkých amplitudách. Čistota signálu je dále zvýšena použitím plně diskrétních součástek nejvyšší kvality.

DALŠÍ ZDOKONALENÍ TOPOLOGIE MCS+ PRO JEŠTĚ NIŽŠÍ ŠUM

Originální princip MCS (Multiple Circuit Summing) společnosti Accuphase využívá řadu identických obvodů zapojených paralelně k dosažení vynikajících výkonnostních charakteristik. MCS+ je dále zdokonalená verze tohoto přístupu, která rozšiřuje přístup paralelního provozu na řídicí stupeň měniče proudu/napětí třídy A, čímž dále snižuje úroveň šumu.

SESTAVA VÝKONOVÉHO ZESILOVAČE

Výstupní stupeň s 10paralelním push-pull výkonovým uspořádáním bipolárních výkonových tranzistorů namontovaných přímo na velkém hliníkovém tlakově litém chladiči, který rovněž obsahuje obvody MCS+ a zesilovač s proudovou zpětnou vazbou. Jsou použity dvě zcela identické jednotky uspořádané vlevo a vpravo.

accuphase P-7500

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies